Dumnezeu, suveranul timpului
Autor: Laurentiu Trica  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Softy in 12/07/2010
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi

Teoriile stiintifice in vigoare astazi sustin posibilitatea calatoriilor in timp - atat in viitor cat si in trecut. Teoria relativitatii a lui Einstein a facut acest lucru posibil si marea majoritate a oamenilor de stiinta o considera ca viabila. Acest lucru presupune ca trecutul, prezentul si viitorul exista in acelasi timp - cu alte cuvinte, suntem predestinati, din moment ce viitorul poate fi prefigurat / vizitat.

La nivel cuantic, in schimb, lucrurile sunt invers. Electronul este atat de indecis legat de urmatoarea pozitie pe care sa o ocupe incat le-ar ocupa pe toate cele posibile. Se pare ca el ocupa o anumita pozitie doar cand este observat - atunci cand noi incercam sa-l privim. Din acest punct de vedere, urmatoarea secunda pare a fi total arbitrara, imposibil de prezis, si, deci, viitorul este imposibil de stiut dinainte.

Greu de impacat aceste doua teorii, observatii. Dar atat de usor de inteles din perspectiva biblica. Dumnezeu ne este prezentat ca suveran, ca stapan peste timp si spatiu, fara inceput si fara sfarsit, care stie viitorul. In acelasi timp, acest Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru, ne-a dat tuturor sansa de a ne alatura Imparatiei Sale. Sunt doua concepte care se bat cap in cap, dar care ne sunt confirmate si de stiinta.

Intr-adevar, Dumnezeu este suveranul timpului!

http://crestinismulazi.blogspot.com/2010/07/dumnezeu-suveranul-timpului.html

De-ar fi sa-l plagiez pe Moliere (plagiatul bucurandu-se de mare trecere in mediul politic si chiar evanghelic- sora Boltasu stie!), as spune ca vorbiti atat de frumos, ca nu inteleg nimic. Lasand gluma la a parte, e foarte interesant ce ati scris. Totusi, sa inteleg ca noi suntem ca neutronii extrem de indecisi si care ne hotaram doar la privirea atintita asupra noastra de catre Creator? Ca din predicile cu "prestiinta" nu prea am priceput. E drept ca nici nu cred ca are nevoie mantuirea mea de asemenea dezlegari, cu atat mai mult cu cat fizica mi-a ocolit formarea intelectului. Poate cateva propozitii in plus m-ar fi facut mai lamurita in ce priveste banuita predestinare a alegerii noastre. :) Fiti binecuvantat!
Adăugat în 02/07/2016 de vimara62
Intradevar, Dumnezeu este Suveran al timpului fiindca Persoana lui Dumnezeu este dincolo de timp si de spatiu. Timpul si spatiul sunt relative, Dumnezeu este Absolut. Cat despre creatia subatomica, in lumea quantica, dupa cum spunea unul din cei care au descoperit parte din misterele acestei realitatati, singura certitudine este ca totul este incert. Intelepciunea divina care a creat lumea este adanca si departe de posibilitatile omenesti de intelegere. Har si pace. Slavit sa fie Domnul!
Adăugat în 08/03/2017 de marin2016
Statistici
  • Vizualizări: 1853
  • Export PDF: 4
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni