Cine ești în Hristos
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 20/05/2022
    12345678910 0/10 X

                                  Cine suntem în Hristos?

   - Identitate - Când ne naștem fizic într-o familie, primul lucru este să ni se descopere identinatea noastră, ce suntem, cine suntem, unde suntem, cum suntem, a cui suntem și în felul acesta vom fi recunoscuți în familie și în societate în viața noastră. La fel și spiriutal, adică în domeniul duhului, atunci când am fost născuți din nou, din Hristos, am fost transferați în Împărăția Lui, unde am primit o nouă identitate cerească, care are efect asupra identități pământești. Adică cum? Dacă am fost cunoscut în lume ca ”om cu păcatul x. y. z. în care am trăit, după nașterea din nou, prin Duhul Și Cuvântul Lui, atunci când am crezut lucrarea de la cruce, vom fi cunoscuți cu o altă identitate,”neprihănirea lui Isus”, primită prin schimbul de la cruce, când Isus a fost încărcat cu tot păcatul meu și în schimb El mi-a transferat ”neprihănirea ” Lui și voi fi numit ”fiu” al Tatălui, datorită lucrării Fiului Său, Isus Hristos. Deci sunt ”fiu”, al Său. Identitate de ”fiu”. Referințe biblice:

   Galateni 4:4-6.”Dar când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege, ca să răscumpere pe cei ce erau sub Lege, pentru ca să căpătăm înfierea. Și pentru că sunteți ”fii”, Dumnezeu ne-a trimis în inimă Duhul Fiului Său, care strigă Ava, adică ”Tată”. -- Ce mare lucru identitatea de ”fiu”. Dumnezeu Tatăl este recunoscut ca ”Tatăl” nostru. Acum nu ne mai bocim, Doamne, Doamne, ori te rog Dumnezeule dă-mi, fă-mi... ci ne raportăm ca la Cel mai măreț și bun Tată din Universul acesta. Este Tatăl nostru bun. Avem deci identitatea de ”fiu”. Avem apoi identitatea de ”Templul Duhului Său”.

   1 Corinteni 3:16-17.”Nu știți că voi sunteți Templul lui Dumnezeu și că Duhul Lui locuiește în voi? Dacă nimicește cineva Templul lui Dumnezeu, pe acela îl va nimici Dumnezeu; căci templul Lui este sfânt; și așa sunteți și voi.” -- În Vechiul Legământ ”Templul” în care Dumnezeu locuia era făcut din pietre, aur, ... . Acum reședința lui Dumnezeu nu este în catedrale poleite cu aur, ci ”Templul” ești tu, dacă te-ai născut din El. Prin Duhul, El locuiește în ”fiul” Său, născut din El. Avem identitatea de ”fiu ”, de Templu Lui”. Avem apoi identitatea de ”moștenitor cu Hristos”.

   Galateni 3:29.”Și dacă sunteți ai lui Hristos, sunteși sămânța lui Avraam,”moștenitori prin făgăduință”; Galateni 4:7.”Așa că nu mai ești rob, ci ”fiu” și dacă ești ”fiu” ești moștenitor prin Dumnezeu.” -- Sămânța lui Avraam este Isus Hristos și în această sămânță suntem noi,”fii”, când ne-am născut din nou, primind ”moștenirea” Tatălui nostru. Genesa 22:18. Înainte de a ne naște din Hristos, eram robii păcatului, asta era identitatea noastră pe pământ, născuți din firea veche, din Eden. Acum suntem ”fii” ai Tatălui ”moștenitorii Lui și comoștenitori cu Hristos, fiii ai Aceluiași Tată. Ce identitae grozavă,”moștenitori” ai lui Dumnezeu. Avem apoi identitatea de ”neprihăniți” în Hristos.

   Romani 5:19.”Căci după cum prin neascultarea unui singur om, cei mulți au fost făcuți păcătoși, tot așa, prin ascultarea unui singur Om, cei mulți vor fi făcuți neprihăniți. -- La cruce tot păcatul trecut, prezent și viitor, a fost luat de Hristos, dacă omul este dispus să-l ducă la El crezând doar acest Cuvânt, iar prin lucrarea lui Isus, neprihănirea  Lui este dată ”fiului” care a crezut și dorește Viața din Hristos, deci mie și ție. Isus nu acceptă neprihănirea omului prin fapte, ci,”neprihănirea” lui Isus în noi. Acești fii cu ”neprihănirea Lui”, vor face faptele credinței pregătite de Dumnezeu, ca să umblăm în ele, aici cât trăim.

   Mulțumesc Tată drag, pentru dreptul de ”fii ai Tăi”. Mulțumesc pentru cinstea de a fi Templul Tău, în care să locuiești Tu, prin Duhul, împreună cu Hristos. Mulțumesc pentru binecuvântarea de a fi ”moștenitori”, împreună cu Hristos. Mulțumesc pentru ”neprihănirea” lui Isus, în noi. Ce identitate glorioasă! Mulțumesc Tată, Isuse și Duhule Sfânt.




Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 626
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
Ioan 20:15 „Femeie”, i-a zis Isus, „de ce plângi? Pe cine cauţi?” Ea a crezut că este grădinarul şi I-a zis: „Domnule, dacă L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus şi mă voi duce să-L iau.”