Agonie si Extaz
Autor: Cristian D. INDRIES  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de indriesc in 16/09/2009
    12345678910 0/10 X
Agonie şi extaz!

Itinerarul Biblic din 1 Samuel capitolele 17 – 20 zugrăveşte o parte destul de agitată şi plină de tensiuni din viaţa lui David. Acest interval de timp cred că poate fi rezumat în cuvintele – agonie şi extaz.
După marea victorie în faţa lui Goliat ce trebuia să fie urmată de o serbare specială a cărui personaj principal să fie David, urmează o perioadă sumbră, de anonimat şi mai ales de mare pericol pentru marele învingător. Motivul? Foarte simplu. Saul, care trebuia să vadă în David un aliat, un colaborator, un om dispus la sacrificiul suprem de dragul lui Dumnezeu şi al poporului, vede în David un real pericol, un pretendent la coroană, un potenţial rival. Zarurile au fost aruncate. Finalul lui David este decis – moartea. În calitate de regizor, Saul creează tot felul de capcane prin care să-l poată doborî pe David. Dacă la început planul lui Saul era unul subtil, înspre final a devenit făţiş. Motivul lui Saul era unul cât se poate de răutăcios şi plin de invidie – „David era iubit şi ales de Dumnezeu şi avea izbândă în toate activităţile indiferent cât de complicate ar fi fost ele”. Fiind prea chinuit de gândul că David este alesul lui Dumnezeu şi succesor la coroană, Saul se comportă ca un laş, ca un învins. Fără să-şi dea seama, el dă dovadă în faţa naţiunii că este un om slab, mic şi incapabil să accepte că sunt şi alţi oameni în popor la fel de pregătiţi şi curajoşi, dar mai ales destoinici să facă lucrarea Domnului. Saul nu putea accepta ideea că, la un moment dat, datorită păcatului, a fost lepădat, iar tronul lui a fost dat altuia.
Lesne de înţeles este faptul că Saul a fost tipul de om care iubea poziţia în detrimentul voii lui Dumnezeu, în timp ce David a ales voia lui Dumnezeu în detrimentul poziţiei.
E aşa de ciudat să vezi şi azi oameni cuprinşi de fobia concurenţei, de gelozie şi care în virtutea acestora pun la bătaie tot felul de strategii încercând să îndepărteze aşa-zisul pericol. Realitatea este că în ciuda represaliilor şi a jocurilor din umbră, Dumnezeu Îşi duce planul la „finish”. Dumnezeu Îşi apără şi binecuvântează alesul în ciuda răutăţii şi invidiei venite din partea oamenilor. Dumnezeu, însă, are metodele Lui de promovare şi timpul Lui de acţiune.
Indiferent care ar fi momentul în care te găseşti, caută să rămâi sub ungerea lui Dumnezeu, fără a ţine cont de norii reci şi negri de deasupra capului. Aminteşte-ţi că şi în zilele cele mai întunecate soarele este pe boltă, chiar dacă la orizont nu se văd decât nori.

Cristian D. INDRIEŞ
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2000
  • Export PDF: 4
Opțiuni
Ieremia 29:11 Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi’, zice Domnul, ‘gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.