Ah, viata simpla!
Autor: David Brandt Berg  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Emma123 in 02/05/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

Un om de afaceri american se afla pe cheiul unui satuc mexican de coasta, cand a acostat o barca mica cu un singur pescar. In barca se aflau cativa pesti mari; ton cu aripioare galbene. Americanul l-a laudat pe pescar pentru calitatea pestilor si l-a intrebat de cat timp a avut nevoie ca sa-i prinda. 

Mexicanul i-a raspuns: "Nu mult."

Atunci americanul l-a intrebat de ce nu sta mai mult in larg ca sa prinda mai multi pesti.

Pescarul a raspuns ca are suficient peste pentru a acoperi nevoia imediata a familiei sale.

Atunci americanul l-a intrebat: "Dar ce faci in restul timpului?"

Pescarul a spus: "Dorm pana tarziu, pescuies putin, ma joc cu copii mei, imi fac siesta impreuna cu sotia mea Maria. Apoi seara ma duc in sat unde beau vin si cant la chitara cu amigos. Viata mea este plina de ocupatii si intamplari, señor."

Americanul il lua in bataie de joc: "Eu sunt licentiat la Harvard si te pot ajuta. Ar trebui sa petreci mai mult timp la pescuit si cu venitul obtinut sa iti cumperi o barca mai mare. Cu venitul obtinut din barca mai mare ti-ai putea cumpara mai multe barci. Eventual vei avea o intreaga flota de barci de pescuit. In loc sa vinzi ceea ce ai prins la un intermediar ai putea vinde direct la producator, eventual ai putea sa-ti deschizi propria ta fabrica de conserve. Tu vei controla atat produsul cat si fabricarea si distribuirea lui. Va trebui sa parasesti acest sat mic de pescari si sa te muti in Mexico City, apoi in Los Angeles si eventual in New York, de unde iti vei conduce inteprinderea in proces de extindere."

Pescarul il intreba: "Dar señor, cat va dura acest lucru?"

"Vreo cincisprezece, douazeci de ani."

"Si apoi, señor?"

Americanul rase si spuse: "Aceasta este partea cea mai buna. Cand este timpul potrivit vinzi publicului stocurile firmei si devii foarte bogat. Vei face milioane."

"Milioane, señor? Si apoi?"

Americanul i-a spus: "Atunci vei iesi la pensie si te vei muta intr-un sat mic de pescari unde vei putea dormi pana tarziu, vei pescui putin, te vei juca cu nepotii tai, iti vei face siesta cu sotia ta Maria, iar seara te vei duce in sat unde vei putea bea vin si canta la chitara cu amigos."

 

Nu trece prin viata atat de repede incat sa uiti nu numai de unde vii, dar si incotro te indrepti. Viata nu este o cursa, ci o plimbare care trebuie savurata cu fiecare pas. 

Scopul nostru in viata, precum spunea Martin Luther, este "sa-L iubim pe Dumnezeu si sa ne bucuram de El pentru totdeauna!" Iar eu as adauga, sa-i ajutam si pe altii sa traiasca si sa se bucure de viata prin a le spune despre dragostea lui Dumnezeu si despre viata fericita pe care El ne-a dat-o!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1806
  • Export PDF: 6
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni