Cereţi înţelepciune!
Autor: alba daniel  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ioananka in 22/03/2010
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Dumnezeu ne-a creat într-un mod deosebit, unic.Suntem fiinţe care pot relaţiona cu Creatorul lor. La orice ora din zi sau din noapte, oriunde ne-am aflat pe glob, Îi putem spune lui Dumnezeu atât necazurile, cât şi bucuriile noastre.Ca să fie sigur că vom uza de acest drept, Dumnezeu a umplut Scriptura de versete care ne îndeamnă să cerem de la El tot ceea ce avem nevoie.

Ştiind că orientarea generaţiei noastre ne sugerează alte cereri, am ales să vă îndemnăm astăzi să cereţi insistent înţelepciune. Da, mă gândesc şi la înţelepciune pentru trăirea vieţii creştine, în afara familiei, dar nu numai. Ştiu că, pentru a trăi curat într-o lume murdară şi pentru a trăi în adevăr într-o lume a minciunii, este nevoie de înţelepciune.

Astăzi, însă, voi face referire la înţelepciunea necesară în familie. Dumnezeu ne-a aşezat în familie pe anumite roluri şi, în fiecare zi şi în orice situaţie, avem nevoie de înţelepciune.

Toţi ar trebui să ştim că avem nevoie de înţelepciune în calitate de soţi. Apostolul Petru ne spune că soţiile noastre trebuie tratate cu multă înţelepciune. Nu este vorba de o înţelepciune seculară, ci de o înţelepciune care vine de la Dumnezeu. Este înţelepciunea care ne ajută să ne evaluăm soţiile corect şi să le stimăm aşa cum merită. Doar cu înţelepciunea care vine de sus le putem vedea egale, sfinte, valoroase, utile şi comoştenitoare veşnice în slavă.

Pentru
împlinirea rolului, soţiile, la fel, au nevoie de înţelepciune. Dacă se vor lăsa hrănite doar de mesajul generaţiei prezente, foarte repede vor alege independenţa şi concurenţa. Numai o femeie învăţată de Duhul va alege să aibă acel "duh blând şi smerit", deosebit de valoros în ochii Domnului. Numai o femeie care crede în înţelepciunea, dragostea şi răsplatirea lui Dumnezeu va alege maturizarea omului lăuntric şi colaborearea în supunere.

Care părinte poate afirma că se descurcă în educarea copiilor fără înţelepciune divină? Cine poate spune că va scoate din copiii lui ceea ce vrea Dumnezeu, dacă nu are mintea luminată de El?

Familişti dragi, în particular şi când sunteţi laolaltă, cereţi-I Domnului înţelepciune. Apostolul Iacov ne încurajează să o cerem cu credinţă şi cu multă îndrăzneală. Dumnezeu este bucuros să ne-o ofere, pe măsura situaţiei prezente.

Cu convingerea că Acela care ne-a creat şi care ne-a salvat în Hristos continuă să ne iubească, să cerem şi astăzi înţelepciunea necesară pentru o viaţă de familie traită după voia lui Dumnezeu.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
Opțiuni