Dumnezeu trebuie să ne demaşte
Autor: A.W.Tozer  |  Album: Întorc vorba diavolului  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 30/03/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi

   Nimeni dintre noi nu poate spune, în adevăr, cât de slabi şi nefolositori suntem, până când Dumnezeu nu ne demască...şi nimeni nu vrea să fie demascat! Dar Dumnezeu ştie mult mai bine decât noi că El trebuie să facă lucrul acesta spre binele nostru.

   Şi nimeni dintre noi nu ştie cu adevărat cât de instabili suntem până când nu am fost dezgoliţi de Duhul Sfânt. Petru era un pescar mare, îndrăzneţ, puternic şi i s-a părut un lucru simplu să-I spună Domnului: "Să fugă toţi, dar eu voi fi întotdeauna alături de Tine. Poţi conta pe mine, Stăpâne!" Sunt sigur că i-a fost greu să primească răspunsul lui Isus: "chiar în noaptea aceasta, înainte ca să cânte cocoşul, te vei lepăda de Mine de trei ori!"  Isus cunoştea instabilitatea omului care încă încearcă să stea prin puterea lui şi prin încrederea în sine. Noi nu ne dăm seama cât de instabili suntem şi deseori nu vrem să recunoaştem adevărul când îl aflăm, când suntem dezgoliţi. De aceea este prea periculos să ne încredem în obiceiurile bune şi în virtuţile noastre şi de aceea neîncrederea noastră în noi înşine trebuie să fie lucrarea mâinilor lui Dumnezeu!

   Îmi aduc aminte că fratele Lawrence, când a scris despre calea spre biruinţă în umblarea zilnică cu Dumnezeu, a dat o soluţie directă şi simplă pentru căderi şi greşeli. El ne-a sfătuit că dacă vom aluneca şi vom face ceea ce nu este bine, nu trebuie să neglijăm lucrul acesta şi nu trebuie să-l lăsăm nemărturisit şi neiertat. El a scris: "Eu merg direct la Domnul şi spun: "Acum, Doamne, ăsta sunt eu, iar dacă Tu nu mă ierţi şi nu mă ajuţi, să nu te aştepţi la mai mult decât atât pentru că ăsta sunt eu!" Şi apoi, a spus: "Dumnezeu m-a iertat şi de acolo, am mers mai departe!"

   Eu cred că cea mai bună pocăinţă este să te întorci la Dumnezeu, să te îndepărtezi de păcat şi să nu-l mai faci! Aceasta este cea mai bună pocăinţă din toată lumea. De ce ne ia aşa de mult timp să ne punem toată încrederea în Dumnezeu, când El a făcut ca lucrul acesta să fie ceva atât de simplu şi care aduce atâtea răsplătiri, atunci când ne predăm Lui în totalitate?

Păcatele de comitere de exemplu sunt un automatism comportamental aproape imposibil de înfrânat și eliminat. Lupta cu astfel de stări și probleme este deosebit de frustrantă și dezamăgitoare. Ideea este nu o luptă nebună în care nu ai nici o șansă de izbândă ci lepădare totală în mâna lui Dumnezeu pt. că scopul este să ajungi astfel ca Hristos să trăiască în tine. Asta presupune o luptă constructivă în cunoașterea lui Dumnezeu. Cunoscând Adevărul, El ne face liberi și atunci devenim liberi!
Îmi place foarte mult că tratați mereu probleme grele, adânci și deosebit de importante. Prin toate aceste eseuri, omul care caută Adevărul crește în cunoștință și aduce rod spiritual prin viața lui. Domnul Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă răsplătească toată osteneala!
Adăugat în 31/03/2012 de Ioanhapca
Pocainta nu este ''jocul cu Dumnezeu'';eu gresesc iar El ma iarta, trebuie sa ma ierte caci de aceea este ...Dumnezeu.Pacatul savirsit si nemarturisit, lipsa de preocupare a celui care a pacatui sa se marturiseasca ci,sa''treaca''peste el, ''pocaindu-se ''[in rutina zilei, este cea mai mare capcana a celui ce pretinde caci este copil de Dumnezeu].Cind ai pacatuit, totul in tine se'' imbicseste'' nici vederea nu mai e buna, nici mincarea nu mai are gust ,te uiti la cer ca gainile dupa uliu,totul absolut totul isi pierde gustul mai ales viata si motivatia ei devine foarte apasatoare.Marturisirea personala, este marea eliberare!Este oxigenul ce nu-l aveam [sau nu aveam voie sa-l respiram]pina cind nu ne marturisim.Cea mai mare bucurie a sufletului, este sa fie LIBER!Aceasta libertate n-o poate da decit DUMNEZEU si n-o poate primii decit acela care, alerga dupa sanatatea sufletului, a vietii.Nu vom putea inainta pe Cale nici macar un milimetru, daca nu vom avea in noi, dorinta de curatire personala, de marturisire,El,este aproape de noi, si ne primeste marturisirea facuta dintr-un suflet doritor de curatie si libertate.Marturisirea personala, este poarta deschisa spre marea bucurie prin Duhul Sfint.Multumim Flori de alegerea mesajului, foarte constructiv in viata cotidiana.!
Adăugat în 25/03/2013 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 1451
  • Export PDF: 3
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni