Mesaj socant adresa tinerilor (fragment)
Autor: Paul Washer  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 03/03/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Stau astăzi în faţa voastră şi nu mă doare inima după self-esteem-ul vostru, nu mă doare inima, dacă aveţi sau nu o părere bună despre voi înşivă, dacă în viaţa voastră lucrurile se întâmplă aşa cum vreţi sau nu vreţi voi sau, dacă contul vostru bancar e în regulă. Un singur lucru m-a ţinut treaz în noaptea asta, un singur lucru m-a frământat pe parcursul întregii dimineţi şi anume: peste o sută de ani, marea majoritate a oamenilor din această clădire vor fi posibil în iad. Şi chiar mulţi din cei ce îl declară pe Isus Cristos ca Domn vor petrece o veşnicie în iad. Veţi întreba: „Pastore, cum poţi spune aşa ceva?” Pot spune aşa ceva, pentru că nu-mi conduc lucrarea creştină în America. Îmi petrec majoritatea timpului, predicând în America de Sud, în Africa, în Europa de Est şi vreau să ştiţi, că atunci când priveşti la creştinismul american, vezi că este bazat mai mult pe o cultură păgână, decât pe Cuvântul lui Dumnezeu. Şi atâţia oameni sunt induşi în eroare, atâţia tineri sunt induşi în eroare, atâţia adulţi sunt induşi în eroare, crezând, că dacă au spus o singură rugăciune în viaţa lor, vor ajunge în cer.


Când se uită în jur la alţii care declară că-L ştiu pe Cristos şi îi văd pe aceşti oameni la fel de lumeşti ca şi cei din lume, şi apoi când se compară ei cu ei înşişi, nimic nu le tulbură inima. Ei se gândesc: „Ei bine, sunt la fel ca majoritatea din grupul meu de tineret – privesc lucruri la televizor pe care nu ar trebui să le privesc şi fac glume pe seama lucrurilor pe care Dumnezeu le urăşte, port haine sexy, vorbesc ca cei din lume, mă comport ca cei din lume, iubesc muzica lumească, iubesc atât de mult lucrurile lumeşti, dar binecuvântat fie Dumnezeu, sunt un creştin. De ce sunt creştin? Nu par cu nimic deosebit de majoritatea celor de la biserica mea. De ce sunt creştin? Pentru că a existat un moment în viaţa mea, când m-am rugat şi L-am invitat pe Isus Cristos să vină în inima mea”. Vreau să ştiţi, că cea mai mare erezie existentă în Biserica americană evanghelică şi protestantă este că, dacă te rogi şi îl inviţi pe Isus Cristos în inima ta, El va veni în mod sigur. Nu veţi găsi asta nicăieri în Scriptură, nu veţi găsi asta nicăieri în istoria baptiştilor, decât abia cu cincizeci de ani în urmă.

Ceea ce trebuie să ştiţi e, că mântuirea e prin credinţa şi doar prin credinţa în Isus Cristos. Iar credinţa în Isus Cristos este precedată şi urmată de pocăinţă – o întoarcere cu spatele la păcat, o ură pentru lucrurile pe care le urăşte Dumnezeu şi o dragoste pentru lucrurile pe care le iubeşte Dumnezeu, o creştere în sfinţenie şi o dorinţă de a nu fi ca Britney Spears, de a nu fi ca cei din lume, de a nu fi ca marea majoritate a creştinilor americani, ci de a fi ca Isus Cristos!


Rugaţi-vă pentru trezire spirituală!
Veţi avea o întâlnire cu tineretul, vreţi ca Dumnezeu să atingă inimi, dar înainte să ajungeţi acolo, priviţi programe la televizor pe care Dumnezeu le detestă, iar apoi vă miraţi de ce Duhul Sfânt nu S-a coborât în acel loc, vă miraţi, că trebuie să creaţi foc neadevărat şi emoţie falsă! Pentru că Dumnezeu nu se află acolo!

Dumnezeu este un Dumnezeu sfânt
şi singurul mod prin care tu şi eu putem fi reconciliaţi cu un Dumnezeu sfânt, este prin moartea propriului Său Fiu, stând pe cruce! Ascultaţi-mă, dacă sunteţi salvaţi în această seară, nu sunteţi salvaţi, din cauza că romanii şi evreii L-au respins pe Isus, nu sunteţi salvaţi, pentru că I-au pus o coroană de spini pe cap, nu sunteţi salvaţi, pentru că L-au împuns cu suliţa în coastă, nu sunteţi salvaţi nici măcar pentru că L-au răstignit pe o cruce. Ştiţi de ce sunteţi salvaţi, dacă sunteţi salvaţi? Pentru că atunci, când Isus Cristos stătea pe acea cruce, El a purtat păcatul vostru, păcatul oamenilor lui Dumnezeu şi toată mânia aprigă care ar fi trebuit să cadă peste voi, a căzut peste singurul Său Fiu. Cineva trebuia să plătească acel preţ, cineva trebuia să moară. Dumnezeu Tatăl L-a strivit pe singurul Său Fiu, potrivit cu Isaia 53. Se spune că I-a făcut plăcere lui YAHWE să-L strivească!

-------------

Onorează viaţa ta pe Isus Cristos?
Priveşti tu în Cuvântul Său ca să afli, cum să-ţi trăieşti viaţa? Mă rog din toată inima... Singurul lucru care va salva biserica în America – sunt doar două posibilităţi: prima, o reformă totală în felul nostru de a predica, de a studia Cuvântul lui Dumnezeu, iar cealaltă, o aprigă şi teribilă persecuţie. Ăsta e singurul lucru ce poate salva biserica în America. Mă rog, mă rog ca să te întorci la Cuvânt. Asculta-mă, tinere, trebuie să spui: „Cum trebuie să mă comport cu părinţii mei?” Caută în Cuvânt, vezi ce spune, aplică. „Cum trebuie să mă îmbrac?” Caută în Cuvânt, vezi ce spune, aplică. „Cum trebuie să vorbesc, ce trebuie să ascult?” Adu fiecare gând, cuvânt şi faptă sub supunerea lui Isus Cristos.

Ps:Materialul de mai sus contine fragemente din predica pe care o puteti citi in intregime aici
sau o puteti viziona aici
Stau astăzi în faţa voastră şi nu mă doare inima după self-esteem-ul vostru, nu mă doare inima, dacă aveţi sau nu o părere bună despre voi înşivă, dacă în viaţa voastră lucrurile se întâmplă aşa cum vreţi sau nu vreţi voi sau, dacă contul vostru bancar e în regulă. Un singur lucru m-a ţinut treaz în noaptea asta, un singur lucru m-a frământat pe parcursul întregii dimineţi şi anume: peste o sută de ani, marea majoritate a oamenilor din această clădire vor fi posibil în iad.
Biruinta
doresc din toata inima sa ne rugam mai mult in vreme ca aceasta si sa ne iubim unii pe altii cu o iubire sfanta,sa nu mai judecam ,caci sunt penticostal sau....,toti suntem a lui Hristos.
Adăugat în 05/03/2008
sunet de trimbita...
"cheful" de inchinare si slujire vine cind stam ingenunchiati in fata crucii Lui...si atunci cind ne luam si noi crucea sa-L urmam! S-ar putea ca sa ne implice in mod personal in planurile Lui vesnice...Cind oamenii "ameninta" si "zugravesc" pompos Adevarul...intr-adevar sint vorbe goale! Cind Dumnezeu prin strajerii Lui vorbeste...poporul Lui trebuie sa asculte!
"Cind voi aduce sabia peste vreo tara, si poporul tarii va lua din mijlocul lui un om oarecare, si-l va pune ca strajer, daca omul acela va vedea venind sabia asupra tarii, va suna din trimbita, si va da de stire poporului, si daca cel ce va auzi sunetul trimbitei nu se va feri, si va veni sabia si-l va prinde, singele lui sa cada asupra capului lui...Daca insa strajerul va vedea venind sabia, si nu va suna din trimbita, si daca poporul nu va fi instiintat...voi cere singele...din mina strajerului! (Ezechiel 33:7)
Adăugat în 05/03/2008
ganduri
Biserica este a lui Hristos, El a nascut-o. Nici un pastor nu a avut vreun aport, asa ca nu va mai plangeti de Ea, faceti ceva pentru Ea, atat cat va sta in atributii. Nu e o revelatie ca americani sau romanii nu-l iubesc pe Hristos, sau sunt putini cei ce o fac, nu e o constatare uimitoare ca americanii sau romanii traiesc in pacat si ca merg sau nu merg la Biserica intr-o forma sau alta. Punctul pe I nu e de pus, ca ramane doar un punct. Actiunea te poate scoate din complicitate, actioneaza si nu mai tot constata ca Biserica e pe moarte, ca NU e pe moarte, e mai vie decat crezi. ADEVARATA BISERICA nu moare, ori Hristos nu va duce lipsa de pocaiti adevarati. Faceti va rog diferenta intre oameni care merg la Biserica si Biserica lui Hristos. Penticostali, Baptisti, Ortodocsi, Catolici, etc, sunt doar nume triste astazi. Cred cu tarie ca toti cei care merg la Biserica de frica iadului vor ajunge tocmai acolo, si mai cred ca toti cei care merg la Biserica de dragul raiului NU vor ajunge acolo, si mai cred cu tarie ca toti cei care-l iubesc pe Hristos din toata inima lor vor mosteni cerul cu El. Restul e dizertatie proasta. Ca e Hillsong sau nu, care-i treaba ta ????? apoi Hillsong nu sunt din America, dar punem puncte pe I sau le constatam din lipsa de preocupare, ia pune Scriptura pe tine zilnic si nu vei mai avea timp de constatari…vei fi prea ocupat sa te salvezi….Trezire(cuvant la moda in biserici) ????? sau Prigoana (cuvant rostit pt a ingrozi poporul adunat)???? Eu ma trezesc in fiecare dimineata si sunt prigonit in fiecare zi , ba de politicieni cu taxe, ba de vecin, ba de manelistii de la etajul 3 , ba de vecinul care a parcat in locul meu, si tot asa in fiecare zi, imi vine sa emigrez …dar n-am unde….Adevarata renastere incepe cu tine, cu mine, cu cine sta la dispozitie, comentatorii asteapta parca intotdeauna voluntari…de ce nu poti fi tu Omul cautat de Dumnezeu ????un om, atat ii trebuie lui Dumnezeu, si intoarce lumea pe dos…nu ca nu ar putea-o fara el dar Ii place sa colaboreze, asa e El…Prigoana a fost trimisa sa-i imprastie pe primii crestini ca sa faca evanghelizare nu sa devina Biserica mai mare in Ierusalim…o prigoana in America ar fi necesara, sa fuga toti romanii in insule si sa faca evanghelizare ca prea si-au infipt radacinile acolo. Va doresc sa va indragostiti de Hristos mai mult decat sunteti indragostiti de sotie, servici, masina, casa, pensie, pamant, luna sau soare, pastoratie, afacere, scoala, sau de America :) Odata cu dragostea pe El, vine si cheful de inchinare cu sau fara Hillsong, cheful de ascultare si implinire a Cuvantului, cheful de predicare si Evanghelizare, nu va mai fi nevoie de amenintarile prigoanei sau de zugravirea prin fraze pompoase a trezirii.
Seninatate !!!
Adăugat în 05/03/2008
vezi generatia hillsong
in sfarsit aud un american punand punctul pe i. adevarul e ca problema in state e ca predicatorii predica speculatii si nu CUVANTUL SFANT aceasta e mare problema acolo!!!! oamenii sunt la fel peste tot, diferenta de cultura se creaza la un moment dat de cei care stabilesc trendul adica de conducatori, iar daca acestia predica libertinismul si divortul ce ar putea sa iasa bun!!! in legatura cu trendul care ia amploare la noi in tara prin care tineri dotati cu cercei si tatuaje(vezi hillsong united) pleaca la evanghelizare!!! va spun eu ca in curand vom fi considerati parte integranta si indispensabila a ''lumii'' si ma intreb, un exemplu de urmat in Biblie nu si-au gasit? de obicei gasesti acolo unde cauti...
Adăugat în 05/03/2008
rugati-va ptr trezire spirituala
Oare numai Biserica din America trebuie salvata,oare in Romania nu exista atatia oameni care pur si simplu se considera \"crestini\" numai pentru faptul ca merg la o Biserica (cladire )asculta o liturghie,predica cantata si in rest este traba lor cum traiesc? Oare biserica este cladirea, nu noi formam Biserica????Sunt atatia oameni in tara noastra care au nevoie de Dumnezeu, carora nu li se predica Cuvantul asa cum este lasat de Dumnezeu-adica Biblia.Oamenii din Romania nu au nevoie de mantuire??????De ce America???!!!De ce pleaca predicatori,pastori(misionari)buni din Romania in America,numai acolo este nevoie ca- Cuvantul sa fie propovaduit (pana la marginile pamantului)si noi avem \"margini\" de pamant unde Cuvantul nu este inteles (uneori cei de langa noi).Este trist ca uneori cei ce propovaduiesc Cuvantul nu-L traiesc asa cum este scris.Ma rog Domnului sa-i cerceteze si pe unii si pe ceilalti si pe mine in ficare clipa si cum scrie in Ps 139:23,24 Amin.
Adăugat în 05/03/2008
P.S Eu sunt penticostal!!!
DE CE CAND CINEVA IA O ATITUDINE CEILALTI SPUN SA NU JUDECAM? nu judecam ci analizam, faceti diferenta!!
Adăugat în 06/03/2008
of of
E a treia oara cand intru pe acest site, si de cate ori am intrat am lasat cate un mesaj, nu pot sa citesc si sa nu scriu ceva,...cel mai mult ma deranjeaza raspunsurile de dupa "editoriale" (scuzati ghilimelele dar sunt imperios necesare)In primul rand imi dau seama ca una scrie autorul si alta raspunde cititorul, autorul nu prea stie sa scrie si cititorul nu prea stie sa citeasca, ambele variante sunt valabile din cate imi dau seama. Vreau sa revin asupra unui singur fapt doar; cand am vorbit despre penticostali, baptisti, ortodocsi, catolici, etc.. (vezi, putin mai sus).ma refeream la faptul ca azi aceste nume nu sunt relevante deloc, gasesc biserici baptiste care sunt foarte charismatice si gasesc biserici penticostale care sunt foarte sobre si oficiale, am vazut biserica la fratii catolici care canta mai bine decat una neoprotestanta, muuult mai bine....ne numim intr-un fel pentru ca pretindem ca numele ne caracterizeaza ceea ce e totalmente gresit privind bisericile si madularele (refuz sa-i numesc membri, doar partidele (PNG, PNL, PLD, etc) au membri, biserica are madulare)din aceasta perspectiva...Ce vreau sa spun este ca nu conteaza culoarea denominationala pe care o ai, conteaza de cine sau de ce ti-e lipita inima...Iadul va plin de penticostali, baptisti, ortodocsi si catolici….dar si raiul va fi populat cu ei…ce face diferenta atunci????? TELUL!!!! TINTA!!!! INIMA !!!! Lasati Hillsongul sa cante sau sa se inchine, ascutatii daca va face bine, nu-i ascultati daca va enerveaza, nu particularizati si nu dati exemple …ci fauriti idei cu ajutorul Sfantului Duh, construiti ceva fratilor, actionati, ganditi si scrieti, dar inainte ganditi….nu va risipiti tineretea …munciti pentru Hristos nu aruncati cuvinte explicative sau exemplicative ci CREATI, imitati-L pe Dumnezeu!!!! MARELE CREATOR!!!!sunteti copiii LUI????? Atunci o veti face…..putere va doresc!!!!
Adăugat în 06/03/2008
ultima interventie
am scris ca sunt penticostal deoarece se mentionau mai sus confesiuni religioase. nu am facut-o ca sa induc ideea mantuirii exclusive a unei confesiuni EXCLUS acest lucru!!! nu am gandit niciodata asa. si totusi am o nedumerire la modul general: D C oamenii cand interpreteaza o informatie o fac negativist, si nu o fac invers? d c se speculeaza in cel mai nergru mod...? CA SA VEDETI CAT DE DEPARTE A FOST SENSUL AFIRMATIEI MELE DE INTRERPRETAREA-I DATA(SAU INTREBAREA ADRESATA): Daca Dumnezeu va mantui numai penticostali...? ce sa mai zic...
Adăugat în 06/03/2008
Dzeu nu va mintui numai penticostali,ci El va ceni sasi ia mireasa Lui de pe pamint.Mireasa va fi compus din cei care i-au slujit cu scumpatate pe Mire,indiferent de religie.Vor fi oameni din orice religie care au cautat sa se apropie de Dzeu in felul lor.Noi vedem la suprafata dar Cel ce judeca inimile este DOMNUL.
Adăugat în 06/03/2008
va rog datimi un raspuns Dumnezeu va mantui numai penticostali....?
Adăugat în 06/03/2008
fratelui meu Nicu
pentru a exemplifica(nu a judeca) trebuie sa particularizam... daca pornim de la premisa aceasta ne intelegem daca nu, nu. pot sa gasesc inca 10 exemple gen hillsong united(stiu ca nu sunt din america,cine nu stie ,doar ca acolo se asculta mai mult decat oriunde altundeva plus ca ei din america s-au inspirat, in fine...) acestea numai in romania!!! eu ascult hillsong, dar doar ascult!!! si nu ma manifest estetic cum fac ei, aici nu ma refer la modul de inchinare fiecare se manifesta inaintea Domnului cum simte... problema e ca Fratilor, crucea e una singura, Hristos a fost si e Unul singur, unde ati vazut voi vreodata o similitudine intre Domnul Isus si ce se intampla in lume, a spus El undeva fiti ca lumea si veti castiga lumea? in mod special as dori sa adresez acest comentariu generatiei fara personalitate Hillsong United(aici nu ma refer la australieni sau la straini ci la compatriotii nostri romani). renuntati la a imita ceva deosebit pentru ca e mai usor si puneti osul la treaba pentru ca e mai de folos!!! si ca sa va argumentez va pot spune ca ucenicii au calcat pe urmele Domnului Isus fiind ei insisi fiecare diferit de celalalt, nici macar pe Domnul nu L-au IMITAT ci I-au calcat pe urme fiind ei insisi originali, DIN EL S-AU INSPIRAT!!!
uite m-ai sfatuit sa pun Biblia pe mine zilnic si nu voi mai avea timp de constatari; de ioan si puii de naparci ai auzit? ioan ce facea, nu constata? oare ioan cum constata, oare nu privind in Cuvant si apoi in jur...citeste te rog editorialul scris inainea acestuia de catre Tozer, la aceea ma refer!
Adăugat în 06/03/2008
Dumnezeu va mantui numai pe cei alesi de El. Nimeni nu-L poate influienta pe Domnul ca sa-l aleaga, pt. c-ar fi penticostal, baptist, adventist, reformist, charismatic, etc. Priveste cu luare aminte la faptele tale, si vei sti daca esti ales sau nu. Uita-te in inima ta, sa vezi ce fel de duh te calauzeste, si vei sti calea pe care mergi. Daca esti pe calea larga, vei nimeri si usa larga care duce la pierzare. Daca esti pe calea ingusta, vei trece prin usa strimta, si te vei afla macar intr-un colt de Rai. Predicatorii sa faca bine si sa citeasca de zeci de ori un citat din Paul Washer care nu s-a sfiit sa avertizeze ca "predicarea e un lucru foarte periculos. Este periculos pentru că Biblia spune, că învăţătorii mincinoşi vor avea o pedeapsă mai mare. Dacă ceea ce spuneti nu este adevărat, sunteti în mare pericol [daca n-o faceti cu frică şi cutremur], pentru că veti sta condamnati în faţa lui Dumnezeu".Acest avertisment nu l-a adresat altora, ci chiar lui insusi, dar nu inseamna ca n-ar fi valabil si pentru ceilalti predicatori. Pastoratia presupune si predicarea Cuvintului. A predica nu-i un lucru de apucat. Tu trebuie sa stii ce te asteapta inca inainte de a rosti primul cuvint. Ati vazut ce a scris mai sus Foius Nicu? "de ce nu poti fi tu Omul cautat de Dumnezeu ???? un om, atat ii trebuie lui Dumnezeu, si intoarce lumea pe dos…" Daca nu esti un asemenea om, n-ai sa intorci lumea pe dos niciodata. Tu doar vei fi foarte popular si te vei imprieteni cu lumea, cistigindu-ti ca vrasmas chiar pe Dumnezeu. Daca lumea te iubeste, poti sa fii sigur ca Dumnezeu te uraste. Tot mai sus Jula Florin intreaba: "a spus El[adica Domnul Isus] fiti ca lumea si veti castiga lumea?" Am gasit scris ca lumea iubeste ce este al ei, dar daca cineva este ales de Domnul, lumea nu-l mai iubeste (Ioan 15:19). Priviti la voi insiva si intrebati-va: va iubeste lumea? Daca raspunsul e afirmativ, nu esti ales de Domnul. Dar daca lumea nu te mai iubeste, in mod categoric esti ales de Domnul. Ultima intrebare; ce preferi?
Adăugat în 12/03/2008
Statistici
  • Vizualizări: 4787
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 12
Opțiuni
De același autor
Din același album
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.