Unitatea
Autor: Lavi M.  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 22/07/2006
    12345678910 0/10 X
Daca intrebam un grup de oameni , credinciosi , ce isi doresc cel mai mult pentru grupul lor , oricat de consacrat ar fi, majoritatea vor raspunde…unitate.
Traim cu adevarat aceasta dorinta?
Ca oameni tindem tot mai mult sa lucram “pe cont propriu” : ‘asta o fac eu, singur, n-am nevoie de nimeni care sa ma incurce” ; “prefer sa cant odata pe luna ,un solo , decat sa cant in cor unde din 5 , 3 canta fals” ; “ nu am nevoie de ajutor la Scoala Dumnicala , copiii nu pot asculta de 2 invatatori “ si acestea sunt doar o infima parte din motivele care apar atunci cand cineva doreste sa se apropie de noi , sa slujeasca alaturi de noi ...si totusi continuam sa ne rugam , sa cerem …unitate. Involuntar refuzam aceasta pentru ca nu o intelegem , cerem ca Dumnezeu sa ne lege cu “lanturi ce nu pot fi rupte” , dar respingerea noastra fata de altii impiedica formarea “legaturilor”.
Acum: Inchipuiti-va ca lumea este un cerc imens avandu-L pe Dumnezeu in centru, iar vietiile noastre se afla pe circumferinta . Imaginati-va ca exista linii drepte care leaga toate vietiile de Dumnezeu. Nu va dati seama ca nu avem cum sa ne apropiem de Dumnezeu decat apropiindu-ne unii de altii si nu avem cum sa ne apropiem unii de altii decat apropiindu-ne de Dumnezeu?
Se mai ridica o intrebare : Daca slujesc, traiesc, ma inchin , ma bucur , sufar de unul singur , cat de aproape sunt de Dumnezeu? Probabil sunt mai departe ca niciodata…
Orice bucurie e mai intensa cand o traiesti cu altii , orice suferinta e mai simplu de trecut , orice slujire e mai usoara… actioneaza din datorie cu speranta ca intr-o zi o vei face cu bucurie si incantare.
Adevarul e ca avem nevoie de unitate , caci doar in unitate gasim implinire, am fost creati pentru comuniune . Aceasta este dorinta lui Dumnezeu pentru viata ta . Este singura conditie pentru propasirea omului.
Daca intrebam un grup de oameni , credinciosi , ce isi doresc cel mai mult pentru grupul lor , oricat de consacrat ar fi, majoritatea vor raspunde…unitate. Traim cu adevarat aceasta dorinta? Ca oameni tindem tot mai mult sa...
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2907
  • Export PDF: 5
Opțiuni
Eclesiastul 11:9 Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi, dar să ştii că, pentru toate acestea, te va chema Dumnezeu la judecată.