Despre dragoste
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 15/02/2022
    12345678910 0/10 X
În greacă sunt folosite trei cuvinte diferite care sunt traduse în limba română cu “dragoste” sau “iubire”.
  1.    STORGE - este cuvântul care este tradus “dragoste firească” şi se referă la acea dragoste care se bazează pe un sentiment plăcut, pe simpatie. Este dragostea pe care o avem pentru cineva sau ceva care ne place, care ne este simpatic.
  2.      FILEO – este dragostea reciprocă care există între prieteni. Şi STORGE şi  FILEO este condiţionată. Nu tot aşa este…
  3.  AGAPE – aceasta este dragostea care se dăruieşte şi care urmăreşte binele suprem al persoanei spre care este îndreptată. Este dragoste dumnezeiască pentru că aşa ne-a iubit şi ne iubeşte Dumnezeu pe noi. Versetul de aur:
       Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. (Ioan 3:16)    Şi dragostea stă nu în faptul că noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul că El ne-a iubit pe noi şi a trimis pe Fiul Său ca jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre. Dragostea lui Dumnezeu faţă de noi s-a arătat atunci când Domnul Isus, Fiul Lui preaiubit a fost adus ca jertfă pe crucea de la Golgota. Dumnezeu dorea ca noi, oamenii, să nu pierim, ci să avem iertare şi viaţă veşnică, a lăsat ca unicul Său Fiu să fie adus ca jertfă în locul nostru. Aceasta este dragostea!


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 327
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni