Marturie
Autor: Harrier  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Harrier in 20/09/2009
    12345678910 0/10 X
Proverbe 28 :13 : “ Cine isi ascunde faradelegile , nu propaseste, dar cine le marturiseste si se lasa de ele capata indurare “ .
Romani 3 :23 “ Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu “ .
Asa se putea spune si despre mine , la fel ca despre oricare om ce s-a nascut sub soare . Toti ne-am nascut in pacat , chiar daca unii dintre noi s-au nascut intr-o familie crestina .
Faptul ca m-am nascut intr-o familie crestina , si ca m-am dus in fiecare duminica la o biserica baptista , nu a insemnat ca voi fi scutit de experienta trairii unei vieti departe de Dumnezeu . M-am nascut in pacat si asta am facut de cand ma stiu.
Insa la 18 ani Dumnezeu m-a cercetat si am hotarat sa ma pocaiesc si sa ma botez . A fost o vreme in care Dumnezeu a lucrat in biserica din care faceam parte asa ca impreuna cu alti 19 candidati la botez L-am marturisit pe Isus in apa botezului .
Dar desi am fost sincer in pocainta mea , totusi inima si mintea mea nu au fost schimbate atunci , asa ca in cateva luni de zile eram inapoi in viata mea de pacat . Ce m-a adus inapoi a fost probabil neputinta mea de a ma pastra curat din punct de vedere sexual . Pur si simplu nu puteam trai in abstinenta sexuala . Era prea mult pentru mine.
Am continuat sa traiesc o viata dubla multi ani dupa aceea : in exterior pozam intr-un crestin model , dar in interior eram un om mort . Un fel de “mormant varuit” . Fara sa-mi dau seama , degradarea mea morala a continuat de-a lungul anilor astfel ca prin anul 2000 am inceput sa practic yoga . Pare ciudat pentru mine acum dupa atatia ani sa-mi aduc aminte de acea perioada , dar ea face parte din viata mea . Ciudata combinatie ! Duminica mergeam la biserica iar in rest slujeam unor idoli pagani . Nu a durat prea mult aceasta practica pentru ca mama mea a gasit in camera la mine unele carti despre yoga , asa ca a urmat un scandal monstrous , dupa care a trebuit sa vorbesc cu pastorul meu despre asta . Am avut unele discutii cu el despre acest subiect si , slava Domnului , “perioada yoga “ s-a incheiat . A urmat apoi o vreme de cautare , vreme in care am inceput sa citesc din nou Biblia , sa ma rog , sa urmaresc programe religioase la televizor , sa citesc carti crestine . A fost perioada in care m-am indragostit prima data de o fata , desi si fata facea parte din aceeasi categorie a “mormintelor varuite”. A fost prima data cand m-am gandit la casatorie ; am citit atunci o multime de carti crestine despre casatorie , si credeam ca asta era voia lui Dumnezeu pentru mine .
Dar pentru ca Dumnezeu cunoaste inimile oamenilor , el a stiut si inima mea si inima fetei de care eram indragostit ,si stia ca amandoi nu suntem cine pretindem a fi . Asa ca in harul Lui a hotarat ca relatia noastra sa se destrame . Ea a plecat in Spania iar eu am ramas in Romania . Trebuie sa recunosc ca nu am putut face fata acestei despartiri , asa ca mi-am inecat sufletul in …pacat. Au urmat cativa ani in care nu am facut altceva decat am muncit si am pacatuit . Au fost vreo sase ani negri , ani pe care nu a-si dori sa-i traiasca nimeni. Devenisem dependent de televizor ( imediat ce intram in camera aprindeam televizorul ) , dependent de unele practici sexuale pacatoase , dependent de munca. La un moment dat am ajuns la concluzia ca singura mea scapare este sa raman in viata cat mai mult timp si sa astept ajutorul lui Dumnezeu . Daca El intervenea aveam o sansa , daca nu atunci eram pierdut .
Si El a intervenit . In vara anului 2007 am primit vestea ca cel mai bun prieten pe care il avusesem s-a imbolnavit de o boala incurabila . A fost un adevarat soc pentru mine , urmand zile in care m-am intrebat intr-una “de ce ? “ De ce el ? Intru-unul dintre momentele in care ma intrebam aceste lucruri ,brusc, mi-a venit in minte un verset din Biblie; “daca nu va pocaiti toti veti pieri la fel “ . Acest verset l-am avut in minte pe intreaga perioada a bolii prietenului meu . Oridecate ori ma intalneam cu el , iar el era complet schimbat de boala , aveam impresia ca Dumnezeu imi spune “ daca nu te pocaiesti asa vei ajunge si tu” . Dupa sase luni de agonie , prietenul meu a plecat la Domnul fara ca eu sa reusesc sa-mi pun in ordine viata . Stiam ca trebuie sa ma pocaiesc , dar nu stiam cum pot sa fac asta .Nu puteam sa ma rog si nu aveam cu cine sa vorbesc despre problemele mele .Pur si simplu nu stiam ce a-si putea face. Eram dependent de o groaza de pacate care ma atrageau mereu inapoi in pacat.
Dupa inmormantarea prietenului meu , starea mea sufleteasca s-a agravat si mai mult . Erau zile de depresii ingrozitoare , zile in care nu aveam chef sa fac nimic , dar parca cel mai greu apasa asupra mea povara pacatelor mele . Atunci am reusit sa il inteleg pe David care spune in psalmul 32 “…mi se topeau oasele de gemetele mele necurmate , caci mana ta apasa asupra mea…” Iar solutia pe care a gasit-o David a fost sa-I marturiseasca pacatul lui Dumnezeu . Am inceput sa-mi dau seama ca asta era si singura mea solutie . Dar nu puteam inca sa o fac .
La trei luni de la moartea prietenului meu situatia mea era disperata ;nu mai puteam rezista . Am avut parte la biserica de anumite momente de cercetare in urma carora hotaram sa ma schimb , dar niciodata nu reuseam sa o fac mai mult de doua saptamani . In aceste saptamani reuseam sa ma rog , sa citesc din Biblie , sa stau departe de unele pacate care ma inrobeau . Insa nu mai mult de doua saptamani , dupa care reveneam la vechea mea viata neinsufletita . Asta pana intr-o zi cand ceva s-a schimbat .
In acea seara de 15 aprilie 2008 nu am mai putut suporta povara din sufletul meu si am reusit sa ma pun pe genunchi si sa fac Domnului o rugaciune cu voce tare . Nu mai tin minte ce I-am spus exact , dar cred ca am facut ceea ce a facut si David in psalmul 32 : I-am marturisit Domnului tot pacatul meu . Si asta nu la modul general ci fiecare pacat in parte , pe nume , asa cum era el . I-am spus ca nu pot sa scap de aceea viata prin puterea mea , ca daca ma schimba El atunci voi fi schimbat . I-am cerut sa ma curateasca prin sangele Domnului Isus ,care a murit pentru mine , pentru pacatul meu .
Dupa catecva minute m-am sculat de pe genunchi si am inceput sa ma intreb daca s-a schimbat ceva in viata mea in urma acestei rugaciuni . N-am simtit nimic special in timp ce ma rugam si nici dupa aceea , poate doar o anumita usurare sufleteasca . Parca nu mai eram atat de impovarat . Dar inca nu realizasem ca de fapt aceea a fost ziua in care m-am nascut din nou . Din acea zi si pana astazi au trecut un an si patru luni iar in acest timp nici macar o singura data nu am mai facut acele pacate de care nu puteam sa scap pana atunci . Practic, din acea zi a disparut dorinta pentru pacat . Pacate care mi-au condus viata zeci de ani au disparut din acea zi , in locul lor Dumnezeu a pus dorinta dupa neprihanire .
A fost viata mea perfecta dupa aceea zi ? Nici vorba ! Au continuat sa existe framantari , ingrijorari , caderi , dar pentru prima data in viata stiam sigur ca ceva s-a schimbat inauntrul meu . Nu mai eram acelasi . Dumnezeu a facut o schimbare radicala .
Din acea zi am inceput sa ma rog , sa citesc din Biblie , sa ascult predici , chiar daca inca nimeni nu stia de schimbarea din viata mea . Stiam ca trebuie sa spun cuiva dar inca nu reuseam sa fac asta . Abia dupa cinci luni am reusit ( oarecum silit de niste imprejurari neplacute ) sa vorbesc cu cei doi pastori ai bisericii mele . Le-am povestit totul cu lux de amanunte . Au urmat cateva luni in care m-am intalnit saptamanal cu cel putin unul din pastorii bisericii.
Acesta a fost timpul in care am crescut din punct de vedere spiritual , in care am pus temelia unei vieti de credinta .
Cum arata viata mea acum ? Este ea perfecta ? Nu! Exista inca domenii din viata mea care au in continuare nevoie de schimbare , exista lupte , framantari dar in toate aceste zbateri am inteles un lucru : Dumnezeu este cu mine . Iar asta este cel mai important . El a facut schimbarea in viata mea , El ma tine in continuare pe cale ; El este ajutorul meu , speranta mea , viitorul meu . Iar eu sunt al Lui .
In incheiere a-si vrea sa transmit un mesaj tuturor celor ce vor citi aceasta marturie . Este un mesaj pe care l-am primit in ajunul Craciunului de la un prieten : “ Isus Cristos , care e Dumnezeu , face ca viata sa aiba sens si sa merite a fi traita “ . Intradevar Isus e singurul care face ca viata noastra sa aiba sens . Nu conteaza cine esti , ce profesie ai , daca esti liber s-au in spatele gratiilor , numai Isus poate schimba viata ta . Ma rog ca El sa schimbe cat mai multe vieti , spre slava Lui si spre fericirea noastra . Amin !


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1998
  • Export PDF: 3
Opțiuni