Izvoare in Desert - 22 Mai
Autor: L. B. Cowman  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 27/06/2007
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului,
încrede-te în El, şi El va lucra.
(Psalmul 37:5)

Sensul literal al acestui verset este: „Rostogoleşte-ţi calea pe urmele lui Yehova şi încrede-te în El, şi El lucrează". Ne atrage atenţia intervenţia imediată a lui Dumnezeu odată ce încredinţăm, sau „rostogolim" poverile de orice fel din mâinile noastre în ale Lui. Fie că povara noastră este un necaz, o dificultate, o nevoie trupească, sau cu privire la mântuirea cuiva drag, „El lucrează".
Când lucrează El? „El lucrează" acum. Noi ne purtăm ca şi cum Dumnezeu nu a acceptat imediat încrederea noastră în El şi ca urmare întârzie împlinirea a ceea ce I-am cerut să facă. Nu înţelegem că „El lucrează" în timp ce încredinţăm. „El lucrează" acum! Lăudaţi-L pentru acest fapt real.
Speranţa că El va lucra este ceea ce-L împuterniceşte pe Duhul Sfânt să împlinească ceea ce am „rostogolit" asupra Lui. În momentul acela nu mai este în mâna noastră, şi nu trebuie să mai încercăm s-o facem noi. „El lucrează!" Debarasează-te de povară şi nu încerca s-o iei din nou. Ce uşurare este să ştii că într-adevăr El este la lucru în dificultatea prin care trecem!
Şi când cineva îţi spune: „Dar nu văd nici un rezultat", nu-i da atenţie.
„El lucrează" dacă am „rostogolit" poverile noastre asupra Lui şi „dacă ne uităm ţintă ... la Isus" (Evrei 12:2) ca El să rezolve lucrurile. Credinţa noastră poate fi încercată, dar „El lucrează". Cuvântul Său este adevărul! V.H.F.

Eu strig către Dumnezeu, către Cel Preaînalt, către Dumnezeu care lucrează pentru mine. Psalmul 57:2

O traducere frumoasă mai veche a acestui verset spune: „El va împlini cauza ce-o ţin în mână". Lucrul acesta mi se pare foarte real în ziua de azi. Lucrul acesta „pe care-l ţin în mâna mea" – lucrarea mea de azi, acest concept pe care nu-l pot stăpâni, această sarcină în care mi-am supraestimat abilităţile – aceasta este ce pot „striga" după El să facă „pentru mine", cu siguranţa liniştită că El o va face. „Cei neprihăniţi şi înţelepţi, şi faptele lor, sunt în mâna lui Dumnezeu" (Ecl. 9:1).
Frances Ridley Havergal
Domnul va urmări promisiunile legământului Său. Orice apucă şi ţine în mâna Sa va împlini. De aceea îndurările Sale trecute sunt garanţii pentru cele viitoare, şi motive întemeiate de a continua să strigăm către El.
Charles H. Spurgeon
Câtă pace și liniște sufletească să știi că Însuși Dumnezeu Se preocupă de nevoile și problemele tale, care le rostogolești asupra Lui!
Adăugat în 22/05/2012 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 986
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 1
Opțiuni