Biruinta vine prin efort
Autor: Olga Beglet  |  Album: Devotionale, meditatii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de olgabeglets in 05/11/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

   Mă număr și eu printre oamenii care trebuie să ducă o luptă înverșunată pentru a-și menține greutatea corpului la un nivel normal. Am avut ocazia să merg la o sală de fitness de 3 ori pe săptămînă. Acolo am făcut cunoștință cu multe femei care pur și simplu își doreau să slăbească. Antrenoarea ne dădea indicații de mare ajutor, mai ales în ceea ce privește alimentația zilnică. Sala era dotată și cu cîteva aparate pentru exerciții. Era și unul, după părerea mea și încă a multora, cel mai sofisticat de care toți se fereau și nimeni nu dorea să-l incerce. De cîte ori am mers la sală, acel aparat era mereu liber. Știți de ce? Pentru că trebuia să urci pe el, să pedalezi și să mai și dai din mîini în timpul pedalării.  Vă închipuiți ce efort?! Ce transpiratie?! După cum vă spuneam, toate femeile și domnișoarele ce veneau la sală își doreau să slăbească, dar fără mare efort!                                                                                                                                                                  Mai era la sală un aparat, ce avea cîteva curele pe care le plasai fie pe partea de sus a piciorului, fie la abdomen ori braț și cu o simplă programare, partea respectivă a corpului începea să "dîrdîie" și să te arunce în transpirație. La acest aparat se formau mereu cozi și asta pentru că toți își doreau să slăbească, dar fără prea mare efort!  Poate că vă întrebați: De ce scriu toate astea? Simplu. Pentru că trăim în astfel de timpuri, cînd printr-o pastilă prescrisă de medic, vrem să vindecăm boala, cînd fără nici-un efort, vrem rezultate mari! Permiteți-mi să vă împărtășesc cîteva gînduri pe care le-am citit în cartea semnată de Ronald Dunn "Cînd cerul tace": "Toți medicii pe care i-am cunoscut spuneau că majoritatea pacienților vin la cabinet cu speranța că vor afla o cale de a continua să trăiască așa cum le place, dar fără spectrul unor consecințe sumbre. Îmi amintesc ce scria dr. Paul Tournier despre cineva care venise la medic: Ceea ce caută el ar fi un medicament care-i va permite să nu-și schimbe viața, așa încît să poată continua să trăiască potrivit cu pasiunile și capriciile sale și sperînd în niște pastile cu efect miraculos care-l vor salva din situația grea în care se află tocmai din pricina acestor capricii. Căutăm întotdeauna calea cea mai ușoară, sîntem întotdeauna gata să acceptăm cel mai rapid remediu. Plăcerea imediată este la ordinea zilei. Din nefericire, tratăm în același fel și viața de creștini. Vrem cu disperare să credem că toate problemele s-ar putea rezolva dacă am găsi numai butonul corect."

    Să nu căutăm soluții ușoare pentru diferitele aspecte ale vieții noastre! Dacă avem probleme de sănătate, să nu așteptăm vreo pastilă magică, ci să ne schimbăm stilul de viață pentru ca să avem o sănătate mai bună. Dacă avem probleme cu greutatea corpului, să nu așteptăm ca printrun "dîrdîit" să ni se transforme silueta, ci prin exerciții și un mod activ de viață să ne bucurăm de revenirea noastră la o greutate normală. Dacă suntem întro dilemă spirituală, să nu așteptăm vreun seminar-minune, ci să îngenunchem înaintea lui Dumnezeu și asemenea lui Iacov, să nu plecăm pînă nu vom fi binecuvîntați! Să reținem: Biruința vine prin efort!
 

 

amin. Domnul să ne ajute să facem efortul de a câştiga biruinţa şi de a conştientiza că nu obţii nimic fără efort. Chiar dacă e considerat ceva banal( slăbitul), este o banalitate de care te loveşti zi de zi şi necesită un efort foarte mare. Este mult mai uşor a sta pe genunchi în rugăciune decît acest efort( efotul de a renunţa la o masă, de a face o activitate sportivă, de a merge la sală, de a face o lucrare grea, gândindu-te că..., de a-ţi schimba stilul de viaţă, de aţi cântări mâncarea, de a renunţa la tot ceea ce îţi plăcea). Domnul să ne ajute pe toţi, ca atunci când dorim ceva, să depunem efotul necesar, pentru a avea biruinţa şi pentru a simţi bucuria mântuirii în Cristos.
Adăugat în 07/11/2011 de 1954adina.9mai
multumesc mult pentru apreciere!!! din nefericire, de multe ori se intimpla sa neglijam lucrurile aparent mici si nesemnificative! Cert este insa faptul ca prin astfel de atitudine, nu vom obtine niciodata biruinta, succesul adevarat!!!
Adăugat în 08/11/2011 de olgabeglets
Cred că cel mai de preţ efort pe care îl poate face un creştin este să aplice învăţătura:"Căutaţi mai întâi Împărăţia Lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui...""căci prin măsuri chibzuite câştigi bătălia şi prin marele nr. al sfetnicilor ai biruinţă"
Este corect să ne amintim unii altora sa nu neglijăm problemele legate de sănătate, să ne îndemnăm la o trăire după voia Domnului .
Omul a fost aşezat în grădina Edenului pentru a LUCRA şi a o PĂZI deci pentru efort fizic susţinut
În Levitic ne sunt oferite regulile unei alimentaţii sănătoase.
Fiţi binecuvântată pentru sfaturi, pentru îndemnuri toate ne sunt de folos. Pace!


Adăugat în 08/11/2011 de floridinmaracineni
Cred ca " BIRUINTA VINE PRIN EFORT" si in viata spirituala. Tare ne-ar place sa putem fi buni si sa implinim Cuvantul lui Dumenzeu fara sa tercem prin incercari si ispite. Dar este foarte adevarat: pentru a a junge la biruinta trebuie (lupta) efort. Cand tercem prin incercari nu intelegem ca asa are loc schimbarea si astfel este unica metoda de a iesi din comoditatea noastra si a actiona impreuna cu Dumnezeu la imbunatatirea starii noastre. Doamne ajuta-ne sa renuntam la confort si sa depunem efort spre Slava Ta!
Adăugat în 27/11/2011 de Evlavia
Statistici
  • Vizualizări: 1540
  • Comentarii: 4
Opțiuni