Obiceiurile vechi
Autor: Traducere: Rodica Botan
Album: fara album
Categorie: Diverse
Imi plac obiceiurile vechi; cum era obiceiul ca mama sa stea acasa cu copii, tata sa mearga la munca. Fratii mai mari sa mearga la armata si surorile mai mari sa se casatoreasca inainte de a avea copii.

Pe vremea aia, crimele nu aduceau venit numai munca cinstita…si oamenii intelegeau acest concept.

Mamele
stiau sa gateasca, tatii stiau ca trebuie sa lucreze si copii stiau ca trebuie sa se poarte cu respect.

Sotii
erau iubitori, iar sotiile erau de mare ajutor in timp ce copii erau crescuti cu bun simt.Femeile nu purtau giuvaeruri, iar barbatii purtau pantaloni. Femeile aratau ca niste doamne, iar barbatii erau niste domni politicosi, iar copii aratau si ei decent.

Oamenii
iubeau adevarul si urau minciuna. Veneau la Biserica sa se conformeze nu sa defaimeze.Cintarile erau dumnezeiesti, predicile erau constructive; bucuria nu era prefacuta si plinsul era sincer.

Injuraturile erau vocabularul celor stricati; drogurile erau medicamente pentru cei bolnavi si divortul ceva de neconceput.

Steagul era onorat, America era minunata si Dumnezeu era glorificat.

Se citea Biblia in public, se rugau copii in scoala, se predica pe la casele oamenilor si sa fii American era un privilegiu pentru care se merita sa iti sacrifici viata; ca sa te numesteasca cineva crestin trebuia sa traiesti ca un crestin, si sa te numeasca cineva tradator era o rusine.

Predicatorii
predicau pentruca aveau un mesaj din Biblie de impartasit; cintaretii cintau din toata inima si pacatosii se intorceau la Domnul ca sa fie salvati.

Fiecare sarcina
insemna inceputul unei noi vieti, salvarea aducea schimbarea la o viata noua si a te numi urmas a lui Cristos insemna ca aspiri la viata eterna.

Daca erai un predicator trebuia sa proclami cuvintul Sfint a Lui Dumnezeu; a fi diacon insemna ca il vei sluji pe Dumnezeu; fiind credincios insemna ca vei trai pentru Isus si fiind un pacatos implica ca cineva se roaga pentru tine.

Legile tarii se bazau pe Biblie; Biblia se citea in casele oamenilor iar bisericile studiau Biblia.

Dumnezeu era slavit si onorat, Cristos era proslavit si Duhul Sfint era respectat.

Biserica era locul unde in Ziua Domnului ii gaseai pe credinciosi nu prin gradini, la iarba verde, pe terenul de golf sau fiind distrati prin alte locuri…

(In original: "The Old Paths" - scris de un slujitor din Tennessee)

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/editoriale/10228/obiceiurile-vechi