Dumnezeu nu a renunțat la planul Său!
Autor: E. A  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ndrsgeni in 28/02/2023
    12345678910 0/10 X

Moise a zis Domnului: „Ah! Doamne, eu nu sunt un om cu vorbirea uşoară şi cusurul acesta nu-i nici de ieri, nici de alaltăieri, nici măcar de când vorbeşti Tu robului Tău, căci vorba şi limba îmi sunt încurcate.”  Domnul i-a zis: „Cine a făcut gura omului? Şi cine face pe om mut sau surd, cu vedere sau orb? Oare nu Eu, Domnul? Du-te dar; Eu voi fi cu gura ta şi te voi învăţa ce vei avea de spus.” Moise a zis: „Ah, Doamne, trimite pe cine vei vrea să trimiţi!” Atunci, Domnul S-a mâniat pe Moise şi a zis: „Nu-i oare acolo fratele tău Aaron, Levitul? Ştiu că el vorbeşte uşor. Iată că el însuşi vine înaintea ta şi, când te va vedea, se va bucura în inima lui. Tu îi vei vorbi şi vei pune cuvintele în gura lui, şi Eu voi fi cu gura ta şi cu gura lui şi vă voi învăţa ce veţi avea de făcut. El va vorbi poporului pentru tine, îţi va sluji drept gură, şi tu vei ţine pentru el locul lui Dumnezeu. în mână toiagul acesta cu care vei face semnele.”

Exodul 4:10-17

Dumnezeu nu a renunțat la Moise, la planul Său pentru Moise!

Ce minunat pasaj! Priveam si mă uitam la neputința cu care se vedea Moise, încât a ajuns să spună “Ah! Doamne, trimite pe cine vei vrea să trimiți”.

Chiar dacă Moise se vedea neputincios în lucrarea la care îl chema Dumnezeu din pricina vorbirii lui încurcate, Dumnezeu nu a renunțat la el! Dumnezeu avea un plan cu Moise, si l-a ales pentru o lucrare măreață! Chiar dacă Moise se vedea micuț, Dumnezeu era gata să îl pregătească si să îl împuternicească, să îi trimită ajutorul de care avea nevoie.

Poate și pe tine Dumnezeu te-a chemat la o lucrarea, și te vezi neputincios si incapabil pentru acea lucrare, încât sa dorești să îi spui lui Dumnezeu “Ah, Doamne, trimite pe altul!”. Dragul meu, adu-ți aminte de Moise! Cât de neputincios se vedea Moise, si în ce mod măreț a lucrat Dumnezeu prin el, minunat!

Lasă neputințele tale in mâna lui Dumnezeu, si crede că El poate lucra la ele, crede că El te poate împuternici si pregăti pentru acea frumoasa lucrare la care El te-a chemat. Așa cum Dumnezeu a lucrat cu Moise și a dus planul Său la îndeplinire, poate lucra si cu viața ta si chemarea care El ți-a făcut, să poată lua loc în viața ta!

https://strigatulinimiiblog.wordpress.com/2023/02/28/dumnezeu-nu-a-renuntat-la-planul-sau/

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 279
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
Din același album
Ioan 20:15 „Femeie”, i-a zis Isus, „de ce plângi? Pe cine cauţi?” Ea a crezut că este grădinarul şi I-a zis: „Domnule, dacă L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus şi mă voi duce să-L iau.”