Prelucrarea unui diamant
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 21/04/2008
    12345678910 9/10 X
Media 9 din 2 voturi
Acum câţiva ani, a fost găsit cel mai magnific diamant din istoria lumii într-o mină din Africa. Acesta a fost prezentat apoi regelui Angliei pentru a-i împodobi coroana. Regele l-a trimis la Amsterdam ca să fie tăiat de un expert în prelucrarea pietrelor scumpe. Îţi poţi imagina ce a făcut cu el?

A luat
acest giuvaer de o valoare inestimabilă şi a făcut o crestătură în el. Apoi l-a lovit o dată tare cu ciocanul lui, şi minunatul giuvaer a căzut în mâna lui, spart în două. Câtă nesăbuinţă! Ce pierdere! Câtă lipsă de grijă!

De fapt,
nu aşa stăteau lucrurile. Pentru că vezi tu, acea singură lovitură cu ciocanul fusese studiată şi plănuită zile întregi, ba chiar săptămâni. Desene şi trasări au fost făcute pe piatra preţioasă. Calitatea lui, defectele, şi posibilele linii de-a lungul cărora s-ar fi putut crăpa au fost studiate până la cel mai mic detaliu. Şi omul căruia i-a fost încredinţat era unul dintre cei mai iscusiţi tăietori în pietre preţioase din lume.

Acum
mai crezi că lovitura aceea a fost o greşeală? Nu, a fost cheia bolţii şi culmea măiestriei tăietorului în pietre preţioase. Când l-a lovit, a făcut singurul lucru care i-ar fi dat acelui giuvaer cea mai perfectă formă, strălucire şi splendoare a lui. Lovitura care părea să distrugă acea minunată piatră preţioasă era de fapt răscumpărarea ei perfectă, pentru că din jumătăţile obţinute s-au format două giuvaere magnifice. Numai ochiul dibaci al expertului tăietor în piatră a putut vedea frumuseţea celor două diamante ascunse în piatra neşlefuită şi netăiată aşa cum ieşise din mină.

Câteodată
, în acelaşi fel, Dumnezeu îngăduie să cadă o lovitură usturătoare peste viaţa ta. Sângerezi, simţind durerea, şi sufletul tău plânge în agonie. La început crezi că lovitura este o greşeală îngrozitoare. Dar nu este, pentru că tu eşti pentru Dumnezeu cea mai preţioasă bijuterie din lume. Şi El este cel mai iscusit tăietor în pietre scumpe din univers.

Într-o zi
tu trebuie să fii una din bijuteriile care vor împodobi coroana Împăratului. Aşa cum stai acum în mâna Lui, El ştie foarte bine ce trebuie să facă cu tine. Nici măcar unei singure lovituri nu i se va permite să cadă asupra sufletului tău temător fără voia dragostei lui Dumnezeu. Şi poţi fi sigur că din adâncul experienţei, vei vedea binecuvântări negrăite, şi o bogăţie spirituală pe care nu ţi-ai imaginat-o niciodată înainte. J.H.M.

Într-una din cărţile lui George MacDonald, unul din personaje face această remarcă dureroasă: „Mă întreb de ce m-a făcut Dumnezeu. Nu văd nici un scop în aceasta!“ Un alt personaj îi răspunde: „Poate nu vezi nici un scop acum, dar El nici n-a terminat să te facă. Şi pe lângă aceasta, tu te împotriveşti procesului“.

Dacă oamenii ar crede că sunt încă în procesul creaţiei, dacă s-ar supune Creatorului, lăsându-L să-i modeleze aşa cum modelează olarul lutul, şi dacă s-ar preda pe ei înşişi acţiunii roţii Lui într-un act minunat şi deliberat, curând vor vedea că sunt în stare să mulţumească pentru fiecare apăsare a mâinii Lui, chiar dacă este dureroasă. Şi uneori ei trebuie nu doar să creadă, ci şi să aibă în vedere scopul lui Dumnezeu: „Să ducă pe mulţi fii la slavă“ (Evrei 2:10).



Nici o singură lovitură nu poate lovi,

Dacă Dumnezeul dragostei nu găseşte potrivit.

Acum câţiva ani, a fost găsit cel mai magnific diamant din istoria lumii într-o mină din Africa. Acesta a fost prezentat apoi regelui Angliei pentru a-i împodobi coroana. Regele l-a trimis la Amsterdam ca să fie tăiat de un expert în prelucrarea pietrelor scumpe. Îţi poţi imagina ce a făcut cu el?
noi,copii LUI DUMNEZEU da...suntem niste pietre pr
EL STIE cum,cand,sa vina peste noi loviturile ,cioplirile,modelarile....pentru ca EL vrea sa ne faca......asemenea LUI...si avem multe de suferit,de rabdat..pana ne aduce la forma si caracterul dorit de EL....e planul LUI cu noi...copii LUI...
Adăugat în 23/04/2008
superb si adevarat

Adăugat în 23/04/2008
silviutz
Cred ca aceasta povestioara ilustreaza intr'un mod cat mai corect si usor de inteles lucrarea Mantuitorului in viata noastra...Sa nu uitam ca fiecare ,,lovitura de ciocan,, inainte ca noi sa o primim este verificata de Tatal, gandita si nu in ultimul rand spre formarea noastra.Cred ca este necesar sa intelegem acest lucru pt a fi cat mai stralucitori... Avm nevoie de... ,,Lovitura perfecta,,
Adăugat în 23/04/2008
superb
este fff adevarat ca el ne slefuieste ca acele pietre pretioase.si impotriva miini Lui nu poate sta nimeni cind El lucreza.foarte frumos masaju
Adăugat în 24/04/2008
pietre pretioase
de ce trebuie sa primim lovituri pentru a ne schimba,pentru a intelege voia Tatalui,pentru a fi asa cum doreste El?????
Adăugat în 24/04/2008
Cel Mai Fain :|
Adăugat în 25/04/2008
minunat
dak ne gandim bine,noi oamenii suntem foarte imporanti inaintea lui D-zeu, ptk suntem comoara Lui. oare cum suntem?: tot in zgura?D-zeu ne vrea sa fim curati, deeacea ingaduie si focul ca sa fim curatati
Adăugat în 25/04/2008
Statistici
  • Vizualizări: 6036
  • Export PDF: 4
  • Comentarii: 7
Opțiuni