Să cultivăm afecțiunea
Autor: C. Seib  |  Album: Cum să ne cultivăm sinele  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 31/01/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

    Sunt de părere că omul trebuie să lase să înflorească afecțiunea, să plângă, să se emoționeze, să îmbrățișeze atunci când simte nevoia și să arate ori de câte ori este fericit sau suferă. Ne este rușine să fim spontani, ca și cum ceea ce ar veni din inimă este rușinos. O persoană spontană distruge normalitatea lucrurilor sigure, făcute la ceasul potrivit. Însă, în realitate, nimic nu este mai plăcut decât un gest de afecțiune spontană, o îmbrățișare neprogramată.

    La aniversări, după ce se cântă La mulți ani! și se dă îmbrățișarea sărbătoritului, toți încearcă un sentiment foarte plăcut, dar acest gest nu încetează să fie un formalism. O îmbrățișare spontană este clar diferită, pentru că nu e plănuită, pentru că nu are o oră anume când trebuie să se producă.

    O felicitare de Ziua Mamei are importanța ei și exprimă afecțiunea, dar o carte poștală fără nici o ocazie, pur și simplu din dragoste și afecțiune, e mult mai plăcută.

    Toți gândesc și simt așa, dar preferă să rămână sclavii structurii, ordinii, programului.

    La un eveniment special, toți s-au așezat la rând să o felicite pe profesoară și să dea mâna cu ea. Eu m-am hotărât să o îmbrățișez cu drag și am întrerupt, astfel, șirul strângerilor de mână.

    Când au văzut cei ce erau în urma mea, au îmbrățișat-o și ei. Căci această îmbrățișare există zăvorâtă în inima fiecăruia.
 

O recomandare fantastic de bună şi binevenită. Nu ne cunoaştem decât virtual dar primeşte te rog îmbrăţişarea ce cu drag ţi-o ofer spunându-ţi fii binecuvântată sora Florica.
Adăugat în 31/01/2012 de 1954adina.9mai
Ioan capitolul 13, versetul 34 și 35!
Frumoase tablouri relatate!
Domnul să vă ajute să lucrați în via Sa , cu toată inima, cu dăruire, folosind talantul încredințat.
Fiți binecuvântată de Domnul!
Adăugat în 31/01/2012 de cost_ana
Statistici
  • Vizualizări: 888
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni