Unde este comoara voastra acolo este si inima voastra
Autor: Rop Pazvan  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de roppazvan in 06/12/2008
    12345678910 8/10 X
Media 8 din 1 vot
"Un om a dat o cină mare, şi a poftit pe mulţi.
. La ceasul cinei, a trimis pe robul său să spună celor poftiţi: ,Veniţi, căci iată că toate sunt gata.'
. Dar toţi, parcă fuseseră vorbiţi, au început să se dezvinovăţească. Cel dintâi i-a zis: ,Am cumpărat un ogor, şi trebuie să mă duc să-l văd; rogu-te să mă ierţi.'
. Un altul a zis: ,Am cumpărat cinci perechi de boi şi mă duc să-i încerc: iartă-mă, te rog.'
. Un altul a zis: ,Tocmai acum m-am însurat, şi de aceea nu pot veni.'
Când s-a întors robul, a spus stăpânului său aceste lucruri. Atunci stăpânul casei s-a mâniat, şi a zis robului său: ,Du-te degrabă în pieţele şi uliţele cetăţii, şi adu aici pe cei săraci, ciungi, orbi şi şchiopi."

"Omul" il reprezinta pe Dumnezeu "Cina" reprezinta Imparatia lui Dumnezeu ."Robul" reprezinta pe Isus Hristos.Dupa cum reiese din versetul "Veniti, caci toate sunt gata" Dumnezeu a pregatit totul pentru noi . El a dus la indeplinire planul Sau de mantuire pentru noi .."toate sunt gata" . Totul ramane la atitudinea noastra . Cei pe care El ii cheama primii refuza cheamarea acestuia din 3 motive ; unul si-a cumparat un "ogor" ( acesta il reprezinta pe omul lacom dupa avere ,dupa pamant ) , al doilea si-a cumparat "cinci parechi de boi" (il reprezinta pe omul care lucreaza zi si noapte pentru a avea bani) si al treilea s-a insurat.Acesta il reprezinta pe tanarul care are impresia ca are toata viata inainte . Motivul pentru care il refuza acesti oameni pe Hristos este pentru ca nu sunt gata sa renunte la lucrurile de pe acest pamant.Sunt legati de pamant. As vrea sa vedeti ce a facut diferenta intre oameni care au refuzat chemare lui Hristos si cei care au acceptat-o. Diferenta e ca primii erau legati de pamant ,si cei din urma erau "saraci" ,"orbi","ciungi" si "schiopi" , oameni pe care nu-i leaga multe de lumea aceasta . "Multi chemati ,putini alesi " sau altfel zis Toti chemati ,alesi cei care nu sunt legati de pamant.Strangeti-va comori in ceruri! Unde este comoara voastra acolo e si inima voastra .


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2745
  • Export PDF: 3
Opțiuni