Shmily
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 13/07/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Bunicii mei erau căsătoriţi de mai bine de o jumătate de secol şi aveau un joc al lor, pe care îl jucau încă de pe vremea când se întâlniseră prima dată. Scopul jocului era să scrie cuvântul "shmily" într-un loc din casă, ştiut numai de cel care îl scria, iar celălalt trebuia să-l descopere. Scriau, pe rând, cuvântul "shmily" prin casă şi, de îndată ce celălalt îl găsea, era rândul lui să-l scrie.

Scriau
"shmily", trăgându-şi degetele prin cutiile cu zahăr şi făină, ca să aştepte până când celălalt umbla în ele ca să gătească. Îl scriau cu colorant alimentar pe geamul aburit al curţii interioare, unde bunica ne dădea să mâncăm budincă fierbinte, făcută în casă. "shmily" era scris şi pe oglinda aburită, după un duş fierbinte, unde reapărea de fiecare dată după o baie. La un moment dat, bunica a derulat chiar un sul întreg de hârtie igienică, pentru a scrie cuvântul pe ultima porţiune de hârtie.


Nu era loc
unde să nu poată răsări acest cuvânt. S-au găsit bileţele pe care era scris, în grabă, "shmily", în bordul maşinii, pe banchete sau lipite de volan. Erau îndesate în vreun pantof sau vârâte sub pernă. "shmily" era scris pe praful sau în cenuşa din cămin. Cuvântul acesta misterios era o parte importantă din casa bunicilor, tot aşa cum era mobila.


Mi-a trebuit
mult timp ca să apreciez, la justa valoare, jocul pe care îl jucau bunicii mei. Scepticismul meu nu mă lăsa să cred în dragostea autentica - o dragoste pură şi trecută prin încercări. Nu am avut, însă, niciodată îndoieli în privinţa relaţiei dintre bunicii mei. Nu se rezuma doar la micile lor hârjoneli; era un mod de viaţă. Relaţia lor se baza pe un devotament şi o afecţiune pătimaşă pe care doar puţini au norocul să le încerce în viaţă.


Bunica şi bunicul
se ţineau de mână, la fiecare ocazie. Îşi furau săruturi de fiecare dată când se ciocneau unul de altul în bucătăria lor mică. Se completau unul pe celălalt când vorbeau şi făceau împreună cuvinte încrucişate. Bunica îmi şoptea la ureche ce drăguţ era bunicul şi ce bătrânel chipeş se făcuse. Avea pretenţia că ştiuse ea bine "ce să aleagă". Înaintea fiecărei mese, îşi plecau amândoi capetele să-I mulţumească lui Dumnezeu, minunându-se de darurile lui: o familie minunată, o soartă fericită şi faptul că se aveau unul pe celălalt.


Dar
, în viaţa bunicilor mei s-a ivit o negură: bunica avea cancer la sân. Boala apăruse, prima dată, cu 10 ani în urmă. Ca întotdeauna, bunicul era veşnic în preajma ei. O mângâia, în camera lor galbenă, care fusese zugrăvită astfel încât bunica să fie întotdeauna înconjurată de lumina blândă a soarelui, chiar şi atunci când se simţea prea rău ca să poată ieşi din casă.


Acum, cancerul îi atacă din nou corpul. Sprijinindu-se într-un baston şi de braţul ferm al bunicului, au continuat să meargă împreună la biserică, în fiecare dimineaţă. Dar, bunica era din ce în ce mai slăbită, până când, într-o zi, n-a mai putut pleca din casă. O vreme, bunicul s-a dus singur la biserică, unde se ruga la Dumnezeu să vegheze asupra soţiei sale. Într-o zi, însă, s-a petrecut lucrul acela de care ne era groază tuturor. Bunica s-a prăpădit.
"shmily" - acesta era cuvântul inscripţionat pe panglicile roz ale jerbei, la înmormântarea bunicii.


Când
cei veniţi la priveghi s-au împrăştiat pe la casele lor, mătuşile, unchii, verişorii şi ceilalţi membri ai familiei s-au adunat, pentru ultima oară, în jurul bunicii. Bunicul s-a mai apropiat cu un pas de sicriu şi, trăgând, stângaci, aer în piept, a început să-i cânte. Printre lacrimile şi durerea lui, s-a înălţat un cântec de leagăn duios şi plin de simţire.


Zguduit
în tristeţea mea, n-am să uit niciodată acea clipă. Am priceput atunci că, deşi nu aveam cum să înţeleg profunzimea iubirii lor, avusesem marele noroc să fiu martor la frumuseţea neasemuită a acestei iubiri.

S-h-m-i-l-y: "See How Much I love You" ("Vezi cat de mult te iubesc...")
~~~Shmily~~~Bunicii mei erau căsătoriţi de mai bine de o jumătate de secol şi aveau un joc al lor, pe care îl jucau încă de pe vremea când se întâlniseră prima dată. Scopul jocului era să scrie cuvântul "shmily" într-un loc din casă, ştiut numai de cel care îl scria, iar celălalt trebuia să-l descopere. Scriau, pe rând, cuvântul "shmily" prin casă şi, de îndată ce celălalt îl găsea, era rândul lui să-l scrie.
shmily...
adevarata dragoste ramane mereu tanara si frumoasa in inimile celor ce o vor pastra curata...
Adăugat în 13/07/2008
Superb!!!
Traiesc o adevarata poveste de dragoste alaturi de sotul meu care dureaza de 18 ani.Si am fost impresionata adanc de aceasta povestioara.Adevarat!Putini experimenteaza o asemenea dragoste in viata.Multumesc D-lui pentru marea binecuvantare care mi-a dat-o,prin faptul ca l-a adus in viata mea,pe iubitul meu sot!Ma doare sa vad ca multi dintre cei alesi,traiesc adevarate drame in casniciile lor,si cred ca multi dintre ei au renuntat sa mai spere la ceva care sa le invioreze casniciile.Ma rog Domnului, ca sa vindece aceste casnicii,si fie ca lumina dragostei Lui,sa patrunda adanc in sufletele lor...
Adăugat în 14/07/2008
dragostea adevarata
zeci de ani am crezut ca dragoste adevarata exista numai in basme!!!!!pana am cunoscut dragostea Domnului Isus amandoi!!! de atunci Domnul a inceput in noi o lucrare minunata de transformare a sufletelor noastre care dupa furtuni cumplite , dupa rani urate, au inceput sa se vindece!!DUMNEZEU a inceput in noi o lucrare de reparare a tot ce a fost rau umplandu ne de dragostea LUI vindecatoare si alinatoare!!!SLAVA LUI !!!acum cred ca exista DRAGOSTE ADEVARATA!!!am simtit o in inima mea:dragostea nepretuita a lui ISUS care are puterea de transformare a inimilor bolnave care pot fi vindecate de acest medic minunat!!
Adăugat în 14/07/2008
trista poveste dar in acelasi timp se poate invata ceva din ea
Adăugat în 14/07/2008
Wow...sunt absolut impresionat de aceasta poveste...desi...hmm..sunt destul de tanar...sunt uluit de ce dragoste poti intalnii in casnicie dak in ea il introduci si pe Dumnezeu
Incredibil! si cel mai dureros este ca o astfel de dragoste este foarte rara si foarte greu o gasesti in familiile pocaite..dar celelalte nici macar pretentii sa nu ai...frumos...felicitari...continuati tot asa ... sunt uimit!
Ma rog la Dumnezeu cand va hotari El sa am o familie lafel de minunata
Shmily...superb
Adăugat în 16/07/2008
S-H-M-I-L-y
Foarte frumoasa povestea de dragoste a bunicilor tai,m-a emotionat pana la lacrimi.ma rog Domnului sa ma ajute k atunci cand voi avea si eu o familie si un sot sa pot juca cu sotul meu acest joc.AMIN!!
Adăugat în 16/07/2008
shmily
ma impresiuonat tare mult povestea celor 2 bunici.shi eu imi doresc o casnicie asa de minunata.dar eu vreau sa se termine intr-alt mod.eu ash vrea sa mergem la Domnul amandoi in aceeashi zi.ca sa nu traim nici macar o zi unul fara celalalt
Adăugat în 16/07/2008

Numai cei care lau cnoscut pe cel care este, DRAGOSTE ,pot avea adevarata dragoste.Cat de adevarat este cuvantul care zice:Dragostea nu va pieri niciodata I Cor.13.8 Felicitari (post mortem)celor doi bunici minunati!si noi sa nu ramanem doar niste epigoni...
Adăugat în 17/07/2008
multa pace!!!
Da,e o poveste foarte frumoasa...am gasit-o nu cu foarte multa vreme in urma si mi-a placut foarte mult,iar din aceasta cauza,am facut un slideshow cu aceasta poveste atat de patrunzatoare,un slide in format "exe" cu cateva imagini sugestive.
Daca cineva doreste sa o vada,il rog sa imi scrie.
Multa pace tuturor si...iubire in sufletele voastre calde prin Domnul nostru Isus Hristos!
Adăugat în 19/07/2008
Creionul din mana Ta...
As vrea sa am parte si eu de asa ceva!nastrusnici batranei..Da D-zeu e minunat!e atat de minunat: si nu se poate abtine, sa scrie asemenea povesti de dragoste pt copii Sai...Doamne ajuta-ne sa meritam...sa lasam
creionul in mana Ta...
Adăugat în 20/07/2008
Creionul din mana Ta...
As vrea am parte si eu de asa ceva!..nastrusnici batanei..Da D-zeu e minunat..e atat de minunat incat,El nu se poate abtine sa nu scrie miraculoase povesti de Dragoste pt copii SAi..Doamne,TU poti...CREIONUL E IN MANA Ta,ajuta-ma sa cred asta!
Adăugat în 20/07/2008
comentarii
Doi tineri s-au casatorit si au convenit,pt a traii in buna intelegere,ca atunci cand el are palaria pe ureche inseamna ca este suparat si doreste sa fie lasat in pace iar sotia care era si ea credincioasa dorea ca atunci cand are baticu intr-o parte sa fie lasata in pace.A trecut o perioada de timp si-au respectat conventia pana intr-o zi cand ambii erau suparati,atunci sa-u intrebat ce-i de facut.au hotarat sa se roage amandoi D-LUI si asa au trecut peste incercarea ivita.Numai asa se poate pastra o dragoste curata si de durata.
Adăugat în 20/07/2008
Cu vreo doi ani in urma am tradus bucata asta...mi-a placut mult. Ma bucur sa o regasesc din nou, si inca in compania altor bucati la fel de frumoase. rb.
Adăugat în 12/08/2008
....
mi se pare foarte interesanta toata aceasta povestire....sa vezi ca intr`o clipa poti pierde totul si sa poti constata ca cea mai scumpa fiinta din lume moare sub privirile tale, din cauza uni boli care i`a distrus viata...e greu totusi sa induri o asemenea tristete...
Adăugat în 09/01/2009
Statistici
  • Vizualizări: 5309
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 3
  • Comentarii: 14
Opțiuni