Scopuri nobile
Autor: C.Seib  |  Album: Cum să cultivăm echilibrul interior  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 21/12/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi

Există un proverb care spune aşa: "Dacă viaţa ta este o lămâie, atunci fă o limonadă din ea!". Totul se reduce la exerciţiu, pentru că binele există şi se află în noi. Toţi avem părţi luminoase şi părţi întunecate: dacă ne dăm seama de umbre, să insistăm asupra lor, pentru că din mijlocul lor ţâşneşte lumina.

E minunat să intrăm în acest joc şi să descoperim opusul umbrelor noastre - calităţile, atuurile proprii. Scopul nostru trebuie să fie acela de a ajunge la un echilibru între lumini şi umbre. De cele mai multe ori, o asemenea sarcină durează ani de zile, dar se încheie cu succes. Dacă suntem colerici, putem fi siguri că furia noastră înghite bunătatea şi înţelegerea din noi aşa cum lupul încearcă să mănânce mielul. Soluţia este să stabilim limitele şi să aflăm punctul de echilibru.

Poate că acesta este ţelul principal în viaţă, marele proiect al împlinirii personale.

Este o muncă care cere timp şi perseverenţă, dar o dată cu trecerea vremii, vom descoperi roadele în maturitate, echilibru, linişte şi pace.

Merită să încercăm. Nu avem nimic de pierdut!

Există însă o condiţie pentru ca acest lucru să se întâmple cu adevărat: trebuie să credem!

Doamne ajută necredinței și neputințelor priceperii noastre, mărește-ne credința!
Adăugat în 21/12/2011 de Ioanhapca
Un titlu sugestiv, care mă face să mă gândesc cu drag la tine ,,Scopuri nobile" da e adevărat. Acesta este sectorul tău. Din dragoste de Domnul ai acest nobil scop- de a îndruma, a fi călăuză, de a ajuta pe cel care îţi cere ajutorul. Domnul să te binecuvânteze cu tot ce ştie El că ai nevoie, să vegheze El asupra casei tale şi mila, harul şi-ndurarea să nu-ţi lipsească niciodată.
Îţi doresc multă sănătate, bucurie şi pace sfântă.
Sărbători fericite.
Adăugat în 21/12/2011 de 1954adina.9mai
Statistici
  • Vizualizări: 932
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Diacritice 1
  • floridinmaracineni  cu diacritice

    Diacritice 1 0
  • Conținut complet
Opțiuni