Ție ce ți mai lipsește
Autor: dianavarariu95  |  Album: Un Fiu preaiubit  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Dianavarariu95 in 10/12/2021
    12345678910 0/10 X

Ție ce ți mai lipsește?

Tânărul bogat( Matei 19:16-26)

Tânărul acesta vine cu încredere de sine la Domnul Isus și l întreabă ce bine să facă că să aibă viață veșnică? Acesta se gândea că poate face o faptă bună sau cu banii pe care ii are poate cumpăra ceva ce i va aduce viață veșnică. Domnul Isus îi spune despre singurul Bine care este doar Dumnezeu, dar bineînțeles că acesta nu înțelege fiind că el era prea orbit de materialism și crede că dacă va face ceva cu bani se va mântui, crede că prin păstrarea moralității va fi mântuit.

Când Domnul Isus îi spune despre porunci, vedem atitudinea lui de om mândru care crede că a ținut cu sfințenie poruncile și anume partea morala. Tânărul din nou, nu înțelege, că a împlini doar o parte din porunci nu înseamnă că ai ajuns la mântuire. El uita de ceva și mai important, anume că avea inima legata de bogățiile lumii acestea, avea multe comori și nu dorea să împarta cu nimeni, asta reiese din ce spune Domnul Isus mai departe și anume sa vanda tot și să dea săracilor, porunca să iubești pe aproapele tău, cum o împlinea el? Asta era o condiție și apoi a 2 a Sa l urmeze pe Domnul Isus, de asemenea asta însemna să renunțe la tot ce avea el. Acesta nu a înțeles cu adevărat semnificația celor spuse și s a întristat și a plecat, s a departat de Domnul. Fiindcă el înțelegea că doar prin puterea lui se poate mântui. El greșește in primul rand pt că se crede neprihănit prin sine însuși, nu și recunoaște păcatele crede că doar partea morala contează, dar nu vedea că are inima lipita de bogății. Isus evidențiază că este mai importanta comoara pe care o avem în cer, decât bogățiile de aici. Și cum strângem acea comoara, implinind cele mai importante lucruri, să lăsăm tot și să l urmam pe Isus și iubim aproapele. El împlinise toate poruncile cu sfințenie, era cel mai moral om, dar nu înțelesese cu adevărat ce însemna să ajungi la desăvârșire.

In pasajul anterior, ni se vorbește despre cei care vor moșteni împărăția Cerurilor că se asemăna cu niste copilași. Cum sunt copilașii, ei își recunosc greșelile și se smeresc, își urmează Tatăl oriunde și îl cred pe cuvânt.

Și apoi la fel în pasajul următor, 27-30, Isus evidențiază că cine va lăsa tot, in aceasta se cuprind și bogățiile, va fi gata să renunțe la ele, și L va urma, atunci va avea viața veșnică.

In v 23,24 Isus spune că bogatul va intra greu în cer și face și o comparație care evidențiază, cămilă prin urechile acului, adică imposibil. De ce? Fiindcă nu ne putem mântui singuri prin faptele noastre sau prin bani. Ucenicii întreabă atunci cine se poate mântui! ? Și răspunsul vine inevitabil, singurul care poate mântui este doar Dumnezeu, oamenilor le este imposibil.

Mai putem face o comparație cu Matei 5:3, unde Domnul Isus spune deschis că cei săraci în duh, vor moșteni Împărăția cerului. Tânărul acesta era bogat, se credea bogat printr o neprihănire a lui, crezuse că prin faptele lui bune va intra în cer, a greșit că nu s a smerit și nu și a recunoscut starea, el știa că la acele bogății nu poate renunța, a acele placeri nu poate renunța.

Poate și tu crezi că ești un om moral, că păzești toate poruncile, le tii din tinerete, poate ai crescut in casa cu ele și ai fost învățat așa, sa păzești legea și poruncile. Dar te ai gândit dacă toate acestea sunt de ajuns? Daca sunt un om moral și nu iubesc, îmi lipseste dragostea, daca sunt un om moral și cred că sunt neprihănit, îmi lipsește smerenia și recunoașterea păcatelor, daca inima mea e lipita de acest pământ și nu L pot urma pe Dumnezeu cu toată inima, atunci nu voi putea ajunge în cer.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 443
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
De același autor
Daniel 3:18 Şi, chiar de nu ne va scoate, să ştii, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi şi nici nu ne vom închina chipului de aur pe care l-ai înălţat!”