Plictisul
Autor: Vladimir Pustan  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Misusprecer in 28/04/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 6 voturi

    Bertrand Russel crede că plictisul ar fi vinovat de jumătate din păcatele cunoscute. Plictisul e o stare ce nu are de-a face cu tăiatul frunzelor la câini care este o activitate onorabilă până la urmă. Plictiseala e o boală a creierului mic, ce se poate manifesta la diferite vârste la ambele sexe, având invariabil aceleaşi simptome. Deplasarea trupului de la frigider la pat, de la calculator la cămară, de la o terasă la biserică.

    Unii oameni se nasc gata plictisiţi, alţii dobândesc boala pe parcurs. De obicei de plictis se scapă cu ajutorul foamei, necazului, strâmtorării, toate acestea având rol de ardei iute pentru o viaţă de mămăligă. Unii mor plictisiţi, alţii scapă la timp de această boală, plecând agitaţi din lumea acesta.

    Unul dintre predicatori a căscat în timp ce predica iar biserica a apreciat asta ca fiind o formă de detaşare sublimă faţă de lumea păcătoasă şi agitată în care ne zbatem ca nişte mormoloci într-un lighean cu apă călduţă.

    Când îi scriu unui băiat ce se luptă cu pornografia sau cu autosatisfacerea că remediul pentru aceste păcate este întotdeauna o viaţă ocupată ca săpatul în grădină, repetiţiile de cor, şuturile trase cu mingea în colţul blocului, se supără, aşteptând remedii spirituale. Nici nu există aşa ceva. A face rugăciuni de dezlegare pentru un tip neocupat e o cruntă pierdere de vreme şi energie.

    E vremea să ieşim din case. Afară e primăvară…

    Consideraţi plictiseala un păcat îngrozitor, adică mama tuturor păcatelor de sub soare.

Un adevăr incontestabil!!! Plictisitul are mintea mereu ocupată cu lucruri păcătoase și celui ce se plictisește întotdeauna îi găsește dracul ceva de lucru!!! ATENȚIE CĂLĂTORI GRĂBIȚI; PLICTISEALA VINE LA TOATE VÂRSTELE ȘI FACE RAVAGII CU ATÂT MAI MARI CU CÂT GĂSEȘTE LOC ÎN CEI MAI COPȚI LA MINTE!
Fiți binecuvântat în veci de Domnul Dumnezeu frate Pustan, Domnul v-a dat și acum un cuvânt minunat și folositor pt.multe suflete!
Adăugat în 28/04/2012 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 1247
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni