Testul credintei
Autor: antonela  |  Album: Ganduri  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de antonela in 12/08/2012
    12345678910 0/10 X

 

Este vara si chiar daca unii se distreaza, altii au parte de multe examene: fie ca sunt in sesiune, fie ca isi finalizeaza studiile.

 
Pe astfel de caldura si mai ales cand stii ca altii se relaxeaza, se distreaza, iti e destul de greu sa inveti, sa te pregatesti ca sa fii cel mai bun, sa obtii un rezultat foarte bun pentru a trece cu bine examenele.

 
Nu toti cei care au examene in aceasta perioada se pregatesc intens. Unii se bazeaza pe diverse surse (mita, copiat). Incearca sa inchida ochii profesorilor, respectiv se mint si se insala singuri. Ok, au primit o nota foarte mare, insa daca ii intrebi din materia de examen, nu stiu nimic. Pentru bucuria de moment si de a posta cu o imagine buna de mare intelectual in fata celor din jur, sa zicem ca merge. Pe oameni ii putem pacali, ascunzandu-ne dupa diverse masti, insa pe Dumnezeu in niciun caz.

 
Nu vă înşelaţi: „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.” Ce seamănă omul, aceea va şi secera. Galateni 6:7
 
Probabil ca unii vor zice ca nu conteaza modul in care treci un examen. Daca ne consideram crestini, daca Il iubim si-L respectam pe Domnul, e de datoria noastra sa invatam, sa dam tot ce putem, facandu-ne partea si Domnul ne va rasplati efortul.

 
“Orice faceţi să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni “ Coloseni 3:23
 
Da, sunt cazuri in care, chiar daca am invatat tot si am scris foarte bine la examen, profesorii sa ne nedreptateasca, dandu-ne note mai mici decat meritam. 
 
Sa ne reamintim ca suntem intr-o lume care este in intuneric, care si-a uitat principiile morale si care zace in Cel Rau, dupa cum zice Biblia. S-a uitat complet de corectitudine, adevar, sinceritate, moralitate.

 
Chiar daca suntem nedreptatiti, Domnul asteapta sa vada cum raspundem acestei provocari. E un test al smereniei, al intelegerii ca toate sunt in controlul Sau. Nimic nu se intampla fara voia Sa, chiar daca de multe ori nu intelegem de ce e asa.

Da, ne vine de multe ori cand vedem nedreptatile ce ni se fac sa renuntam sa mai fim corecti, gandind ca nimanui nu-i pasa cat am invatat, cate nopti nedormite am avut, cat stres, cat chin sa retii toate detaliile.

 
“Şi eu mă gândeam: „Degeaba am muncit, în zadar şi fără folos mi-am istovit puterea. Dar dreptul meu este la Domnul, şi răsplata mea, la Dumnezeul meu.” Isaia 49:4
 
Daca oamenilor nu le pasa, lui Dumnezeu ii pasa. El nu uita niciodata sa rasplateasca credinciosia noastra:
 
“căci este o răsplată, şi nu ţi se va tăia nădejdea.” Proverbe 23:18
 
 
Asadar nu putem avea alte asteptari de la oameni.  Ce putem face? Cum sa privim inainte, chiar daca lumea se ghideaza dupa alte principii, altele decat cele crestine?

 
Nu trebuie sa uitam ca noi Ii slujim Domnului. Lui ii vom da socoteala de toate lucrurile. Indiferent cum vor fi situatiile din viata noastra (fie ca o sa fim corect evaluati sau nu) e bine sa avem o perspectiva biblica.

 
Dumnezeu priveste spre noi si vrea sa vada purtarea noastra, motivatia si interesele noastre, vrea sa vada inima noastra zi de zi, vrea sa vada cat de credinciosi Ii suntem. Fiecare clipa a vietii noastre este un test al credintei. Atunci cand stim ca orice detaliu inaintea Sa conteaza, vom face tot ce ne sta in putinta pentru a-L reprezenta cat putem de bine. Nu e usor, insa dupa cum spune Biblia pe calea ingusta nu merge oricine:

 
 Intraţi pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, şi mulţi sunt cei ce intră pe ea.

Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă, şi puţini sunt cei ce o află.” Matei 7:13, 14
 
Sa continuam sa fim lumina, raspandim mireasma dragostei Sale, in orice clipa a vietii noastre, pentru ca premiul cel mare e in mana Sa. El evalueaza corect intotdeauna, asadar:

 
“Fii credincios până la moarte, şi-ţi voi da cununa vieţii.” Apocalipsa 2:10


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1099
Opțiuni