Obiceiurile vechi
Autor: Traducere: Rodica Botan  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 02/06/2008
    12345678910 0/10 X
Imi plac obiceiurile vechi; cum era obiceiul ca mama sa stea acasa cu copii, tata sa mearga la munca. Fratii mai mari sa mearga la armata si surorile mai mari sa se casatoreasca inainte de a avea copii.

Pe vremea aia, crimele nu aduceau venit numai munca cinstita…si oamenii intelegeau acest concept.

Mamele
stiau sa gateasca, tatii stiau ca trebuie sa lucreze si copii stiau ca trebuie sa se poarte cu respect.

Sotii
erau iubitori, iar sotiile erau de mare ajutor in timp ce copii erau crescuti cu bun simt.Femeile nu purtau giuvaeruri, iar barbatii purtau pantaloni. Femeile aratau ca niste doamne, iar barbatii erau niste domni politicosi, iar copii aratau si ei decent.

Oamenii
iubeau adevarul si urau minciuna. Veneau la Biserica sa se conformeze nu sa defaimeze.Cintarile erau dumnezeiesti, predicile erau constructive; bucuria nu era prefacuta si plinsul era sincer.

Injuraturile erau vocabularul celor stricati; drogurile erau medicamente pentru cei bolnavi si divortul ceva de neconceput.

Steagul era onorat, America era minunata si Dumnezeu era glorificat.

Se citea Biblia in public, se rugau copii in scoala, se predica pe la casele oamenilor si sa fii American era un privilegiu pentru care se merita sa iti sacrifici viata; ca sa te numesteasca cineva crestin trebuia sa traiesti ca un crestin, si sa te numeasca cineva tradator era o rusine.

Predicatorii
predicau pentruca aveau un mesaj din Biblie de impartasit; cintaretii cintau din toata inima si pacatosii se intorceau la Domnul ca sa fie salvati.

Fiecare sarcina
insemna inceputul unei noi vieti, salvarea aducea schimbarea la o viata noua si a te numi urmas a lui Cristos insemna ca aspiri la viata eterna.

Daca erai un predicator trebuia sa proclami cuvintul Sfint a Lui Dumnezeu; a fi diacon insemna ca il vei sluji pe Dumnezeu; fiind credincios insemna ca vei trai pentru Isus si fiind un pacatos implica ca cineva se roaga pentru tine.

Legile tarii se bazau pe Biblie; Biblia se citea in casele oamenilor iar bisericile studiau Biblia.

Dumnezeu era slavit si onorat, Cristos era proslavit si Duhul Sfint era respectat.

Biserica era locul unde in Ziua Domnului ii gaseai pe credinciosi nu prin gradini, la iarba verde, pe terenul de golf sau fiind distrati prin alte locuri…

(In original: "The Old Paths" - scris de un slujitor din Tennessee)

~~~Obiceiurile vechi~~~Imi plac obiceiurile vechi; cum era obiceiul ca mama sa stea acasa cu copii, tata sa mearga la munca. Fratii mai mari sa mearga la armata si surorile mai mari sa se casatoreasca inainte de a avea copii.Pe vremea aia, crimele nu aduceau venit numai munca cinstita…si oamenii intelegeau acest concept.
comentariu
vremuri vechi si vremuri noi sau obiceiuri vechi si obiceiuri noi au fost de cind a creat Dumnezeu pamintul , doar ca azi sunt mai putini soti care isi iubesc sotiile, sunt mai multe crime, sunt mai putine soti care vor copii si sa invete sa gateasca, sunt mai multi care iubesc toate felurile de pacate, sunt mai multi predicatori de la Domnul unsi, si foarte multi teologi,sunt mai multe cintari care te fac sa dansezi pe muzica lor, sunt tot mai putini cei care se roaga...oare nu sunt si eu unul dintre caracterele negative amintite? Dar tu...???
Adăugat în 02/06/2008
urmariti sfintenia...
Probabil ca pe atunci...sfintenia era podoaba Casei Lui...Revenind la sfintenie, vom regasi cararile vechi si nu ne vom mai incurca si impiedica asa de des pe cale. Numitorul comun al vietii, intrebarea cheie: sintem noi iubitori de placeri sau iubitori de Dumnezeu? Cararea se desparte aici. Individul, Biserica nominala, natiunile...aleg conform a ceea ce iubesc. Robii lui Hristos...Il aleg pe El...cu orice pret. Robii lui Hristos merg pe calea crucii...pentru ca ei stiu ca nici o alta cale nu-i va directiona inspre cer. Unul singur a venit din cer si a aratat pacatosilor calea inspre Dumnezeu. Urmind oricare alt ghid...esuam. Cultura in mijlocul careia traim este asa de "sofisticata si de inteligenta" incit nu mai stie nici macar deosebi intre bine si rau. Este atit de confuza incit liniile de damarcare le-a sters de mult...ca sa nu o mustre constiinta. Precum in cazul avionului Avianca..."Pull up. Pull up!...si raspunsul lipsit de intelepciune al pilotilor respectivi...momente inainte de a se izbi avionul de peretele muntelui...Shut up, Gringo"...

"Cine are urechi sa auda..."
Adăugat în 04/06/2008
Cine este nedrept,sa fie nedrept si mai departe;cine este intinat, sa se intineze si mai departe;cine este fara prihana sa traiasca si mai departe fara prihana . Si cine este sfint, sa se sfinteasca si mai departe!
Adăugat în 06/06/2008
asa a fost...a fost vreme de MULT HAR peste America si...peste lume... dar se vede clar ca \"omul\"nu-i in stare sa pretuiasca,dovada -au scos religia din scoli-si copiii au preluat usor \"alternativa\"...au crescut si sunt oameni maturi...care doar gandesc dar nu pot sa creada...credinta se seamana si se cultiva in fam,prin traire,-cu mama -toata ziua -si cu tata -cand cand vine de la servici...In Adunare credinta se exprima si se propovaduieste...Credinta parintilor tine copiii in credinta...pt cei ce traiesc asa,HARUL CURGE desi vremea HARULUI E PE SFARSIT ,la neevrei... Societatea,omenirea ,nerecunoscand SUVERANITATEA Dlui ISUS CRISTOS,ESUEAZA !!!Dl si AZI PRIMESTE pe oricine vrea ,DAR nu tine cu Forta pe nimeni...EL SI AZI SALVEAZA si SCHIMBA OAMENI !!!Asta conteaza !!El scHimba \"omul\" si mai multi oameni scimbati ,schimba aspectul societatii...Societatea Dlui Isus Cristos traieste si gandeste ca EL...si-i este RECUNOSCATOARE...El ii cunaste pe \"ai Lui\" dar numai \"oile Lui merg DUPA EL \"...deci OCHII ATINTITI LA GOLGOTA=APOGEUL DRAGOSTEI lui Dzeu pt ORICINE ,SI CHIAR de ASTAZI !!!EL ESTE DOMN peste TOTI DOMNITORII si PRESEDINTII!!! DE la EL VINE BINELE IAR raul VINE de la CEL RAU !!! TOTUL ESTE CONSECINTA ALEGERII facute de fiecare om in parte !ADEVARATA VIATA vine PRIN DL ISUS CRISTOS !!! Alta varianta duce la dezastru si despartire VESNICA de DZEU ,IN IAD...si DZEU NU VREA ASTA pt NIMENI ...DAR TU TREBUIE SA HOTARASTI CE VREI ,intre VIATA si MOARTE...DL sa TE BINECUVANTE sa alegi VIATA !!! pt vremuri grele,aici pe Pamant, Dl ne spune ca este cu noi ,ne ajuta sa traim curat si sa ne sfintim !!! Ce MARE AJUTOR !!!CE BUN E DL ISUS CRISTOS !!!
Adăugat în 07/06/2008
hi
imi plac foarte mult parerile acestei femei...
Adăugat în 08/06/2008
Andrada, imi pare bine ca iti plac "parerile" mele. Pe astea trebuie sa recunosc ca le-am imprumutat (le-am tradus). Dar daca vrei si alte pareri, cauta-ma la "Pe ginduri"...si ai sa gasesti si alte pareri ...si multumiri celui ce mi-a preluat bucata. God bless!
Adăugat în 12/08/2008
Statistici
  • Vizualizări: 4280
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 6
Opțiuni