La povesti cu Dumnezeu
Autor: Anonim Dinu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de nina_oly in 22/05/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Nu cunosc o indeletnicire mai fericita decat sa stai in tacere inaintea Domnului si sa-L lasi sa-ti imprime gandurile Lui in inima - sa intipareasca in tine propria Lui prezenta si sa produca asupra ta influenta pe care o doreste El.

Stai linistit si atunci vei remarca prezenta lu Dumnezeu in tine si in jurul tau. In linistea sufletului, nevazutul devine vizibil, iar vesnicul devine real. 

Ochiul orbit de lumina soarelui nu poate detecta frumusetea periheliului pana nu reuseste sa scape de lumina stralucitoare. Nu lasa sa treaca nici o zi  fara timpul ei de inchinare tacuta inaintea lui Dumnezeu!

Secretul puterii spirituale consta din a fi singur cu  Dumnezeu. Biruinta poporului Ilie pe Muntele Carmel a fost precedata de un timp de singuratate cu Dumnezeu. Domnul Isus Insusi, inainte de a putea vorbi asa cum n-a mai vorbit niciodata vreun om, a trebuit sa petreaca mult timp singur cu Tatal. Il putem impinge pe Dumnezeu afara din mintea noastra, aruncandu-ne cu incrancenare in implinirea datoriilor noastre zilnice, oricat de sacre si de elevate ar fi acestea.

Asa cum oglinda unei suprafete metalice lustruite nu mai poate reflecta lumina soarelui odata ce  si-a pierdut luciul, tot asa nici o inima necurata nu poate realiza prezenta lui Dumnezeu. Pentru a fi curata , inima trebuie pastrata linistita, departe de agitatie, departe de furtunile pasiunii si dorintelor aprinse. o simpla adiere de vant tulbura apa si astfel strica imaginea reflectata in oglinda lacului, tot astfel, pana cand inimile noastre nu se vor linisti de zarva lumii, nu vor putea reflecta niciodata cerul. O ora de devotiune este vitala pentru vigoarea spirituala, insa este insuficienta. De-a lungul intregii zile, in momentele libere, sufletul credinciosului ar trebui sa traiasca intr-o atmosfera de rugaciune continua.

Daca esti functionar si completezi documente, roaga-te ca si cazierul tau din ceruri sa fie pastrat imaculat. Daca esti casnica matura si sterge praful prin casa si roaga-l pe Duhul Sfant sa-ti mature din suflet toate lucrurile care nu sunt asemenea lui Cristos.

"Exista ganduri care sunt adevarate rugaciuni. Exista momente cand indiferent de pozitia trupului, sufletul se afla in genunchi."- Victor Hugo

Daca vrem sa ne rugam asa cum trebuie, primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa ne asiguram ca am stabilit contactul cu Dumnezeu, ca suntem auziti de El, ca sa ne aflam intr-adevar in prezenta Lui. Inainte de a rosti vreun cuvant de cerere, trebuie sa avem siguranta ca vorbim cu Dumnezeu si trebuie sa credem ca El ne asculta si ca ne va da lucrul pe care-l cerem. Aminteste-ti ca nu vei putea fi niciodata eficient pentru Dumnezeu inainte de a sta la partasie cu El. Ordinea lui Dumnezeu: intai comunicarea si numai dupa aceea mijlocirea. Ar putea exista si momente singulare cand Dumnezeu iti pune o povara pe inima si intri dintr-o data in lupta de mijlocire, insa lucrul acesta se bazeaza intotdeauna pe o viata de comunicare zilnica, intima cu Domnul.

Totusi, in afara de cazurile cand primesti o alta calauzire, este bine sa incepi in fiecare zi cu o partasie stransa cu Domnul. De asemenea, fiecare rastimp de rugaciune prelungita poate incepe cu cateva momente de dulce partasie, care vor include:lauda, inchinare si multumire. Duhul Sfant, care locuieste in inima ta, nu aseaza aceste lucruri intotdeauna in aceeasi ordine. Insa,  nici unul dintre aceste elemente nu va lipsi pentru multa vreme dintr-o viata de rugaciune.

Cand soseste ceasul rugaciunii, stai putin in pragul Templului, ca sa-ti amintesti cat de mare este Dumnezeu, cat de mult merita El sa fie laudat si cat de mari sunt nevoile tale. Aminteste-ti ce distanta exista intre tine si El si asigura-te ca aceasta este umpluta de dragoste. Adu-ti aminte de promisiunile care te indeamna sa te apropii de Dumnezeu. Gandeste-te ce multi oameni sfinti au intrat pe aceleasi porti. Nu uita multele ocazii in care cerul innorat s-a inseninat, norii negri s-au indepartat, iar slabiciunea s-a transformat in putere in timpul unui scurt apel facut prin rugaciune.

"Dumnezeu sa ne dea harul de a trai in permanenta comunicare cu El! Rugaciunea nu trebuie sa fie o activitate revervata numai pentru dimineata si seara, ci ziua-ntreaga duhul nostru trebuie sa fie in partasie cu Dumnezeu. Partasia cu Dumnezeu reprezinta cea mai inalta treapta de bucurie care poate fi cunoscuta aici pe pamant. Invata taina acestor cuvinte si vei fi partas secretelor dumnezeiesti." - Ch. H Spurgeon

Linisteste-ti inima ca sa asculte. "Plecati-va urechea si ascultati glasul meu! Fiti cu luare aminte si ascultati cuvantul meu! (Isaia 2.23). Linistea aduce cu ea o mare putere. Uneori Dumnezeu nu poate lucra prin noi datorita activitatii noastre febrile. Unii dintre noi am pierdut mai mult decat un ceas. Daca vom sta foarte linistiti si vom asculta cu mare atentie, Domnul ne va vorbi si ne va arata exact unde ne-am pierdut puterea si biruinta a caror lipsa o simtim atat de dureros. Dumnezeu este linistit. El nu face zgomot, de aceea, pentru a-L ntelege, trebuie sa ne asezam la picioarele lui Cristos daca vrem sa simtim binecuvantarea Sa. Abia atunci Cerul va umple inima noastra...

" Stai linistit! caci nu exista alta

Slujire pentru Domnul mai inalta.

De zarva lumii cine nu se-ascunde

A cerurilor taina n-o patrunde.

Stai linistit! si Domnu-atunci te-nvata

Cum sa veghezi, s-astepti, sa treci prin viata,

Sa mergi' nainte, sa lucrezi mai bine,

Dovada ca Isus traieste-n tine.

Intr-adevar, aceasta e slujirea:

Sa fii cu gandul, vorba si trairea

Intruchiparea vietii Lui marete

Si oglindirea Sa in multe fete.

Iubind pe oameni, dand cu bucurie,

Fiind mereu pe-altar o jerta vie." 

(Freda Hanbury Allen)

Amin

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3135
  • Export PDF: 14
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni
Din același album
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.