Pentru o revigorare a vietii de rugaciune
Autor: Nelu Roşu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de NeluRosu in 31/01/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

(1 Timotei 2:1-4)

 

 

In vremuri in care multi si-au pierdut rabdarea sau echilibrul din cauza intarzierii aparitiei unei treziri mult visate, m-am gandit ca inainte de a astepta la altii sau la comunitatile din care facem parte, mai potrivit ar fi sa ne reevalum propria noastra viata spirituala, mai precis lipsurile din ea, ce impiedica trezirea.

Dupa cum se stie din Biblie si istorie, intodeauna la baza trezirilor veritabile regasim rugaciunea, viata sfanta,  puterea Cuvantului etc. Deci, cred ca daca ne dorim sincer trezirea, ar trebui ca inainte sa avem asteptari de la altii, sa incepem ridicarea standardului spiritual propriu si inaintea altor domenii de credinta sa ne revigoram „viata de rugaciune”.

In ceea ce ma priveste, as dori sa va marturisesc doua secrete ale rugaciunii ce mi-au revolutionat viata spirituala si au adus multe  roade Domnului in cei peste douazeci de ani de slujire. Imi amintesc cum prin anul 1988, proaspat absolvent al Politehnicii,  imi cautam parca fara succes locul in biserica, resimtind totodata un gol in relatia mea cu Dumnezeu. Dandu-mi seama de subrezimea vietii de rugaciune, inspirat de Duhul Domnului, am inceput sa ma documentez in aceast domeniu si sfatuindu-ma si cu pastorul de atunci,  Doru Hnatiuc, iata ce a revigorat viata mea, a grupurilor de partasie din care am facut parte si respectiv a Bisericii unde slujesc:

 

1.Structurarea timpului de rugaciune
2.Sistematizarea vietii de rugaciune

 
1. In ceea ce priveste „structurarea timpului de rugaciune”,  va aduc aminte de structura elementara a unui timp zilnic de rugaciune, ce da sens si plenitudine comuniunii cu Domnul:
a-Lauda si Inchinarea
b-Pocainta si Marturisirea
c-Cereri si Mijlociri
d-Multumire si Recunostinta

2. In ceea ce priveste „sistematizarea vietii de rugaciune”,  iata programul saptamanal de rugaciune pe care eu l-am adoptat si pe care l-am putut respecta pana in prezent.

„Structura timpului de rugaciune”  ramane aceeasi de luni pana sambata, insa se schimba doar subiectul de „cereri-mijlociri” dupa cum urmeaza:

LUNI-probleme personale (materiale, fizice, spirituale) si familia proprie,
MARTI-familia extinsa (rude apropiate si indepartate pe nume si cu cel putin o problema a lor),
MIERCURI-Biserica cu membrii si proiectele ei, etc.,
JOI-prietenii din copilarie de la scoli, slujbe si actuali, colegi, vecini, etc.,
VINERI-pentru tara si Glob (autoritati, institutii, misiunea mondiala si nationala, evenimente speciale, tari cu probleme, etc.)
SAMBATA-pentru cei evanghelizati de tine si de Biserica, direct sau indirect.

Lista nu este exhaustiva si nici intr-o ordine impusa.
Programul este asemenea scheletului ce are nevoie sa fie umplut cu “carne, nervi”, deci cu subiectele specifice fiecaruia dintre noi, etc.
Cei ce se tin de el cel putin 3-4 saptamani, au foarte mari sanse sa-l urmeze ca si ghid toata viata.
Pentru a fi practicat avem nevoie de un loc si un timp prestabilit. (Mt.26:40)

E de recomandat a se practica seara sau dimineata impreuna cu familia, dand prioritate copiilor, dupa care parintii pot ramane mai mult in partasie.
Avand in vedere ca timpul poate sa se extinda in functie de subiect, se recomanda o pozitie comoda, nu numai pe genunchi.
Pentru inceput cel putin, se recomanda si un caiet de rugaciune, unde pe langa motivele de rugaciune sa avem si datele initierii rugaciunii si raspunsului specific.
Intrucat doar luni cerem, iar in rest mijlocim, programul are menirea sa cultive in noi mai ales Dragostea Agape.

Succes cu Domnul si sa ne asteptam la o maturizare sanatoasa si un rod imbelsugat spre gloria lui Dumnezeu si bucuria noastra vesnica!

 

 

 

LA RUGĂCIUNE

 

Uniţi-vă în rugăciune, sfinţi,

Trăim vremuri de mare încercare,

Când Dumnezeu Îşi pregăteşte prinţi,

S-arate dragostea Lui jertfitoare.

 

Să proclamaţi doar numele Lui Sfânt

Şi însoţiţi cu  Duhu-n greu şi bine,

Priviţi: Hristos nu mai e în mormânt,

Ci -n dreapta Tatălui, la rugăciune !

 

Continuaţi cu cereri, mijlociri

Să progresăm veşnic în închinare

Şi să-ndrăznim, chiar de vom fi martiri,

Răsplata-n veşnicie va fi mare !

Pastor,
Nelu Rosu

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1799
  • Export PDF: 2
Opțiuni