Plumbuita, un loc mai bogat prin Hristos
Autor: Vasile Iancu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de vasileiancu in 22/06/2010
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Plumbuita, un loc mai bogat prin Hristos

 

Acesta este al doilea mesaj pe care il scriu despre locatia de misiune evanghelica din cartierul Plumbuita, Bucuresti printre tiganii aflati cumva la marginea societatii romanesti intr-o lume care nu se potriveste vremurilor in care traim.

Plumbuita este un cartier in care saracia contrasteaza cu opulenta celor care si-au cumparat terenuri pentru a-si construi vile, asa ca sunt zone cu oameni foarte saraci la limita de subzistenta si oameni destul de instariti printre vecini si imprejurimi. In cartierul Plumbuita exista manastirea ortodoxa Plumbuita, n-am vizitat-o niciodata.

 

Lucrarea a inceput in urma cu aproape 2 ani prin evanghelizare stradala de la om la om, cand o mana de credinciosi au ales sa strabata ulitele intortocheate ale romilor din Plumbuita, a fost foarte greu la inceput sa le vorbesti romilor despre Hristos, stiu ca fratii au fost primiti cu pietre si huiduieli la inceput pana cand au inteles ca noi propovaduim o credinta sincera in Bunul Dumnezeu. Multumim Tatalui caci a avut oameni pregatiti sa deschida calea aici si ca nimeni nu a fost ranit, asa e inceputul mai greoi pe oriunde.

Insa lucrarea a continuat pentru ca Il are in centru pe Fiul Lui Dumnezeu, pe  Domnul Isus Hristos, a continuat atat cu adultii cat si cu copii incepand din anul acesta.

 

Locul: curtea oferita de gazda noastra pe timp  de vara, iarna cand gerul e napraznic in casa unei femei. De curand am primit prin bunatatea lui Dumnezeu un cort in care vom fi feriti de soarele dogorator de vara si de ploi. Trebuie sa-l mobilam cu scaune si masa. Alaturi de noi se afla o partea a raului Colentinta care are peste, oamenii merg sa pescuiasaca asemena timpului in care Domnul Isus traia in Israel.

Pentru copii pe malul lacului la umbra prietenoasa a pomilor la fel cum Mantuitorul vestea evanghelia sufletelor trudite si impovarate de pacat. 

Sunt cateva femei care s-au obisnuit a veni in mod regulat la intalnirile de propovaduire a cuvantului, multe dintre ele mame din familii numerose cu copii multi.

Barbatii raspund mai greu in timpul verii la prezenta pentru ca unii dintre ei lucreaza spre a-si intretine familiile, altii spun ca inca nu pot alege Calea asta, stand de vorba cu multi dintre ei, noi fratii am vazut ca oamenii au inteles ca Dumnezeu ii cheama pe fiecare la o credinta personala si sincera traita in fiecare zi cu Isus Hristos.

 

Dorim sa mai facem o evanghelziare mai mare inclusiv prin difuzarea filmului Isus in care sa invitam cat mai multi oameni din imprejurimi

Slujitori: toti cei chemati de Dumnezeu sa-l marturiseasca pe Hristos ca Domn si Mantuitor.

Pentru adulti: echipa de frati din Biserica Izbanda Bucuresti si din Biserica penticostala Chitila, multi invitati de prin bisericile din Bucuresti si imprejurimi.

Pentru copii: 2 surori care vor pleca curand in misiuni transculturale, adica in afara Romaniei, nu prea stiu cine va prelua lucrarea aceasta, tinerele surori se arata reticente cand vine vorba de copii romi, insa eu va spuns cu mana pe inima ca sunt niste copilasi adorabili.

 

Program: in fiecare sambata dupa amiaza venim sa ne inchinam lui Dumnezeu cu cantari, rugaciuni si mesaje, stam de vorba cu oamenii  despre probleme lor si intrebarile ce-i macina in legatura cu credinta. Majoritatea dintre acesti oameni napastuiti de soarta nu stiu sa citeasca.

La ultima adunare am vazut lacrimi in ochii celor care au ascultat despre suferinta lui Isus, si despre cata durere aduce pacatul nostru in inima lui Dumnezeu, Cuvantul are aceasi putere si astazi ca in vremea apostolilor, daca se intorc mai putini oameni la Dumnezeu este pentru ca in general crestinii isi separa viata de biserica.

Pentru copii programul este specific format din invatare de cantecele, versete, multe jocuri cu teme crestine, rugaciuni, ficare copilas invata sa se roage singurel. S-au atasat foarte mult de noi si ne iubesc in felul lor caracteristic, eu insumi ma bucur de ei,   putem sa semanam in inimioarele lor micute cuvantul lui Dumenzeu.  Sunt intre 15-25  de copii cu varste cuprinse intre 3-14 ani care vin in mod regulat. O parte merg la scoala altii s-au lasat de carte

Cunosc o femeie de vreo 65 ani care este vaduva de 14 ani cu 6 copii pe care i-a crescut singura, o fata o are in inchisoare, alta este plecata din tara pt o viata mai buna dar dincolo viata ei este mai grea.  Avem intre noi 2 femei oarbe, altii sunt destul de bolnavi, lipsiti de medicamente, un barbat paralizat la pat.

Sunt multe istorii de viata pe care le afli in mijlocul acestor oameni saraci, insa cred cu toata taria ca doar Dumnezeu poate sa le faca o viata mai buna, mai curata. Si prezenta unei biserici in mijlocul lor poate sa-i ajute pe aceasta CALE noua a credintei, credinciosi care sa le fie alaturi.

 

Nevoi:

  1. Sustinere in rugaciune pentru continuarea lucrarii in Plumbuita.
  2. Surori pentru lucrarea cu copii.
  3. Spatiu potrivit.

 

Vasile Iancu si echipa de slujire Plumbuita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1234
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni