Un astfel de frate
Autor: camera_de_sus  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 29/01/2006
    12345678910 0/10 X
Paul a primit cadou de Craciun o masina nou-nouta de la fratele sau. In seara de ajun, cand a coborat din biroul sau sa-si ia masina parcata in fata cladirii, a vazut cum un pusti de vreo sapte ani se invartea cu ochii mari in jurul masinii sale.
"Este masina dv. domnule?", a intrebat el. Paul a inclinat capul afirmativ. "Fratele meu mi-a dat-o cadou de Craciun". Baiatul ramase nauc. "Vreti sa spuneti ca fratele dv. v-a dat-o asa...gratis?...fara sa platiti nimic? Domnule! As vrea..." Baiatul ezita. "Desigur" se gandi Paul, "stiu ce-i trece prin cap. Ar vrea sa aiba si el un frate bogat ca mine." Dar ceea ce spuse apoi pustiul il facu pe Paul sa ramana cu gura cascata: " As vrea sa pot fi si eu un astfel de frate!"
Paul se uita cu uimire la baietelul din fata lui si manat de un impuls interior, ii zise: "N-ai vrea sa te duc putin cu masina mea?" Cum sa nu! Tare mi-ar placea!" Dupa un raid prin cartier, baiatul se intoarse spre Paul. Ochii ii sclipeau de emotie. "Domnule n-ati vrea sa treceti prin fata casei noastre?" Paul zambi. Stia ce dorea baiatul. Voia sa le arate vecinilor ca soseste acasa cu o masina mare, nou-nouta.
"Vreti sa opriti aici? Langa treptele acelea , va rog!" Urca apoi scarile in fuga. Dupa cateva momente il auzi cum revine. De data aceasta, insa, nu se mai grabea. Ducea in bratele sale un fratior mai mic, handicapat. Il aseza cu atentie pe ultima treapta si arata cu mana spre masina lui Paul. "Vezi Johnny? Asta e masina, exact cum ti-am spus sus. Fratele lui i-a dat-o cadou de Craciun si nu l-a costat nici un cent. Intr-o zi am sa-ti dau si eu una exact la fel ca asta... si ai sa vezi de unul singur ce lucruri extraordinare de Craciun sunt in toate vitrinele din oras."
Paul s-a dat jos din masina. L-a luat in bratele sale pe micutul olog, l-a asezat langa el pe scaunul din fata. Cu ochii sclipind de bucurie, fratele lui mai mare s-a asezat langa el si toti trei au inceput o calatorie de neuitat prin orasul impodobit de Craciun. In seara aceea de ajun, Paul a inteles pentru prima data ce a vrut Isus sa spuna cand a afirmat ca "este mai bine sa dai decat sa primesti..."

Dan Clark


26 05 2008
noi nu santem asa noi mai bine primim decat sa daruim
Adăugat în 26/05/2008
am plans inca o data ,recitind acest material....multumesc pentru postare...shalom!
Adăugat în 30/07/2018 de colombo1976
Statistici
  • Vizualizări: 1991
  • Export PDF: 5
  • Favorită: 3
  • Comentarii: 2
Opțiuni