Intrebari de diagnosticare a judecatilor pacatoase
Autor: Thomas Sappington  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de eliza_s in 28/12/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

Intrebari de diagnosticare a judecatilor pacatoase

1.       Ne-am simti bine daca persoanele respective ne-ar privi si ne-ar evalua asa cum le evaluam noi?

Verset cheie :  “ Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel; caci in aceasta este cuprinsa legea si Proorocii. “ ( Matei  7: 12)

2.       Acordam atentia cuvenita calitatilor persoanei evaluate sau doar defectelor ei?

Verset cheie:   De ce vezi tu [ in mod continuu ] paiul din ochiul fratelui tau….. ? “

3.       Sufera ochii nostri de “ prezbitism spiritual “ ?

Verset cheie : De ce vezi tu paiul care este in ochiul fratelui tau si nu zaresti barna care este in ochiul tau? “ ( Matei  7: 3)

4.       Speram, credem si ne rugam pentru schimbarea in bine a persoanei respective?

Verset cheie : “ Dragostea acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufere totul” . ( 1 Corinteni  4: 5)

5.       Evaluam doar comportamentul persoanei respective sau facem speculatii cu privire la motivatiile si intentiile ei ascunse?

Verset cheie:  “ De aceea sa nu judecati nimic inainte de vreme, pana va veni Domnul, care va scoate la lumina lucrurile ascunse in intuneric si va descoperi gandurile inimilor. Atunci fiecare isi va capata lauda de la Dumnezeu. ” ( 1 Corinteni 4: 5)

6.       Privim persoana respectiva ca pe fratele sau sora mea in Cristos sau mai degraba o dispretuim din cauza pacatelor si defectelor ei ?

Verset cheie:   Caci Hristos pentru aceasta a murit si a inviat ca sa aiba stapanire si peste cei morti si peste cei vii. Dar pentru ce judeci tu pe fratele tau? Sau pentru ce dispretuiesti tu pe fratele tau? ”  ( Romani  14: 9, 10)

7.       Practicam discriminarea impotriva unor anumite grupuri de oameni?

Verset cheie:   Fratii mei,  sa nu tineti credinta Domnului nostru Isus Hristos, Domnul slavei, cautand la fata omului. Caci, de pilda, daca intra in adunarea voastra un om cu un inel din aur si cu o haina stralucitoare si intra si un om sarac imbracat prost;  si voi puneti ochii pe cel ce poarta haina stralucitoare, si-I ziceti: Tu sezi in locul acesta bun! Si apoi ziceti saracului: Tu stai acolo in picioare! Sau: Sezi jos la picioarele mele! Nu faceti voi oare o deosebire in voi insiva si nu va faceti voi judecatori cu ganduri rele? ”(Iacov 2: 1- 4)

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1353
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni
Daniel 3:18 Şi, chiar de nu ne va scoate, să ştii, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi şi nici nu ne vom închina chipului de aur pe care l-ai înălţat!”