Chiar daca inceputurile sunt grele
Autor: Pavel Mariana  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de brandusa in 23/03/2009
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi
Chiar daca inceputurile sunt grele

Exod 4:27-31,5:1-18.

Cand Domnul a "vazut asuprirea poporului" , a "auzit strigatele pe care le scoate din pricina asupritorilor", a hotarat sa trimita pe Moise, pentru a-i salva.-Exod 3;7.
Ne-am fi asteptat ca din momentul in care Moise a vorbit poporului, si acesta "a crezut si au aflat ca Domnul cercetase pe copiii lui Israel, ca le vazuse suferinta si s-au plecat si s-au aruncat cu fata la pamant "[Exod 4:31] ,totul sa mearga struna si faraonul sa le dea drumul.
Nu zicem si noi la fel, cand ne intoarcem la Domnul?
Credem ca daca ne-am pocait, ne-am recunoscut pacatele si am inceput o viata noua, totul se va schimba in bine in viata noastra[ne vom impaca de acum bine cu familia, care va deveni buna,vom gasi servici, vom avea bani suficienti, nu ne vom mai imbolnavi, etc.]
Si intr-adevar, se schimba, dar nu asa de mult partea fireasca, materiala, cum ne dorim noi si ne grabim sa vedem schimbari majore in bine.
Dar Domnul vrea sa ne schimbe intai pe noi...Vrea sa devenim intai noi mai buni, sa acceptam orice munca, chiar si una mai umila si mai prost platita, sa ne chivernisim mai bine resursele, sa nu intram in panica pentru orice mica durere, sa-i acceptam pe cei ce ne vorbesc de rau ca ne-am pocait..
Cu evreii s-a intamplat la fel. Probabil si ei au crezut ca daca Domnul vrea sa-i scape de robie, cu siguranta eliberarea va veni imediat, nimeni nu le va sta in cale.
Ce s-a intamplat?
"Chiar in ziua aceea"[Exod 5:6] cand Moise a cerut faraonului sa dea drumul poporului evreu,"faraon a dat porunca ispravniceilor norodului si logofetilor;: "sa nu mai dati poporului paie ca mai inainte pentru facerea caramizilor; ci sa se duca singuri sa stranga paie."
Si mai mult, "au batut chiar pe logofetii copiilor lui Israel"-Exod 4:14.
Deci in loc sa fie eliberati, robia s-a asprit si mai tare, au fost si batuti.
Din cauza aceasta, evreii au facut reprosuri lui Moise si lui Aaron.
Dar dupa ce Domnul a facut mari minuni si a adus multe pedepse peste faraon, iar ei, evreii, au fost scutiti de ele, abia dupa aceea au inceput sa inteleaga ce mare valoare are increderea in Dumnezeu.
Poate si cu tine e la fel.
Te-ai rugat Domnului , ai crezut in El, ai cerut iertare de pacate prin jertfa Domnului Isus si speri ca viata ta se va desfasura de acum incolo, altfel.
Se poate si asa, Domnul poate sa-i schimbe pe toti cei care ti-au facut viata amara, te poate ajuta sa-ti gasesti servici..si atatea alte probleme, ce te framanta.
Dar Domnul doreste sa ne schimbe intai pe noi.
O tanara sora, mi-a spus: "Nu mi-am inchipuit ca dupa ce ma pocaiesc, o sa am atatea necazuri", dar uneori, cel rau , vine cu un morman de probleme peste noi, doar-doar ne-om lepada de Domnul!
Nu va speriati, dusmanul e biruit!
Chiar daca va mai castiga cateva lupte, victoria finala e a Domnului!
Cand avem inca probleme , sa ne cercetam pe noi insine, sa vedem daca nu cumva in problema sau necazul pe care-l avem,o parte din vina este si a noastra.
Sa ne schimbam dupa noul nostru statut de fiu al lui Dumnezeu, si cu siguranta va veni eliberarea!
Si va fi atat de minunata!
Pe evrei i-a insotit Dumnezeu , nu cateva saptamani, cat ar fi trebuit sa dureze calatoria lor, ci patruzeci de ani, din pricina neascultarii si indaratniciei lor.
Dar i-a insotit zi de zi, calauzindu-i ziua cu un stalp de nor, care-i apara de soare si le arata drumul si noaptea cu un stalp de foc care-i lumina si incalzea.
Le-a dat hrana si apa, desi erau in pustiu, incaltamintea si imbracamintea nu li s-a stricat si picioarele nu li s-au umflat. [Deuteronom 8:4]
Pai daca lui Dumnezeu i-a pasat atat de mult de ei, incat sa nu li se umfle nici picioarele de prea mult mers prin pustiu, cu siguranta ca-i pasa si de tine si-ti va rezolva toate problemele!
Asteapta, crede si nadajduieste, nu da inapoi!
"Domnul nu lipseste de nici un bine pe ceice duc o viata fara prihana"-Psalmul 84:11
înţelepte gânduri şi minunate sfaturi de îmbărbătare culese toate din istoria poporului evreu unde găsim multă hrană şi pe lângă care trecem cu multă uşurinţă venind doar spre îndemnurile din N.T.deşi noi trebuie să le cercetăm pe toate fiţi binecuvântată în mintea mea deja s-au imprimat! slăvit să fie Domnul
Adăugat în 18/01/2012 de floridinmaracineni
multumim pentru aceste ganduri incurajatoare avand ca esenta Scriptura!
Domnul sa va rasplateasca si sa va binecuvinteze!
Adăugat în 29/12/2014 de bneli07
Statistici
  • Vizualizări: 1801
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Diacritice 1
  • floridinmaracineni  fără diacritice

    Diacritice 0 1
  • Conținut complet
Opțiuni
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.