Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

FEREȘTE-TE DE LĂUDĂROȘENIE!
Autor: Fundația S.E.E.R.  |  Album: Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 07/02/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Pentru a sprijini publicarea acestor devoționale prin donații vă rugăm să vizitați site-ul fundației S.E.E.R..

„Ce este tigaia pentru lămurirea argintului şi cuptorul pentru lămurirea aurului: aceea este bunul nume pentru un om.” (Proverbe 27:21)

     Cuvântul englezesc lingușitor vine de la un termen francez ce semnifică „a bate pe umăr, a liniști, a mângâia.” Așadar, lingușitorul este cel ce te bate pe spate cu o mână și în unele cazuri te va înjunghia pe la spate cu cealaltă. Lingușeala este ceva ce o persoană îți spune în față, dar nu va spune pe la spate. E o laudă mincinoasă din motive nesincere. Biblia ne avertizează să ne ferim de ea: „Cine linguşeşte pe aproapele său, îi întinde un laţ sub paşii lui” (Proverbe 29:5). Lingușitorii nu îți fac nici un bine. De fapt, Solomon spune că pe termen lung mai bine stai cu cineva care te critică decât cu o persoană care te flatează. „Cine mustră pe alţii, găseşte mai multă bunăvoinţă pe urmă, decât cel cu limba linguşitoare” (Proverbe 28:23). Când vorbim despre lingușire, trebuie să ținem cont de două lucruri: 1) Oferă laude cu sinceritate având întotdeauna în minte cel mai bun lucru despre cealaltă persoană. 2) Primește lauda cu înțelepciune, fără a lua prea în serios propria persoană sau persoana care te laudă. Ține minte că lingușirea a fost arma folosită de Satan pentru a-i învinge pe Adam și pe Eva în grădina Edenului: „veţi fi ca Dumnezeu” (Genesa 3:5). De aceea Solomon scrie: „Ce este tigaia pentru lămurirea argintului şi cuptorul pentru lămurirea aurului: aceea este bunul nume pentru un om.” Deci întrebarea pe care trebuie să ți-o pui astăzi când cineva te laudă este aceasta: lauda mă face mai îngâmfat sau mai mărinimos?  


Din dorința de a respecta drepturile de autor, copierea textului resursei este blocată.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 85
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni