O privire prietenoasă înveseleşte inima, o veste bună întăreşte oasele
Autor: Andrei T  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ioananka in 26/07/2010
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Proverbe 15:30 „O privire prietenoasă înveseleşte inima, o veste bună întăreşte oasele. ”

Da, este bună o privire prietenoasă şi sinceră, izvorâtă dintr-o inimă neprefăcută. Nu orice zâmbet însă este prietenos, uneori el poate fi făţarnic, ca să-l prindă în plasă pe om. Uneori îi acuzăm pe alţii că nu ne zâmbesc, dar oare noi zâmbim la alţii, sau doar la cei la care avem un interes?

Nu-i normal să te arăţi deschis la orice nebun, cu glumele lui, la orice gură care vorbeşte mult şi fără rost. Dă o privire prietenoasă celui ce are nevoie de ea, dar veghează să nu iei prostia altora.

O veste bună întăreşte pe cel care o primeşte, îi întăreşte credinţa, îi dă curaj, de aceea Dumnezeu ne dă uneori unele promisiuni. Ele sunt veşti bune pentru copiii Lui, prin care suntem întăriţi să putem merge mai departe. De aceea, nu duce veşti rele atunci când nu te-a trimis Dumnezeu; dacă însă El te-a trimis, atunci trebuie să o duci. Iona n-a vrut să ducă o veste rea Ninivenilor şi Dumnezeu s-a mâniat pe El. Vestea aceea rea îi putea ajuta însă să se pocăiască, căci ea vestea planul de judecată şi nimicire al cetăţii Ninive, din cauza păcatelor ei.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
Opțiuni