Dragostea lui Dumnezeu-moartea lui Hristos
Autor: Tofan Alexandru  |  Album: Dragostea lui Dumnezeu  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de alex_tofan in 25/01/2022
    12345678910 0/10 X

„Dar Dumnezeu Își arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi.” Romani 5:8 

 

— Dumnezeu, Creatorul meu și al tuturor, este un Dumnezeu viu. Când spun cuvântul „viu” mă refer la faptul că cel puțin un simț omenesc funcționează. Omul are 5 simțuri de bază: văzul, mirosul, auzul, gustul și cel tactil. Eu aș zice că unul dintre simțurile lui Dumnezeu, Cel care este viu, este de a se arăta, a se descoperi. El nu se lasă ascuns. El se lasă găsit de cei ce-L caută!

 

— Dumnezeu ne arată Dragostea Sa! Când spunem unui/ei prieten/e afirmația: „Te iubesc!” și nu dovedim aceasta prin fapte, rămânem a fi niște fățarnici, niște mincinoși. Dumnezeu nu este așa, ci El a arătat, adică a mers la acțiune, pentru mine și pentru tine, pe când încă eram păcătoși și-a arătat Dragostea Lui.

 

— O întrebare dacă ne-am pune fiecare: „Sunt eu încă un păcătos, sau nu?” Dacă în inima noastră există tulburare, o povară grea de păcate ne apasă, nu putem înțelege de ce se întâmplă anumite lucruri în viață; pot spune că pentru toate acestea Hristos a murit! El a murit pentru noi ca să ne elibereze; să ne elibereze de robie, de păcatele murdare, de lanțurile răutății.

 

— De ce este atât de importantă moartea lui Hristos? Oriunde nu ne-am duce, unde se vestește Evanghelia se vorbește despre moartea lui Hristos. De ce? Pentru că prin moartea Lui avem viață. Prin moartea Lui primim iertare. Prin moartea lui avem speranță, vindecare. Domnul Isus, mergând pe drumul care ducea la Golgota, era îmbrâncit, scuipat, batjocorit. Ajuns pe cruce, Domnul Isus a luat asupra Lui toate păcatele lumii acesteia și suferind atât de mult, a murit!

 

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veșnică.” Ioan 3:16

Hristos a murit pentru noi! Suntem noi gata să murim pentru Hristos? (Această întrebare o vor primi mulți care vor rămâne pe acest pământ.) 

 

— Dragii mei, Domnul Isus, venind din cer pe acest pământ, a murit pentru noi. A murit pentru a ne împăca cu Dumnezeu, pentru a ne deschide o cale spre El. Când ne gândim că noi suntem creația lui Dumnezeu, și cunoscând că acest Dumnezeu a murit pe acest pământ, parcă nu ar mai exista nici o speranță. Dar, dragii mei, Dumnezeu este veșnic viu. Domnul Isus Hristos este veșnic viu. El are în mâna Sa viața și moartea. El a 3-a zi, după ce a murit, a înviat și ne-a adus speranța.

 

— Hristos nu a murit degeaba pentru omenire! El încă ne așteaptă să venim la poala crucii Lui, pentru a ne dedica Lui, pentru a ne mărturisi păcatele noastre Lui, și El este gata să ne ierte, prin sângele Lui să ne spele de orice păcat, de orice nelegiuire.

 

— Să nu fim nepăsători de moartea lui Hristos, ci să ne aducem mereu aminte, nu doar la cină, nu doar în adunare, nu doar în biserică!

Importanța morții lui Hristos este aceea că Dumnezeu a putut să-și arate Dragostea Sa față de noi. Nu există nimic mai onorabil și frumos lucru decât să fii iubit de Dumnezeu. Cineva a murit pentru mine și Acesta este Hristos! Amin!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 281
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni