Scrisoare de la mama către fete: Rebekah, Shalom, Shoshanna ~~~(special pentru fetele care doresc sa se casatoreasca)
Autor: Debi Pearl  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 08/11/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Viaţa este plină de alegeri. Sunt unele alegeri pe care le veţi face încă de la o vârstă fragedă, care vă vor ajuta să vă modelaţi atât viaţa voastră, cât şi pe cea a copiilor voştri. Scopul nostru a fost de a vă pregăti să luaţi hotărâri înţelepte.


     Dumnezeu a spus lui Avraam: ”Căci Eu Îl cunosc şi ştiu că are să poruncească fiilor lui şi casei lui după el să ţină Calea Domnului, făcând ce este drept şi bine, pentru ca astfel Domnul să împlinească faţă de Avraam ce i-a făgăduit” (Gen. 18:19). Predicatorii s-au întrebat adeseori de ce l-a ales Dumnezeu pe Avraam să fie părintele naţiunii iudaice. Dumnezeu a ştiut că Avraam are să poruncească fiilor lui (să-i înveţe să umble drept).


     Când va sosi vremea să vă căsătoriţi, gândiţi-vă la acest lucru. I se poate încredinţa acestui tânăr moştenirea lui Dumnezeu? El nu va influenţa numai viaţa voastră, ci şi viaţa copiilor voştri. Avraam, prin exemplul şi învăţătura date de el, l-a făcut pe fiul său Isaac să aibă o asemenea încredere în tatăl său, încât să se supună sacrificării. De asemenea, Isaac a avut încredere în judecata tatălui său atunci când Avraam a trimis un servitor la rudele lui pentru a-i alege o soţie. Avraam ştia că, pentru perpetuarea neamului, era nevoie de un bărbat şi de o femeie aleşi.


     Aduceţi-vă aminte să fiţi nişte “femei ascunse”. Staţi în umbra bărbaţilor voştri cu rugăciune, îmbărbătare şi încredere. Cinstiţi-l, binecuvântaţi-l şi serviţi-l ca pe Domnul. El va prospera în cunoaşterea lui Dumnezeu într-un asemenea mediu. Pe măsură ce el creşte, şi copiii voştri vor creşte şi paharul vostru va fi aşa de plin, că se va revărsa în viaţa altora.


     Când sunteţi supărate pe el din cauza unei jigniri prosteşti, aduceţi-vă aminte că prin aceasta întrerupeţi linia de rugăciune. Nu lăsaţi ca sentimentele rănite să vă macine şi să vă îmblonăvească. Fiţi vesele, mulţumitoare şi gata să iertaţi. Copiii voştri vă vor imita. Dacă manifestaţi faţă de soţul vostru desconsiderare, dezaprobare, mânie, iritare sau necinste, aceasta va deschide pentru ei uşa ca să procedeze la fel –nu numai faţă de tatăl lor, ci într-o măsură mai mare, faţă de voi. În Proverbe ni se vorbeşte exact de acest lucru: ”Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa iar femeia nebună o dărâmă cu înseşi mâinile ei” (Prov. 14:1).


     Nu lăsaţi ca grijile familiei, ale bisericii şi ale lumii să vă răpească timpul necesar pentru a menţine o căsnicie sfântă. Timpul petrecut între soţ şi soţie este rădăcina adâncă ce hrăneşte întreaga plantă. Să aveţi un sanctuar unde nu este permis accesul copiilor. Există o vreme când a fi o mamă bună înseamnă a-i învăţa pe copii că “acesta este timpul nostru şi aţi face bine dacă aţi găsi ceva cu care să vă umpleţi timpul”.


     Familia creştină constă din tata, mama şi copii, cu toţii trăind, râzând, iubind, muncind, jucându-se, luptându-se şi realizând lucruri împreună spre gloria lui Dumnezeu. Trebuie să aveţi o viziune mai largă decât numai pentru prezentul imediat. Nu vă pregătiţi copilul pentru timp, ci pentru eternitate. Adam a avut un fiu după chipul şi asemănarea lui. Şi voi veţi avea fii şi fiice după chipul şi asemănarea voastră. Toate îndeletnicire trebuiesc făcute cu un ochi spre cer.


     Ceea ce este mai întâi este pământesc, carnal, temporar. Ceea ce este la urmă este ceresc, spiritual, etern. Aşa după cum copilul vostru poartă imaginea pământescului, trebuie să poarte şi imaginea cerescului. Născut după chipul vostru, el trebuie să se nască din nou după chipul lui Hristos. Aşteptarea şi speranţa voastră este de a fi făcuţi asemenea chipului Fiului lui Dumnezeu. Este o ţintă colosală, dar avem la dispoziţia noastră toate resursele cerului.


     Înţelepciunea se dă la cerere. Dragostea este singura poruncă, eul-marele nostru duşman, Biblia-singura noastră sursă de învăţătură, Duhul Sfânt –singurul nostru Mângâietor, sângele lui Isus Hristos –singura noastră speranţă. Să alergăm în alergarea care ne stă înainte, “căci osteneala noastră în Domnul nu va fi zadarnică” (1Cor. 15:58).
~~~Scrisoare de la mama către fete: Rebekah, Shalom, Shoshanna ~~~(special pentru fetele care doresc sa se casatoreasca) Viaţa este plină de alegeri. Sunt unele alegeri pe care le veţi face încă de la o vârstă fragedă, care vă vor ajuta să vă modelaţi atât viaţa voastră, cât şi pe cea a copiilor voştri. Scopul nostru a fost de a vă pregăti să luaţi hotărâri înţelepte. Când va sosi vremea să vă căsătoriţi, gândiţi-vă la acest lucru: I se poate încredinţa acestui tânăr moştenirea lui Dumnezeu?
O invatatura ff buna si -as bucura sa fie cat mai multe astfel de rticole prin care sa sinvatam sa ne pregatim pt o vaita de familie sfanta, pt c alumea numa gunoaie ne da.
Adăugat în 10/11/2008
Imi place foarte mult aceasta invatatura!DOMNUL SA VA BINECUVINTEZE!
Adăugat în 11/11/2008
sincer imi doresc sa fiu asa cum e publicat articolul acesta ptr fete dar vreau si un sot "ca la carte" cum a fost articolul ptr baieti atentie!!! baietii acum stim sa va urmarim daca respectati regulile de baza ptr o casnicie trainica
Adăugat în 11/11/2008
ce frumos a indemnat
DZEU MI-A ALES UN SOT PE CARE SA-L POT IUBI.
II MULTUMESC DOMNULUI SI-I DAU SLAVA.ACELASI LUCRU IMI DORESC SA SE INTAMPLE SI CU FIICA NOASTRA.
DZEU SA ALEAGA PENTRU EA.
AMIN
UMBLAND CU DOMNUL NU POTI DECAT SA FII BIRUITOR.DOMNUL FIE GLORIFICAT IN VECI.
Adăugat în 11/11/2008
indemn din partea Domnului
frumos material,este exact ceea cemi doresc si eu un sot care sa ma iubeasca in Domnul si eu o sotie supusa dupa Cuvant.D-zeu sa ne dea intelepciune sa implinim Cuvantul Sau,si astefel vom fi binecuvantati.
Adăugat în 13/11/2008
Femeile Bibliei
Ceea ce am scris este un extras din cartea "Femeile Bibliei" de Dr Peter Trutza-asta ca sa nu creada cineva ca imi aloc meritele acelor cuvinte pline de inteles.
Adăugat în 14/11/2008
nu am cuvinte ce sa zic tot ce se face sa se faca spre slava lui dumnezeu si el sa fie proslavit in veci de veci amin
Adăugat în 14/11/2008
femeile Bibliei
Daca Eva a fost mama tuturor, Sara a fost mama tuturor credinciosilor . Ea a fost sotia unui chemat de Dumnezeu sa intemeieze o natiune de oameni binecuvantati prin credinta lor. Si Sara a impartasit toate fagaduintele facute de Dumnezeu sotului ei. Daca Eva a fost mama tuturor, Sara a fost mama tuturor credinciosilor . Ea a fost sotia unui chemat de Dumnezeu sa intemeieze o natiune de oameni binecuvantati prin credinta lor. Si Sara a impartasit toate fagaduintele facute de Dumnezeu sotului ei. Ea deveni o sotie model.
Totusi Dumnezeu a avut grija de Sara, nu pentru numele lui Avram, nici pentru al ei, ci pentru numele Sau si pentru promisiunile Sale. Dumnezeu a vorbit cu Avraam si i-a spus: ‘Sa nu mai chemi pe nevasta ta Sarai (printesa mea), ci numele ei sa fie Sara (printesa)’. Sara nu mai este printesa lui Avraam, ci o printesa pentru multi , sau poate printesa Domnului.
Sara a trait pana la varsta de 127 de ani. Sara era batrana. Era o printesa distinsa. Ca sotie a lui Avraam si mama semintiei promise, Sara era onorata. Ea a fost o mama iubita pentru credinta si pietatea ei. A ost o sotie mult iubita. Mai mult de un secol si-a urmat sotul in drumetia lui si i-a fost mereu credincioasa. A fost o mama respectata.
Avraam a cumparat o pestera ca loc de ingropareAvraam nu a mai putut peregrina. Locul acela era sfant pentru el.
Sara este si pentru noi cei de astazi, exemplul si modelul de credinta si modestie (Romani 4, 16-23)

Cat de frumos ar fi daca peste ani s-ar spune despre fiecare din noi " Ea a fost o sotie model"

Adăugat în 14/11/2008
usor de zis greu de realizatpot totul in isus care ma intareste eu personal nu am avut parte de copii ascultatori si mam rugat domnului pt asta dar mai sper fiti binecuvintatide domnul
Adăugat în 02/12/2008
mi sa parut foarte real numai ca eu nu am avut parte de copii ascultatori si dorinta mea ca crestin era sai vad intorsi la domnu va multumesc pentru intelegere
Adăugat în 02/12/2008
Statistici
  • Vizualizări: 6042
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 10
  • Gramatical 1
  • floridinmaracineni  Fără greşeli

    Gramatical 1 0
Opțiuni
Daniel 3:18 Şi, chiar de nu ne va scoate, să ştii, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi şi nici nu ne vom închina chipului de aur pe care l-ai înălţat!”