Au înflorit trandafirii
Autor: Luminita Viceleanu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de IuliaACN in 14/05/2011
    12345678910 0/10 X

Au înflorit trandafirii - sâmbătă 14 mai. 2011 (Luminita Vîlceleanu, Craiova, Oltenia)


Din gura copiilor şi a celor ce sug la ţâţă, Ţi-ai scos o întăritură de apărare ... Psalmi 8,2

Era o după-amiază frumoasă de Sabat, spre sfârşitul primăverii. Venisem de la biserică şi inima îmi era plină de atâtea binecuvântări şi dragoste, gata să se reverse.

Băieţelul meu de 4 ani se străduise să fie cuminte şi astfel reuşisem să îmi "încarc bateriile" sufletului. Când am ajuns acasă, fiul meu m-a întrebat:

"Mami, crezi că lui Isus I-a plăcut că am fost cuminte?" Era foarte bucuros că fusese cuminte şi drept răsplată m-a rugat să mergem în grădină şi acolo să îi citesc. Am luat Biblia cu ilustraţii, alături de cartea lui preferată cu po­vestiri şi ne-am delectat împreună.

Vremea se încălzise şi începuseră să înflorească trandafirii pe care soţul meu îi îngrijea cu multă dragoste. Băieţelul nostru devenea conştient de acum de faptul că au fost creaţi de Dumnezeu în chip minunat. Aşa că a început să alerge de la o floare la alta ca un fluturaş sau ca o albinuţă, des­coperind fiecare culoare, fiecare petală de catifea. Cu năsucul lui mic, încerca să descopere parfumul suav al trandafirului alb, dar şi pe cel ameţitor al celui roşu, până când a început să strănute din cauza polenului. Atunci s-a hotărât să intre în casă strigând: "Tati, tati, au înflorit trandafiriil"

Când a venit ceasul rugăciunii de seară, nu a mai cerut ca Domnul să-l facă ascultător şi cuminte cum cerea de obicei. A făcut însă o rugăciune care m-a surprins: "Doamne,Te rog să îmi dai în noaptea asta vise cu trandafiri, cu flori şi cu Tine!"

Mi-au dat lacrimile! Băieţelul meu de 4 ani îl vedea pe Dumnezeu în frumuseţea trandafirilor şi dorea să Îl vadă în vis. Inimioara lui mică fusese atinsă de iubirea Lui şi se lumina sub puterea Duhului Sfânt!

Copiii noştri sunt daruri pe care Dumnezeu ni le oferă. Cu ajutorul lor, putem descoperi mai profund caracterul Lui, dragostea Sa nesfârşită, invitaţia de a ne bucura împreună cu El acum şi curând - în viaţa veşnică de care doreşte să ne facă parte tuturor.

Să ne ajute Domnul să-i vedem pe copiii noştri crescând şi înflorind ca nişte trandafiri frumoşi, modelaţi de El. Să le îndreptăm mereu atenţia spre cartea naturii, pentru a fi îmbogăţiţi în cunoaşterea Lui.

sursa: www.adventistdeva.org

 

Statistici
  • Vizualizări: 1372
  • Export PDF: 3
Opțiuni