Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Nu amana sa iti faci curatenie in suflet
Autor: Anonim  |  Album: cuvinte asternute cu suflet  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de deSuflet_Z in 13/01/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

“La un bătrân călugăr a venit într-o zi un tânăr pentru a se marturisi şi a-i cere sfat. Din vorbă în vorbă, tânărul îi spuse:

 

- Părinte, sunt destul de rău. Aş vrea să mă schimb, dar nu pot, îmi pierd uşor răbdarea. Atunci când mă enervez, vorbesc urât şi multe altele. Am încercat să mă schimb, dar nu am putut. Totuşi, eu sper că după ce voi mai îmbătrâni, voi putea să mă schimb, nu-i aşa?      

 

- Nu, i-a răspuns bătrânul. Vino cu mine!

 

L-a dus pe tânăr în spatele chiliei, unde începea pădurea, şi i-a spus:

 

- Vezi acest vlăstar, ştii ce este?

 

- Da, părinte, un puiet de brad.

 

- Smulge-l! Tânărul a scos brăduţul imediat. Mergând mai departe, călugărul s-a oprit lângă un brăduţ ceva mai înalt, aproape cât un om.

 

- Acum, scoate-l pe acesta. S-a muncit băiatul cu pomişorul acela, dar cu puţin efort a reuşit până la urmă să-l scoată. Arătându-i un brad ceva mai mare, călugărul i-a mai spus:

 

- Smulge-l acum pe acela.

 

- Dar e destul de mare, nu pot singur.

 

- Du-te şi mai cheamă pe cineva. Întorcându-se tânărul cu încă doi flăcăi, au tras ce-au tras de pom şi, cu multă greutate, au reuşit în sfârşit să-l scoată.

 

- Acum scoateţi bradul falnic de acolo.

 

- Părinte, dar acela este un copac mare şi bătrân. Nu am putea niciodată să-l smulgem din rădăcini, chiar daca am fi şi o sută de oameni.    

 

- Acum vezi, fiule? Ai înţeles că şi relele apucături din suflet sunt la fel? Orice viciu sau orice neputinţă pare la început inofensivă şi fără mare importanţă, dar cu timpul ea prinde rădăcini, creşte şi pune stăpânire din ce în ce mai mult pe sufletul tău. Cât este încă mică, o poţi scoate şi singur. Mai târziu vei avea nevoie de ajutor, dar fereşte-te să laşi răul să ţi se cuibărească adânc în suflet, căci atunci, nimeni nu va mai putea să ţi-l scoată.

   Nu amâna niciodată să-ţi faci curăţenie în suflet şi în viaţă, căci mai târziu va fi cu mult mai greu. Degeaba tăiem crengile păcatului în afara noastră dacă în noi rămân rădăcinile care vor creşte din nou. ”

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 384
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni