Ispitirea lui Isus...ispitirea noastră
Autor: Abrudan Adrian  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Adrian_91 in 29/12/2018
    12345678910 0/10 X
Referințe

 

Ispitirea lui Isus... ispitirea noastră

 

Luca 4:1-13

 

S-a vorbit foarte mult, au fost foarte multe predici pe acest subiect. Totuși, as vrea să ne uităm la câteva lucruri importante din pasaj.

 

1.  Hristos a fost ispitit timp de 40 zile.

De multe ori trecem cu vederea acest aspect deoarece Biblia ne prezintă doar trei episoade din toate ispitele.

2.  Hristos a flămânzit - poate că acest lucru în zilele de astăzi nu ni se pare relevant, dar faptul că Hristos a flămânzit înseamnă că El era mai vulnerabil la ispită. Circumstanțele grele sunt prilejul potrivit pentru Diavol de a ne ispiti, de a arunca asupra noastră săgeți arzătoare; acesta este motivul pentru care Biblia ne spune să veghem la viața noastră, mai ales în privința rugăciunii. Când înțelegem că în necazuri, suferință de orice fel suntem mai predispuși ispitelor, veghem mai mult în rugăciune și credință: „Rugați-vă ca să nu cădeți în ispită.”

Diavolul ataca la identitate - Ispitirea lui Isus și Evei din grădina Eden au legătură. În ambele Diavolul atacă șiret și încearcă să seamene în mintea lor îndoiala. Evei i-a spus: „Oare a zis Dumnezeu cu adevărat: să nu mâncați din toți pomii din grădină.” Eva a căzut în această capcana și a astăzi vedem rezultatul. Pe Hristos, Diavolul îl atacă privind identitatea lui de Fiu al lui Dumnezeu. „Dacă ești Fiul lui Dumnezeu... ”, iar în acest pasaj vedem două exemple unde este atacat: ”... poruncește pietrei să se facă pâine.” Diavolul știa că lui Isus îi era foame, tocmai de aceea îl atacă aici; iar al doilea episod de acest gen este în a treia ispită descrisă: „... arunca-Te jos de aici;

10. caci este scris: "El va porunci ingerilor Lui sa Te pazeasca";

11. si: "ei Te vor lua pe maini, ca nu cumva sa Te lovesti cu piciorul de vreo piatra."

Ultima ispită, este una dintre cele mai grele ispită, deoarece este o ispită cu conținut Biblic. Diavolul știe cum să ne atace mai brutal de aceea de multe se folosește chiar de Scriptură de a ispiti și de a ne manipula. Tocmai din acest motiv ar trebuii să cerem și mai mult discernământ spiritual pentru a deosebii duhurile. Foarte mulți creștini cad pradă acestui fel de ispită. Diavolul știe că este mai ușor să ne „ajute să intrepetăm Scripturile cât mai bine” decât să se chinuie să ne ispitească cu altceva cu care nu ar avea de câștigat. Suntem ispiți de multe ori în lucrurile care au legătură cu dorințele noastre, cu obiectivele noastre, cu familia noastră, cu lucrearea noastră din Biserică, cu profesia noastră.

Statistici
  • Vizualizări: 1889
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni