Tu cât de bine știi să aștepți?
Autor: Vestitorul  |  Album: mesagerul Domnului  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de GabrielTudor in 28/01/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 6 voturi

Proverbe 10:28:

"Nădejdea celor drepți este numai bucurie, iar nădejdea celor păcătoși sfârșește în rău."  

A mai trecut o zi. Încă o zi de... așteptare. Speranța moare ultima, zic ei. Eu zic că moare și ea, la un moment dat, iar clipa aceea e foarte aproape. Am așteptat prea mult. Mi-am pus nădejdea în Dumnezeu că mă va asculta, că Se va îndura și îmi va îndeplini visul, dar... m-a pus, din nou, să aștept. Deja am obosit și nu cred că mai are rost. E deja târziu să îmi mai doresc. Au trecut atâția ani și... nimic.

Oare de ce alții pot trăi dorința mea și eu pot doar să-i văd, în fiecare zi, cum se bucură de ceea ce mi-am dorit atât de mult? Ce au ei și nu am eu, ce au făcut ei și eu nu? De ce trebuie să fiu doar un simplu spectator și să nu mă bucur de unul din rolurile principale? Am cerut prea mult de la viață? Are Dumnezeu o limită peste care nu trece? 

Cam așa gândesc mulți dintre noi, la un moment dat. Poate și tu, care citești acum, ai un vis la care ții foarte mult, dar... nu se îndeplinește, din motive care par să te depășească.

Cu siguranță, motivul pentru care Domnul nu îți transformă în realitate dorința arzătoare este unul foarte bine întemeiat. Nu răspunde rugăciunii așa cum îți dorești, pentru că te iubește și nu vrea să îți ofere lucruri mărunte, ci numai daruri "foarte bune" (Geneza 1:31). Așa cum spunea înțeleptul rege Solomon, omul decide ceea ce își dorește, dar Dumnezeu este Cel care ne îndreaptă pașii pe calea cea bună (Proverbe 19:21). Altfel, ne putem alege cu surogate sau mărunțișuri de care, ulterior, ne vom scârbi.

Sunt sigur că nu îți este ușor să aștepți. Cui îi este? Incertitudinea care te înconjoară te macină, îți ridică multe întrebări, îți amărăște sufletul și îți taie bucuria de a trăi. Trebuie să știi că Dumnezeu poate face totul, pentru toți. Pentru El, nu există prea mult sau prea puțin. El nu umblă cu jumătăți de măsură (Isaia 59:1-2). El așteaptă să îți umple viața de binecuvântări. Da, ai citit bine, și El așteaptă! Așteaptă să îți răspundă la rugăciune (Isaia 30:18). Așteaptă să fii în acord cu El, pentru că Dumnezeu răspunde tuturor celor care fac Voia Lui (1 Ioan 5:14) și cer lucruri în Numele Fiului Său, Iisus Hristos (Ioan 15:7).

Când te întrebi de ce visul tău nu se împlinește, vezi, înainte de toate, dacă ești pe placul Domnului, dacă viața ta reflectă Cuvântul Lui (Galateni 2:20), dacă faptele tale demonstrează lumii iubirea lui Hristos (Efeseni 5:1-12). Abia după ce știi sigur că Îl urmezi pe Domnul Iisus, Îl poți ruga pe Dumnezeu să te ajute și să îți împlinească cererea. Să nu te îndoiești și să nu renunți, căci El nu promite nimic în zadar (Evrei 10:23).

Toate lucrurile bune vin la vremea potrivită, pe care trebuie s-o aștepți, stăruind în rugăciune și iubire pentru cei din jur (Iuda 1:21). Când ajungi să te saturi de așteptat, e drept, vremea potrivită pare să nu mai existe. Dar, cu răbdare, te vei convinge că planul lui Dumnezeu este întotdeauna perfect. El a stabilit deja momentul când așteptarea ta va lua sfârșit și, crede-mă, acea clipă este cea ideală (Habacuc 2:3).

Oricare ar fi dorința pe care ții cel mai mult s-o vezi împlinită, oricare ar fi visul la care speri, obiectivul pe care vrei să-l atingi, strigă către Domnul Iisus și ai încredere că El lucrează toate spre binele celor care-L iubesc (Romani 8:28) și fac Voia Lui.

Răbdarea de care dai dovadă acum și toată așteptarea, amărăciunea, dezamăgirea pe care o simți în suflet și bucuria umbrită de neîmplinire vor deveni istorie, în momentul perfect ales de Dumnezeu pentru transformarea visului tău în realitate, dar și a ta personală într-un adevărat copil de Împărat (2 Corinteni 6:2).

--
Vestitorul
mesagerul Domnului

Dreptatea Ta n-am ascuns-o în
inima mea, adevărul Tău și mântuirea
Ta am spus. N-am ascuns mila Ta și
adevărul Tău, în adunare mare.

(Psalmul 39:13-14)
..Ni se pare ''normal''sa visam sa dorim, sa ni se dea,sa ni se ofere,s a m d !Mai ales in tinerete, sunt planuri asezate unele linga altele, si ei,tinerii au asteptari;la toate,dar oare, sunt toate dupa voia Domnului? oare stim noi, mai bine ca El ,ce este bun pentru noi? nicidecum!Cu trecerea anilor, cind intelepciunea si-a asezat bine casa in mintea celui ce o iubeste, chiar noi, refuzam implinirea planurilor,care ni se par ...desertaciuni.Deci;sa fim atenti, ce cerem de ce ?cerem si cit de folositoare ne sunt insistentele de ''a avea''inaintea Domnului.Ma gindesc,ce obositori putem fi, chiar pentru Dumnezeu, cind cerem ce nu avem nevoie.
Adăugat în 07/12/2012 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 3783
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 3
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni