Ce cale alegi?
Autor: John Ortberg  |  Album: Dacă vrei să umbli pe apă, trebuie să cobori din barcă  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 11/07/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

   Pune-ţi imaginaţia la lucru pentru câteva momente. Imaginează-ţi că viaţa ta s-a încheiat şi eşti condus într-o cameră mică. Sunt două scaune în acea cameră, unul pentru tine şi unul pentru Dumnezeu (scaunul cel mare) şi mai este în cameră şi un videocasetofon. Dumnezeu introduce o casetă în videocasetofon. Pe casetă scrie numele tău şi are o etichetă pe care scrie Ce ar fi putut fi.

   Imaginează-ţi că vezi pe casetă tot ceea ce ar fi putut face Dumnezeu cu viaţa ta dacă I-ai fi dat voie. Imaginează-ţi că vezi ce ar fi putut face cu resursele tale financiare dacă ai fi avut încredere în El şi ai fi fost generos. Imaginează-ţi că vezi ce ar fi putut face cu talentele tale dacă te-ai fi încrezut în El într-atât încât să îndrăzneşti. Imaginează-ţi că vezi ce ar fi putut face cu relaţiile tale dacă te-ai fi încrezut în El într-atât încât să fii cu totul loial şi cu totul iubitor. Imaginează-ţi că vezi ce ar fi putut face cu caracterul tău, dacă ai fi îndrăznit să-ţi mărturiseşti păcatele, să recunoşti ispita şi să cauţi creşterea.

   Nu ştiu dacă Dumnezeu ne va arăta fiecăruia dintre noi o astfel de casetă. Dar ştiu că dacă mă gândesc serios la cât de departe sunt de ceea ce aş fi putut deveni, îmi vine să-mi smulg părul din cap.

   Dar mai ştiu că vreau ca viaţa mea să ajungă cât mai aproape de viaţa pe care mi-a pregătit-o Dumnezeu. Ştiu că aceasta e singura mea şansă şi ştiu că vreau să micşorez cât pot prăpastia dintre ce voi fi şi ce aş fi putut fi. Ştiu că, atâta timp cât trăiesc, nu este prea târziu - pentru că am ziua de azi. Ştiu că vreau să-I cer lui Dumnezeu porunci, nu garanţii, pentru că atunci când Dumnezeu porunceşte, El dă şi puterea necesară. Şi ştiu că într-o zi voi vedea că a meritat.

Amin. Doamne ai milă de noi și ajută-ne! În mâna lui Dumnezeu, toate lucrurile, chiar și cele mai neînsemnate primesc valoare imensă, cu atât mai mult ființele create după Chipul și asemănarea Sa.
Adăugat în 11/07/2012 de Ioanhapca
Atunci, cind am acceptat sa ne daruim viata in miinile Domnului,atunci, s-a pornit videocasetofonul.De atunci, el inregistreaza viata noastra alaturi de Domnul.Fiecare fapta a ascultarii cit ar fi de mica, are mare insemnatate inaintea cerului.Gindul permanent indreptat catre Domnul,este ''muzica''sufletuluii n prezenta Lui.Pe aceasta muzica, impletita cu faptele ascultarii se realizeaza filmul vesniciei traite pe pamint.Cred, caci prezenta statornica a Duhului Sfint, in suflet,ne indeamna sa facem faptele ascultarii sfinte.El,dirijeaza viata noastra,ferindu-ne de lucruri si fapte ce pot distruge partasia minunata din suflet.Deci, ascultarea de Domnul ,ne fereste de filmul vietii traite fara El.
Adăugat în 11/07/2012 de sanda_tulics
SI EU STIU CA A MERITAT SI STIU CA MERITA SA ASCULT DE EL SLAVA FIE DOMNULUI ASA E NU E PREA TIRZIU ATIT CIT TIMP AVEM ZIUA DE AZI PENTRU A NE PREGATI PENTRU CEA DE MAINE HAR SI PACE.
Adăugat în 11/07/2012 de tomacoca
Statistici
  • Vizualizări: 1644
  • Export PDF: 4
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
De același autor
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.