Portret
Autor: Sergiu Demean Dumulesc  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 23/01/2006
    12345678910 0/10 X
Poate ca esti bogat.Te-ai imbogatit si nu duci lipsa de nimic.Material/spiritual te simti bine, implinit si crezi ca esti pe drumul cel bun.
Cum ai reactiona daca te-ai intalni cu cineva care ti-ar spune direct:"Esti ticalos, nenorocit, sarac, orb si gol"?
Mai mult ca sigur te-ai simti jignit si cu greu ti-ai opri palma ta de crestin sa nu-l lovesti.
O alta varianta interesanta ar fi sa te opresti si sa te gandesti ce anume ar putea face pe cineva sa spuna asa ceva despre tine...

In Apocalipsa 3:17 Dumnezeu adreseaza aceste cuvinte unei biserici care credea ca merge bine... ca tine poate.

Sarac? Diploma mea in teologie si drept, o slujba bine platita,trai decent,carti citite,cele 11 file din carnetul de cec care au mai ramas...toate acestea nu spun nimic despre mine?
Orb?Vedere buna am.La noile curente aduse de secolul acesta sunt deschis si nu stau pasiv,sunt libertin si echilibrat iar ochelarii ii port doar de dragul de a-i purta.
Nenorocit?Uita-te mai bine la cei de pe strada care isi cersesc hrana de pe o zi pe alta.Observa atatia oameni care mituiesc si fac excrocherii,comit crima si adulter...Eu nu sunt nenorocit...sunt un sfant pe langa ei.
Gol?Sunt instruit,am invatat carte pentru mine,ma imbrac elegant si decent si nu caut sa atrag atentia...

Acum dar gandeste-te ca persoana care iti reproseaza ca esti ticalos,nenorocit,sarac,orb si gol...este insusi DUMNEZEU.
Cand e vorba de DUMNEZEU lucrurile se REcentreaza, universul tau este depasit si intreg sistemul de valori si raporturi se schimba complet:

Pentru EL esti sarac chiar daca ai de toate dar nu ai pasiunea LUI pentru viata, nu ai asigurat in cer palate, strazi de aur si prezenta SA in mijlocul tau.
Pentru EL esti ticalos si nenorocit ca te raportezi la cei din jur si nu la ETALON,sursa tuturor lucrurilor vazute si nevazute.Ca nu te uiti in sus la ceea ce poate EL sa-ti ofere, mult mai mult decat iti poti imagina DAR te compromiti cu a te satisface cu ce ai, aici la indemana.Iti mituiesti sufletul sa se multumeasca cu putin...un suflet care striga in tine dupa un ABSOLUT cu care sa se contopeasca, iti cersesti hrana spirituala de 3 ori pe saptamana la Biserica...
Cat esti de sarac,orb si gol pentru ca iti pastrezi ochii atintiti la teluri marunte si te multumesti cu obscuritate invartindu-te sub obroc...cand AI PUTEREA sa iesi sa luminezi.

Dumnezeu iti pune la dispozitie mult mai mult decat poti tu cere sau gandi, lucruri care la urechea omului nu s-au suit...
Nu te multumi cu maximul oferit de lume cand DUMNEZEU iti deschide o poarta catre TOT.

Intra pe lungimea lui de unda si incepe sa primesti si sa transmiti:glasul tau va rasuna din piatra in piatra, din stea in stea facand universul sa vibreze si sa conspire la relalizarea dorintei tale.

Inca ceva..."Daca drumul pe care vrei sa apuci nu exista, DUMNEZEU il va crea special pentru a-ti rasplati indrazneala, visele si efortul."

Dumnezeu nu ramane dator.

.
Poate ca esti bogat.Te-ai imbogatit si nu duci lipsa de nimic.Material/spiritual te simti bine, implinit si crezi ca esti pe drumul cel bun. Cum ai reactiona daca te-ai intalni cu cineva care ti-ar spune direct:"Esti ticalos, nenorocit, sarac, orb si gol"?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2800
  • Export PDF: 2
  • Gramatical 1
  • deliaEstera  ok

    Gramatical 1 0
  • Diacritice 1
  • deliaEstera  fara

    Diacritice 0 1
  • Conținut 1
  • deliaEstera  fara album

    Conținut 0 1
Opțiuni