I belong to Jesus
Autor: Gili Indrie  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 17/03/2008
    12345678910 0/10 X
Toata lumea a vazut.
Ma refer la cei care au tangenta cu fotbalul. Dupa marcarea golului, in aplauzele, bucuria si frenezia spectatorilor, Kaka, si-a dat jos tricoul de club ca sa se poata vedea tricoul alb pe care scria cu litere negre ,,I BELONG TO JESUS”.


Un gest la care, de acum viseaza orice fotbalist care are vreo legatura cu Isus. Cum ai putea spune ceva despre tine lumii intregi, fara sa sufli nicio vorba? Cand ai putea face aceasta, daca nu atunci cand esti in plina glorie, cand pentru cateva secunde, esti in centrul atentiei, cand gradul de vizibilitate este la nivelul maxim, cand „cetatea este asezata in varf de munte”?

Dar, nu a durat muuuuuuuuult! si-a pus din nou tricoul de club peste tricoul alb. A reluat munca: alergare, pase, driblinguri, ratari, pase, alergare, driblinguri, pase, ratari, alergare, pase, alergare.

Autorul golului revine la rutina sportului de echipa si participa discret la munca echipei. Cetatea coboara din varful muntelui si se aseaza discret, tacut pe masa: devine sare. De fapt, inainte de a fi cetate, a fost sare - sarea pamantului.

Visam sa putem depune marturie pentru Cristos, sa fim vazuti, sa fim in centrul atentiei ca si cetatile asezate pe varf de munte, sa fim in glorie si sa aratam undeva spre Isus. Cel mai adesea avem sansa de a fi asezati pe varful mesei, in solnita: un accesoriu discret, universal, nebagat in seama. Daca este acolo nu-i dai importanta, daca nu este acolo, mancarea nu are gust, viata nu are gust.

De pe varful patului de spital, de boala sau de lauza, dezbracarea nu are nimic glorios. Asa gandesc, unii. Maini fracturate, creiere afectate, inimi disfunctionale, picioare slabe, trupuri vlaguite, nopti nedormite, fete imbatranite, scancete neantelese, limbi necunoscute.

Unii, traiesc cu demnitate, frumusete si glorie durerea suferintei ca si cum toata lumea s-ar uita la ei: cei ce ii ingrijesc sau cei ce ii viziteaza pot vedea cum, sporadic, haina suferintei se da la o parte si se poate vedea pe dedesupt tricoul alb, pe care scrie ceva despre Isus.

Nu o sa vezi astfel de scene nici la televizor si nici pe Youtube, nu pentru ca sunt rare ci, pentru ca nu sunt multi ochi deschisi ca sa le vada; de aparat care sa le imortalizeze ce sa mai vorbim, inca nu s-a inventat, iar in cer nu s-a dat inca ,,dreptul de copyright” niciunui pamantean!

Confesiunile si bisericile sunt ca niste cluburi, cu sigle (unele au si drapele) si tricouri; unele joaca in Champions league; unii sunt foarte mandri de tricourile lor de club, de galeria lor, de succesele lor, de vechimea lor; altora nu le place ca trebuie sa poarte tricouri de club si ar vrea sa poarte doar tricoul alb, sa nu poata fi identificat clubul la care joaca; ba unii, ar vrea sa fie singuri in echipa de fotbal: ei sa alerge, ei sa paseze, ei sa suteze, ei sa dea golul si... ei sa apere!

Ne place sau nu ne place, de buna voie sau fortati de imprejurari, cu demnitate sau cu stanjeneala, sprijiniti sau incomodati, in aparare sau in atac, pe teren sau pe banca, aplaudati sau impiedicati, zambind sau stringand din dinti, purtam pentru o vreme tricouri de club (zdrentuite) tanjind dupa vremea cand vom fi dezbracati de ele, cand nu se vor mai vedea decat tricourile albe si vom auzi genericul muzical al “Ligii campionilor cerului”.

Toata lumea a vazut. Ma refer la cei care au tangenta cu fotbalul. Dupa marcarea golului, in aplauzele, bucuria si frenezia spectatorilor, Kaka, si-a dat jos tricoul de club ca sa se poata vedea tricoul alb pe care scria cu litere negre ,,I BELONG TO JESUS”. Un gest la care, de acum viseaza orice fotbalist care are vreo legatura cu Isus. Cum ai putea spune ceva despre tine lumii intregi, fara sa sufli nicio vorba?
Ne place sau nu ne place, de buna voie sau fortati de imprejurari, cu demnitate sau cu stanjeneala, sprijiniti sau incomodati, in aparare sau in atac, pe teren sau pe banca, aplaudati sau impiedicati, zambind sau stringand din dinti, purtam pentru o vreme tricouri de club (zdrentuite) tanjind dupa vremea cand vom fi dezbracati de ele, cand nu se vor mai vedea decat tricourile albe ...

CIT ESTE DE ADEVARAT...PURTATI IN CARUL LUI DE BIRUINTA...INCERCIND SA FIM PESCARI DE OAMENI...mai putin interesati de golurile date pe terenul vietii...
Adăugat în 18/03/2008
Metoda gresita
Stimati cititori departe de mine de a jigni pe cineva in mod intentionat si direct, dar ma simt dator sa comentez pe cit se poate de biblic acest articol avind in vedere ca siteul este CRESTIN.Nu sunt impotriva cuiva cäci iubeste sportul.In urma cu vreo 6-8 ani domina lumea boxului un anumit boxer de categorie grea pe nume Mike Tyson care aprox 15 ani nu a cunoscut infringere pina cind un alt boxer anume HOLLYFIELD a invins pe Tyson. Dupa meci HOLLYFIELD un \"crestin\" convins a declarat la tv cä el \"sa rugat mult la ISUS sa-i de putere sa-l bata pe tyson si numai ISUS ma inspirat unde si cand sa-l lovesc\" acesta cazind ko.Nu condamn pe Hollyfield sau in cazul nostru pe KAKA caci ei sunt in intuneric si nestiutori dar ma mira faptul ca in ziua de azi mai degraba comenteaza un pasaj din lumea sportului decat o TAINA din scripturi.Daca KAKA si-a aratat tricoul cu ISUS nu asta este metoda de evangelizare a lumii \"fara cuvinte\" DIMPOTRIVA D-l ISUS spunea propavaduiti \"evangelia\" la orice faptura sau cine se va rusina de Mine si de cuvintele mele .......sau Ap. Pavel \"Mie nu mi-e rusine de Evangelia lui HRISTOS ....sau Rom.10:9,10 atentie\"cu gura ta\",\"prin marturisirea cu gura se ajunge la mantuire\" metoda lui KAKA si HOLLYFIELD sunt o forma de evlavie dar lipsita de Duh nu va fi nici lor de mintuire nici altora decat metoda biblica sa nu ne lasam furati de astfel de \"PROPAVADUIRE\"
Adăugat în 18/03/2008
evanghelizare prin fapte
Propovaduirea evangheliei nu se poate face intotdeauna citind din Biblie sau predicand din ea celor din jur ptr ca nu intotdeauna te asculta ,sau nu inteleg ,sau nu vor sa inteleaga sau pur si simplu nu aud ceeace le spui (satana nu doarme, are metodele lui). Pe Isus Il poti prezenta oamenilor cel mai bine prin viata ta, prin exmplul tau personal,sau al altora,prin ceeace faci ptr semenii tai ,prin rugaciuni si iubindu-i. Daca doresti ca cineva sa-L cunoasca pe Isus si sa-L primeasca in viata lui, demonstreaza-i ce a facut Isus in viata ta, ce a facut ptr tine si cum te-a schimbat.Sa fii exemplu viu ptr cei pe care doresti sa-i aduci la Isus,la mantuire.Deci poti fi fotbalist,boxer,sau om de afaceri,nu neaparat pastor sau evanghelist. Fi misionar zi de zi ceas de ceas acolo unde te-a asezat Dumnezeu,in biserica din care faci parte .Fi lumina,fi sare fi om al rugaciunii,iubindu-i asa cum ne iubeste si Tatal care si-a jertfit chiar pe singurul Sau Fiu ptr ca noi sa beneficiem de mantuire in DAR.Oamenii zilelor noastre sunt prea mandrii pentru a-L accepta pe Dumnezeu si a crede in Fiul Sau doar ascultand o predeica de evanghelizare.Satana are astazi atatea metode de acaparare a oamenilor ,are grija permanenta sa le impietreasca inimile,sa nu se lase induplecati atat de usor.Pentru mine s-a rugat cineva timp de 30 de ani pana cand am ajuns la concluzia ca TREBUIE sa implinesc TOT ceace a poruncit Domnul Isus.Sa ne rugam deci si sa fim implinitori a-i Cuvantului (si fara cuvinte-prin fapte). Iacov a spus\"Credinta fara fapte este moarta\"Amin.
Adăugat în 19/03/2008
Filip.1:15,18.
"Unii,este adevarat,propavaduiesc pe Hristos din pizma si din duh de cearta;dar altii din bunavointa. -------
Ce ne pasa?Oricum:fie de ochii lumii,fie din toata inima,Hristos este propavaduit.Eu ma bucur de lucrul acesta si ma voi bucura."
Adăugat în 19/03/2008
Evanghelizare Kaka
Este usor sa critici.
Pentru Kaka fotbalul este serviciu, şi el nu s-a ruşinat să-L mărturisească pe Hristos ISUS.
\\\"Din El, prin El şi pentru El sunt toate lucrurile...\\\"
Noi trebuie să lucrăm ca ISUS, care a căutat să proslăvească pe TATĂL!
Adăugat în 19/03/2008
Kaka asa - noi altfel
Intr-adevar nu se poate sluji la doi stapani; iar fotbalul e un stapan teribil! Imi amintesc de vremea cand jucam fotbal, ma uitam la fotbal, vorbeam despre fotbal si spuneam cu mandrie peste tot ca eu mananc paine cu fotbal. Imi amintesc si acum o expresia a lui Mircea Lucescu:\"ma inchin regelui fotbal\"
Fara a-l judeca pe Kaka trebuie sa spun ca nicicum nu-mi pot inchipui ca la el Isus e pe primul loc (si cu aceasta expresie am dificultati. Mai cu seama aici in vest e la moda acesta expresie: poti sa faci de toate cu conditia ca Isus sa fie pe primul loc. Nu cred ca Domnul Isus este chiar atat de onorat sa se afle in fruntea unui asemenea clasament - urmat de o multime de idoli si idolasi!
Dar - exista si un dar - de cumva Kaka il iubeste pe Domnul Isus - si mai mult, Isus lucreaza la inima lui - este posibil ca multi din preajma lui sa-l ceara explicatii pentru gestul lui iar aceasta este o ocazie mare de a-L marturisi pe Dumnezeu, ocazie pe care Kaka ...nu o poate rata!
Imi inchipui ca pentru oameni robiti de fotbal marturia lui Kaka poate avea un impact mai mare decat o evanghelizare pe stadion sau versete din Biblie. Sigur ca, in final, tot la Biblie trebuie sa se ajunga iar daca publicul din tribuna nu va ajunge niciodata la biserica eu m-as multumi ca ei sa fie adusi la Isus chiar si intr-un mod atat de straniu - de un fotbalist care, pe sub tricoul firmei la care lucreaza, sa poarte tricoul alb cu inscriptia Apartin lui Isus.
Doamne juta-ne sa te marturisim si sa nu ratam nici o ocazie s-o facem!



Adăugat în 19/03/2008
audienta
Daca privim in jur observam o lume tot mai egocentrica si carnala.Satisfacerea nevoilor fiziologice a devenit prioritatea exclusiva.Aceasta conceptie este tot mai promovata si mediatizata. Daca-i intrebi cine-I Isus iti vor raspunde ca e un actor din filmul... ori in aceste date este nevoie de promovarea Domnului Isus folosindu-ne de canalele de transmitere a informatiei cu cel mai mare nivel de interes(audienta). daca audienta mare se inregistreaza in timpul unui meci de fotbal scrie-ti Isus p frunte!!! dar fii un urmas demn!!! atitudinea cat si comportamentul tau trebuie sa-L reprezinte. spuneti lumii despre Isus!!!
Adăugat în 19/03/2008
Eu cred ca muti dintr noi nu ar fi avut curajul sa faca ce a facut el..Mi se pare un lucru extraordinar..God Bless him
Adăugat în 20/03/2008
Kaka,nu cred ca gestul lui ar trebui comentat,Dumnezeu este Cel ce cunoaste in profunzime fiecare inima,caci in acest editorial sunt spuse lucruri cu inteles profund si spiritual,Kaka fiind doar o exemplificare.Dumnezeu sa ne ajute sa auzim genericul fina al \\\\\\\"Ligii campionilor cerului\\\\\\\"!
Adăugat în 20/03/2008
imi pare rau ca a dat exemplul cu fotbalul, isi pierde vremea uitandu-se la fotbal...un idol de altfel la care se inchina foarte multi din lume, isi petrec orele acolo
Adăugat în 21/03/2008
nu judeka la primul impuls
dumnezeu are nevoie de oameni de karakter;kare sa-l puna pe domnul isus an fata orikarei realizari atat pe plan profesional cat si an viata an familie pe strada an afaceri si an general cei ce slujesk pe domnul isus se cunosk prin felul lor de vietuire;nu anseala nu mint nu faulteaza penru un kastig marsav zik ka; dumnezeu sa ne ajute ;sa antelegem ka tot ce avem am primit de la el si atunci de ce sa ne laudam.amin.
Adăugat în 21/03/2008
Comentarii ...
"Propovaduiti Evanghelia si daca este nevoie folositi si cuvintele" ... Dragii mei, nu stiu cat de multe stii despre Kaka, dar nu-l pot asemana cu multi sportivi ... poate doar cu Taffarel (fost portar al Braziliei) si Michael Chang (fost jucator de tenis). Asemanarea cu Hollyfield este neavenita. Insa atunci cand criticam un om trebuie sa vedem ce spun si cei din jurul lui. Despre Kaka se stie ca evanghelizeaza prin modul lui de viata. Este casatorit, nu are o viata destrabalata (nu a fost implicat nici in scandaluri) si este accesibil. Cand ceilalti jucatori din echipa Braziliei au fost criticati pentru viata lor destrabalata, doar Kaka a fost laudat pentru exemplul de viata ce-l da. Si aceasta pentru ca el traieste pentru Hristos. Chiar si cand joaca fotbal. Marturia lumii despre Kaka este aceea de "om deosebit". Stiti ca Diavolul lupta ca el sa nu-l mai proclame pe Isus pe teren ? Datorita manifestarii lui din teren, Liga I-a de fotbal din Germania a hotarat ca jucatorii de fotbal nu mai au voie arate mesaje scrise cu tema religioasa? Da, si asta ar trebui sa ne dea de gandit. Lui nu-i este rusine de Isus. Cred ca l-a marturist la mai multi oameni decat au facut acest lucru ce-i cel critica. Si inca ceva : este un lucru minunat ca evanghelia este propovaduita chiar si in lumea sportului de oameni care sunt o marturie prin viata lor si prin activitatea profesionala.
Dumnezeu sa binecuvinteze sportivii crestini, inclusiv pe Kaka, si sa le dea putere sa-l marturiseasca in continuare !
Adăugat în 21/03/2008
Parerea mea este ca anumite sporturi profesioniste nu pot fi compatibile cu statutul de crestin (atat din p.d.v. al simpatizarii, cat mai ales al practicarii). Sa vorbesti de un "boxer profesionist crestin", care pe deasupra mai si primeste inspiratia "de sus" sa loveasca la tinta adversarul, facandu-l K.O., nu va suparati, este o contradictie de termeni. Chiar si fotbalul, care pare mai domestic, a devenit totusi un idol pentru milioane de oameni. Or, la acest “nivel” nu se mai poate vorbi de o distractie nevinovata ci de o concurenta serioasa la nivelul constiintei si a vietii spirituale (“Nu puteti sluji la doi stapani”, spune Evanghelia). Cred ca sunteti de acord ca majoritatea covarsitoare a oamenilor care merg la un meci al lui A.C. Milan sunt niste impatimiti ai fotbalului. Oare chiar poate Kaka sa prezinte cu adevarat un alt Dumnezeu in fata fanilor, decat "dumnezeul" pentru care au venit oamenii pe stadion (fotbalul)? El, care este un reprezentant al fotbalului? Nu intra un pic in contradictie acesti doi dumnezei, in fata oamenilor? Cati vor face marele sacrificiu sa renunte la idolul fotbal si sa-L accepte pe Dumnezeul lui Kaka (despre care el sustine ca este Isus, nu fotbalul)?
Pe de alta parte, vad ca cei mai multi privesc lucrurile din prisma evanghelizarii, pe care (unii) ati vazut-o f. eficienta in acest caz. Dar ce este cel mai important: ”Să facem evanghelizare cu orice pret” sau “Ce fel de Dumnezeu prezentăm oamenilor”? Daca Dumnezeul prezentat de Kaka (prin gestul lui, prin viata lui, prin castigul lui fabulos, prin simbolistica afisata, etc) este un Dumnezeu care nu corespunde Bibliei (drept, sfant, la care se poate ajunge prin lepadarea sinelui si prin acceptarea crucii lui Hristos), atunci fara suparare, nu se atinge scopul. Va fi o realizare "evanghelistica", poate spectaculoasa si entuziasmanta in ochii unora, va fi o indreptare (temporara) a atentiei catre Isus si lucrurile spirituale, dar nu cred ca este ceea ce vrea Dumnezeu sa se realizeze. Nu spun ca acest mare jucator nu este si un om al lui Dumnezeu; m-as bucura din inima sa fie un reprezentant al lui Dumnezeu, stand la masa bogatilor si a mai marilor lumii acesteia, si traind ca si un crestin autentic. Dar intrebarea mea se refera la faptul daca in asemenea circumstante (pe un stadion, la un meci de fotbal), se poate face cu adevarat o evanghelizare in sensul biblic al cuvantului.
In al treilea rand: Daca ne-am pune in "pielea" adversarilor lui Kaka (si aici ma refer nu doar la echipa adversa, ci si la zecile de mii de spectatori si sutele de mii de telespectatori, care gusta infrangerea aproape la fel de intens ca si jucatorii), sunteti siguri ca ei vor avea aceeasi perceptie asupra gestului lui Kaka, ca si noi (o prezentare “glorioasa” a lui Isus)? Va asigur ca am simtit si eu gustul amar al infrangerii, chiar daca nu la nivelul profesional al jocului de fotbal. Si, daca in momentul finalului de meci mi s-ar fi spus ca, cel care mi-a marcat cu mare placere golul victoriei printre picioarele mele, a dedicat golul respectiv lui Isus, nu stiu cum as fi reactionat, sincer!...
Este doar parerea mea si, daca vad gresit, accept corectii.
Adăugat în 21/03/2008
... o umila parere
ISUS a vorbit in pilde si Dumnezeu continua sa ne vorbeasca si astazi,la fiecare pas, prin lucrurile banale din jurul nostru ... un simplu gest, poate fi incarcat de o semnificatie profunda (femeia pacatoasa care a varsat mirul pe picioarele Mantuitorului, ca mai apoi sa-l stearga cu pletele ei despletite, un gest inteles si judecat gresit chiar de ucenicii lui ISUS). Dragii mei frati, nu va grabiti sa judecati ceea ce nu sunteti capabili sa intelegeti!
Adăugat în 22/03/2008
Zeul fotbal
Daca Isus Hristos se poate marturisi slujind zeului fotbal,atunci halal crestinism,am fost fotbalist,si stiu cit de robiti pacatului sunt cei care sunt stapiniti de acest zeu,cind Dzeu ma trecut printro incercare in plina glorie,atunci am vazut cit de pacatos sunt,D-zeu ma salvat pritr-o minune ,de atunci slujesc Domnului,sunt pastor ,dar nu as putea sa spun unui tinar ca fotbalul nu este nociv vieti spirutuale ,cind stiu de unde ma scos Domnul Isus
Adăugat în 22/03/2008
am tacut
Gili Indrie, focul ce-l ai in inima cand descrii gestul acestui fotbalist, Dumnezeu sa-l binecuvinteze si sa-l mareasca. Am citit deja in comentarii vocile sceptice: \"un fotbalist? asa se cuvine sa-L proclame pe Dumnezeu?\"
Cateva secunde de glorie am trait si eu. Cand am vazut inimile oamenilor erupind ca un vulcan si-am auzit ropotul aplauzelor si laudelor, trebuie sa recunosc cu rusine ca numai despre Dumnezeu nu mi-a trecut prin cap sa vorbesc. Erau Secundele Mele si-mi spuneam ca trebuie sa le sorb din plin. La fel, cand am trait caderea si durerea abisului, mi-am strigat in gura mare nenorocirea. Mereu; si-n bine si-n rau am gasit ca se cuvine sa vorbesc despre mine, ca despre Dumnezeu o sa am vreme sa vorbesc candva, intr-un moment linistit, pe un ton echilibrat si intelept.
Dac-am avea taria sa vorbim despre Dumnezeu la timp si nelatimp! Si nu numai de pe pozitia unuia incotosmanat cu zece cojoace de teolog. Oare nu Maria Magdalena a adus lumii vestea Invierii?
Adăugat în 22/03/2008
DOAR O PARERE...
PACEA DOMNULUI ISUS! Sincer, nu am vazut nici macar meciul(SUNT UN FOST MICROBIST SI FUN AL UNIVERSATZII CRAIOVA), dar cred ca e un lucru deosebit sa-L MARTURISESTI PE DOMNUL ISUS, \"prin orice metoda\", de care dispui tot prinPUTEREA LUI DUMNEZEU. Satana face tot ce poate ca sa impiedice acest lucru, prin metodele lui. CRED CA E VORBA DE O LUPTA SPIRITUALA, PE CARE \"CUVANTUL\" O VA BIRUI... Ganditzi-va bine si DOMNUL SA VA DEA LUMINA SI INTZELEGERE DUHOVNICEASCA. DOMNUL ISUS ne da si o porunca si o promisiune referitor la acest lucru...CINE MA VA MARTURISI INAINTEA OAMENILOR, VA FI MARTURISIT SI EL INAINTATEA TATALUI CERURILOR SI PAMANTULUI... Ce a facut prin \"fapta lui\" Kaka???... L-a marturisit pe DOMNUL SI MANTUITORUL LUI IN FATZA OAMENILOR???!!!... DOMNUL ISUS NU SE VA RUSINA de el, mai ales cand si prin viatza lui demonstreaza CUI ii slujeste... FRATZI SI SURORI...CITITZI CUVANTUL SI CUGETATZI ADANC LA EL... Consider, ca nu e parerea mea personala, ci o spun sub LUMINA \"CUVANTULUI\". DUMNEZEUL NOSTRU IEHOVA SA NE AJUTE SA PUTEM SI NOI SA MARTURISIM PRIN VIATZA NOASTRA SI PRIN \"ORICE ALTA METODA\" CA APARTZINEM LUI ISUS SI SA PUTEM VEDEA TOATE LUCRURILE SUB \"LUMINA CUVANTULUI\"... DOMNUL ISUS SA MA AJUTE SI SA VA AJUTE SA NU PIERDETZI NICI UN MOMENT SA-L MARTURISITZI PE DOMNUL ISUS, DUHUL SANFT SI TATAL CERESC INAINTEA OAMENILOR. DOAMNE AJUTA-NE! AMIN!
Adăugat în 23/03/2008
Kaka, este un exemplu special.Traieste o viata curata fara excese.Daca in momenetele cele mai glorioase s-a gandit "Celui ce-i apartine" inseamna ca chiar ii apartine.Traim in secolul 21, si orice metoda de a evangheliza este binevenita.Ar trebui sa lasam criticile deoparte, si sa apreciem pe cei "ce ii apartin Lui".
Adăugat în 24/03/2008
Statistici
  • Vizualizări: 6020
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 18
  • Gramatical 1
  • deliaEstera  ok

    Gramatical 1 0
  • Diacritice 1
  • deliaEstera  fara

    Diacritice 0 1
  • Conținut 1
  • deliaEstera  fara album

    Conținut 0 1
Opțiuni