Boli evitabile
Autor: S.I. McMillen  |  Album: Echilibrul scump plătit  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de iosifnicolae in 30/04/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Referințe
Boli evitabile

 

    În multe ocazii ale vieții, s-ar părea că suntem în stare să-i distrugem pe tovarășii noștri, dar în tot atâtea ocazii s-ar putea scrie cu sinceritate pe multe mii de certificate de deces că victimele au murit de mâncătorie.

    Am auzit adesea oameni spunând, scrâșnind din dinți: „Îl voi aranja eu pe acel netrebnic, chiar dacă acesta ar fi ultimul lucru pe care ar trebui să-l fac!” Foarte des, acest lucru este exact.

    Îmi reamintesc de o doamnă în vârstă de aproape 80 de ani, vioaie, care venea la mine la intervale regulate pentru a-i verfica tensiunea arterială. Ea oscila de obicei în jurul valorii 200, dar într-o anumită zi tensiunea se ridica la 230. Înlăuntrul meu am fost speriat. Totuși, i-am spus calm: „Tensiunea dumneavoastră a crescut, astăzi!” Cu un zâmbet, îmi răspunse: „Îmi dau seama foarte ușor de acest lucru. Tocmai am avut o dispută aprinsă cu un alt pacient, în sala de așteptare.”

    Gândiți-vă, acestei femei culte, inteligente, ar fi putut să-i sară „siguranța cerebrală” și să sufere un atac fatal, pur și simplu pentru că dorea să-i vină de hac prin cuvinte unui om renumit pentru pălăvrăgeala lui provocatoare. Propriul ei diagnostic asupra ridicării bruște a tensiunii sale era corect.

(Citat din cartea „Boli Evitabile”, scrisă de S.I. McMillen)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3706
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
Ioan 20:15 „Femeie”, i-a zis Isus, „de ce plângi? Pe cine cauţi?” Ea a crezut că este grădinarul şi I-a zis: „Domnule, dacă L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus şi mă voi duce să-L iau.”