Felul în care creștinul își folosește mintea
Autor: John Lennox  |  Album: Răspunzând obiecțiilor și erorilor tipice noilor atei  |  Tematica: Rațiune
Resursa adaugata de Mada_O in 19/11/2014
    12345678910 0/10 X
Toate drepturile rezervate John Lennox si reprodus cu permisiunea autorului. Pentru mai multe resurse ca aceasta (in engleza) vizitati www.johnlennox.org
Copyright of John Lennox and reproduced by his permission. For more resources like this (in English), see www.johnlennox.org

    Felul în care creștinului de a-și folosi mintea este ceva enorm de important deoarece s-a întâmplat să fie vremuri în istoria bisericii creștine când a existat mai mult decât un eșec, am putea spune chiar un curent de antiintelectualism. Spuneau că este rău să îți folosești mintea. Dar aceasta este o atitudine periculoasă și superficială. Uită, spre exemplu, că prima poruncă pe care Dumnezeu a dat-o a fost „iubește-L pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată mintea ta și cu toată puterea ta.” Uită că Dumnezeu a inventat mintea umană, a nu o folosi ar fi o insultă față de El. La fel cum ar fi o insultă să nu ne folosim mâinile.

    Mi se pare că e enorm de important pentru un alt motiv, totuși. Dacă poruncim credința creștină oamenilor, și să presupunem că mulți dintre noi am fi educați în cele mai bune universități din lume pentru asta, iar în mărturisirea noastră facem o expertiză pe măsură, dar credința noastră nu a crescut în aceeași măsură, ei bine, când oamenii care nu sunt creștini ne vorbesc despre lucrurile creștine, ei realizează că le știm pur teoretic. Și cum se face că suntem atât de înalt calificați, dar credința noastră pare a fi aproape incoerentă. Mi se pare că acesta este un lucru foarte serios. De asemenea, este unul din motivele pentru care expresia credinței creștine ajunge atât de schimbată în spațiul public față de spațiul privat. Asta pentru că oamenii realizează că ei nu și-au gândit poziția, nu o pot pune cap la cap, deci trec la poziția bisericii. Sau acasă, citesc Biblia, devoționale, dar nu mărturisesc nimic în public pentru simplul fapt că nu și-au folosit mintea într-un mod constant. Au folosit-o în afaceri, în profesia lor, dar nu au folosit-o în studiul Bibliei pentru a ajunge să cunoască credința lor, cum să o lege pentru a răspunde întrebărilor care se ridică în societate.

    Deci, mintea este foarte importantă. „Cum gândește un om, așa este și el” spune Biblia. Trebuie să redresăm cumva acea balanță a ceea ce credința este. Dar, din păcate, mai există unii care încă sunt împotriva folosirii minții.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1158
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni