Dumnezeu îi ajută pe cei neajutorați
Autor: Reli Tarniceri (traducere dupa Joseph Prince, Singapore)  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 08/02/2009
    12345678910 0/10 X

Meditatii zilnice 07.02. 09
New Creation Church – Singapore


Psa 63:7 Căci Tu eşti ajutorul meu, şi sînt plin de veselie la umbra aripilor Tale.

Au fost oameni care au venit la mine spunandu-mi “Pastor Prince, roaga-te pentru mine caci nu vad calea de scapare din situatia in care ma aflu. Stiu ca toata aceasta situatie e din vina mea. In acest moment, nici macar nu stiu daca Dumnezeu va asculta rugaciunea mea.”

Daca stam sa ne gandim, majoritatea necazurilor noastre ni le provocam singuri. Dar tocmai atunci cand noi meritam pedeapsa si nu binecuvantarea, primim har – favoarea nemeritata si ajutorul nemeritat al Lui Dumnezeu.

Atunci cand incetam sa mai meritam ajutorul Lui Dumnezeu, Il gasim pe Dumnezeu mai mult decat dornic de a fi Matuitorul nostru. Dar atunci cand continuam a incerca sa ne rezolvam problemele, incercam sa fim proprii nostri salvatori. Dumnezeu va spune „ Salveaza-te singur, caci nu te pot ajuta cand nu ai nevoie de ajutorul Meu”

Poate ca vei gandi „Dar nu stii, Dumnezeu ajuta pe cel care se ajuta singur?”.

Contrar credintei populare, ca Dumnezeu ajuta pe cei care se ajuta singuri, nu exista in Biblie. Dumnezeu nu-i ajuta pe cei care se ajuta singuri. El ii ajuta pe cei neajutorati si care depind de El. El ii ajuta pe cei care-L privesc ca pe singura sursa de ajutor pentru problemele lor.

Daca spui „Problema mea e ca sunt slab”, Dumnezeu spune „Asta nu e o problema, Eu sunt taria ta”. Daca spui „Doamne, fata mea e o problema fiindca sunt atat de urat,”, Dumnezeu va spune „Fata Mea va straluci peste fata ta, Eu sunt slava ta”. Daca spui „Doamne, eu sunt probleme, sunt un nimeni”, Domnul va spune „Eu te voi face Cineva”.

Din pacate, multi dintre noi inca mai incercam sa ne ajutam singuri, gandind ca in anumite situatii noi nu avem cu adevarat nevoie de Dumnezeu. Dar Dumnezeu spune „Fara Mine nu puteti face nimic” (Ioan 15:5). Credem cu adevarat acest lucru? Sau credem ca fara El, totusi putem face anumite lucruri ca sa ne ajutam singuri?

Numai cand ne dam seama ca nu putem face nimic si ca suntem nimic prin noi insine, putem face toate lucrurile prin Cristos, care ne intareste (Filipeni 4:13). Atunci vom vedea ajutorul nemeritat si favoarea Lui Dumnezeu eliberandu-ne de orice rau.

apreciere
Exista un mare adevar in cele spuse!De multe ori avem impresia ca singuri ne putem ajuta,insa adevarul este ca repede ajungem la faliment.Slava DOMNULUI ca EL e gata sa ne ajute oridecate ori ii cerem ajutorul dintr-o inima curata!Fiti binecuvantat ptr acest devotional
Adăugat în 16/02/2009
Statistici
  • Vizualizări: 2670
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical 1
  • deliaEstera  ok

    Gramatical 1 0
  • Diacritice 1
  • deliaEstera  fara diacritice

    Diacritice 0 1
  • Conținut 1
  • deliaEstera  fara album

    Conținut 0 1
Opțiuni