Răsplătiţi răul cu bine!
Autor: Samanta Buna  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de lilyloredana in 09/09/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

Dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc, şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc.
Matei 5.44

Tudor era un om cu frica de Dumnezeu. De când îşi pusese încrederea în Mântuitorul său, viaţa lui şi a familiei sale s-au schimbat în mod vizibil. La firma unde lucra îşi dădea toate silinţele să unească cu credinţa fapta. Colegii lui au sesizat aceste schimbări. Dar de fiecare dată când diavolul scapă pe câte unul, se declanşează batjocura. Tudor însă nu ţinea seama de vorbirile de rău ale colegilor şi în special de ale unui fost coleg de clasă. El ştia că pe calea îngustă este luptă, dar nimic nu-l putea da înapoi.

Într-o zi, pe când se întorcea de la ţară, de la părinţii soţiei, văzu de la distanţă mai multe maşini oprite pe şosea. Când se apropie, văzu un grav accident. O maşină se răsturnase într-un şanţ. Pe cine credeţi că scoaseră oamenii din maşina răsturnată? Pe fostul său coleg de şcoală şi actualul coleg de muncă, omul care îi întrecea pe toţi în batjocuri, de când Tudor a pornit pe calea credinţei. Cel accidentat era grav lovit şi îşi pierduse cunoştinţa. Cu repeziciune, Tudor scoase trusa medicală şi îl pansă cu grijă pe batjocoritorul său. Apoi continuă respiraţia gură la gură până ce sosi salvarea.

Imediat ce salvarea îl luă pe colegul său, Tudor urcă în maşina sa şi se duse la spital. Acolo află că starea colegului era foarte gravă. Avea nevoie neapărată de o transfuzie de sânge. De urgenţă, Tudor se oferi să doneze sânge. Spre miezul nopţii, colegul lui Tudor începu să-şi revină. Acum Tudor plecă liniştit acasă.

A doua zi după accident, maistrul îl chemă pe Tudor în birou. Închise uşa şi-i spuse că vrea să-l întrebe unele lucruri, pe care nu vrea să le audă şi alţii.

– Am aflat de accidentul colegului tău. Ştiu toate amănuntele de la cei care au fost la faţa locului, dar şi de la cadrele medicale. Am o întrebare fără răspuns: „Cum a fost posibil ca tu să faci atâta bine colegului tău, care te-a batjocorit, te-a reclamat de atâtea ori la mine?“ Şi eu merg la biserică câte-odată, dar aşa ceva nu aş putea face, mai ales unor duşmani.

– Domnule maistru, aceasta este lucrarea credinţei, lucrarea Mântuitorului în inimile celor ce-L urmează. Mântuitorul ne învaţă să iubim şi să respectăm şi pe vrăjmaşii noştri, să răsplătim răul cu bine.

Maistrul rămase uimit de ceea ce poate să facă Mântuitorul în inimile răscumpăraţilor Săi.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 831
Opțiuni