Numele Lui și Cuvântul Lui
Autor: Buium Cecilia  |  Album: Numele Lui  |  Tematica: 2Cronici 7:14
Resursa adaugata de resursecrestine in 12/10/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 5 voturi

   Numele Lui Dumnezeu nu este chemat pentru că în primul rând nu se cunoaște Cuvântul lui Dumnezeu!


  Eu Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu, m-am gândit să notez cele mai deosebite momente din acest an, petrecute cu iubiții mei!

  Ianuarie: am fost foarte ocupată. Majoritatea membrilor din familie au hotărât să mă citească în fiecare zi în acest an. Au tras de mine primele doua săptămâni într-o parte și-n alta părea să fie un an intens, aprofundând Cuvântul lui Dumnezeu!… Apoi,… m-au uitat.

  Februarie: proprietarul meu m-a folosit pentru câteva minute săptămâna aceasta. A avut o contrazicere cu cineva și a căutat câteva referințe biblice să-l contrazică!... Într-o seară m-au căutat și adolescenții familiei (a doua zi aveau examene).

  Martie: bine că a venit bunicul familiei în vizită. M-a ținut aproape o oră în brațe împărtășind familiei din sfaturile mele. Am sperat că cei din casă o vor lua pe urmele bătrânului și eu voi sta de acum în compania lor, cum am stat și cu bunicul,… dar n-a fost să fie așa… am rămas destul timp închisă și uitată.

  Aprilie: am avut o zi foarte ocupată. Proprietarul meu a fost numit “conducător” peste ceva și… s-a apropiat de mine cică!… Oricum, mă pregătesc să merg pentru prima dată anul acesta la biserică, de Paști… 

  Mai: am ceva verdeață între paginile mele. Au apărut primele flori și… s-au gândit că ar fi bine să preseze câteva, m-au deschis doar pentru asta. Toți au mult de muncă la lucru și vin acasă obosiți, trebuie să se odihnească, trebuie să mănânce, trebuie să vadă știrile sau să mai vadă ceva nou pe internet și astfel vine seara,… aruncă o privire spre mine și ca să aibă conștiința împăcată citesc un verset, două și se culcă…

  Iunie: sunt răvăşită. Una din fetele familiei se mărită,… m-au aruncat de colo-colo sub toate cele şi… e clar că îi încurc. Eu nu le spun ce meniu să aleagă, ce formaţie să cânte, ce costumaţie să-şi pună…

  Iulie: m-au pus într-o geantă de voiaj. Bănuiesc că plecăm în vacanţă. Aş fi preferat să rămân acasă decât să zac zile în şir în geanta aceea… de multe ori se întreabă creştinii de ce nu înţeleg ei planurile mele?… Cum să le înţeleagă dacă nu le cunosc?!

  August: sunt tot în geanta abandonată,… lunile trecute erau obosiţi de muncă,… acum sunt obosiţi de somn, de-atâta soare şi atâta plimbare,… mă întreb, când ar putea un creştin să mă citească…?

  Septembrie: din nou acasă la locul meu. În sfârşit am companie, vreo două cărţi de dragoste, câteva romane poliţiste,… uneori aş vrea să am şi eu difuzoare ca şi cele de la combina muzicală. Ce n-aş da să fiu şi eu bagată-n seamă, dar, sunt doar o carte,… şi totuşi nu o carte oarecare, sunt harta pe care este scris Drumul spre veşnicii şi cei mai mulţi creştini nu ştiu cum s-ajungă pentru că eu trebuie să le destăinuiesc autostrada într-acolo.

  Octombrie: astăzi, m-au căutat prin casă şi m-au folosit. Cineva din familie a căzut la pat, bolnav. M-au aşezat în mijlocul mesei din sufragerie. Cred că urmează să vină păstorul în vizită şi vor vrea să vadă o minune. Dacă m-ar citi, ar vedea că Isus a spus “dacă rămâneţi în Mine şi dacă rămân în voi cuvintele mele cereţi orice veţi vrea şi vi se va da” însă sunt puţini cei ce cunosc cuvintele mele şi îşi găsesc plăcerea în ele!

   Noembrie: mi-au schimbat locul pe o măsuţă ca să mă poată folosi doar în caz de alarmă. Toţi prin casă vorbesc de oboseala de la muncă, caută care mai de care odihnă, hrană sau se îndeletnicesc ca deobicei cu televizorul sau cu computerul... Dac-aş avea şi eu difuzoare să vorbesc mereu poate m-ar băga şi pe mine în seamă,… dar eu sunt singura carte pe acest pământ care vorbeşte,… însă eu vorbesc în taină prin susur blând, doar celui ce mă caută cu toată inima,… însă puţini o fac!

  Decembrie: toţi se pregătesc de crăciun. M-au îngropat sub beteală, hârtie de pachete şi cadouri... S-a terminat un an în care iubiţii mei au vrut să mă vadă doar ocazional,… dar aş vrea ca iubiţii mei să înţeleagă că nu pot fi creştini fără Hristos şi nici nu pot face parte din Biserică fără Biblie!…. Ei cred că mă cunosc, pretind să le vorbesc, îmi cer să le vin în ajutor sau se întreabă de ce planurile lor nu sunt şi planurile mele,… dar eu vă spun: ”Dar cine îşi va adânci privirile în legea desăvârşită, care este legea slobozeniei, şi va stărui în ea, nu ca un ascultător uituc, ci ca un împlinitor cu fapta, va fi fericit în lucrarea lui.

 

   Ce ar scrie Biblia ta dacă ar trebui să scrie un astfel de jurnal?

 

 

Deosebit !
Adăugat în 12/10/2013 de doini25
Există o categorie importantă de oameni de acest gen...dar sunt şi cei care sunt mustraţi în cugetul lor de astfel de purtări.....Despre ei Biblia va mărturisi......că Isus este Hristosul lor,că Duhul Sfânt e cu ei în toate zilele pentru că discernământul vieţii în acuitatatea lui exemplară le-a fost dat de Scriptură...alţii vor spune că memoria are cea mai înaltă cotă ca indivizi pentru că s-au ocupat cu memorarea şi înţelegerea analogiilor spirituale din acelaşi Cuvânt.Uneori dacă nu este citită prin Duhul Sfânt şi în mod egoist e mai bine să nu fie folosită.Dacă este citită ca vorbă de duh a glumei...e mai bine să ne pecetluim buzele cu tăcere...căci fiecare Cuvânt este un argint lămurit de 7 ori.Peste 7 ani când argintul viu al vieţii şi al păcii şi al sănătăţii individului este cercat la maximum relevanţa scripturală poate fi alta.Măcar de-ar exista un progres.....dar....este mai mult ...aşa cum spun citatele lunare....un artificiu în plus necesar casei...ca să aibă oamenii nume pus în registre de biserici...şi mult vlog de vorbă la discuţii despre ea.(uneori în afara înţelegerii concrete şi asidue ca cea de miner...biblic...via Roşia Montana biblică ..etc)
Adăugat în 13/10/2013 de CedrulLibanului
aaa, ma gandeam eu de ce nu prea imi rezulta..abia dupa ce ai pomenit de televizoare, craciun, betele si cadouri mi-am dat seama ca de fapt tu vorbeai despre fratii ortodocsi, ca la noi la pocaiti de asa ceva nici nu se pomeneste, nu? (ironic)
Doamne ajuta-ne sa intelegem ca biblia este puterea lui Dumnezeu(1 Cor 1:18) care, daca o acumulam in noi prin citire si aprofundare, ne da biruinta impotriva ispitelor (Ps 119:11) si ne arata calea spre desavarsire...
Fiti binecuvantati!
Adăugat în 14/10/2013 de Danipo
Foarte FrumosSS!...
da Mi-am regasit Biblia mea in unele din aceste versuri,
scrise spre TREZIREA celor care spun ca sunt Credinciosi...Chear imi pare rau de neseriozitatea care mam comportat fata de CUVINT,
Pt ca cind vine vorba de "net" gasim timp si ne trece si oboseala...
...O Doamne ajuta-ne sa punem la inima...BINECUVINTARI...!
Adăugat în 19/10/2013 de naty_wer
În lume sunt aproape 2000 de limbi vorbite în care nu există tradus nici un verset din Biblie. Cum vor afla adevărul fară Scriptură?

Și tu poți să te implici! Poți să mergi, poți să te rogi, poți să susți financiar! Contactează-ne la info(at)wycliffe.org sau pe sit-ul nostru wycliffe.ro

Wycliffe România, misiune transculturală, în colaborare cu biserici locale, organizații și indivizi din România și din lumea întreagă, prin traduceri, instruiri în folosirea Scripturilor și multe alte domenii în rândul etniilor, triburilor și popoarelor care nu au încă Cuvîntul lui Dumnezeu tradus în limba lor maternă.
Adăugat în 21/10/2013 de WycliffeRomania
Statistici
  • Vizualizări: 3120
  • Export PDF: 5
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni