Dragoste în acțiune
Autor: Dan Matthews  |  Album: Devoțional și Cugetare  |  Tematica: Meditație
Resursa adaugata de IonPuiu in 31/08/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

  Dacă ai fi responsabil cu miracolele? Dacă, la porunca și dorința ta, ai putea decide cine va fi vindecat miraculos și cine va muri în chinuri? Dacă ai putea decide ce copil pierdut este găsit deodată, ce descoperire științifică extraordinară va crea un medicament minune?

  Deși acesta este tipul de lucruri din care sunt făcute filmele de la Hollywood, ideea este intrigantă, pentru că a fi nevoit să administrezi o astfel de putere ne spune ceva despre valoarea noastră. Și de aceea, această uimitor de scurtă referință din Fapte 9 este atât de intrigantă. Ne spune câte ceva despre valorile lui Dumnezeu.

  Imaginați-vă împrejurarea: Tânăra biserică crește, cel mai mult (credem noi) din cauza unor indivizi curajoși ca Petru și Pavel, care stau în locuri publice și predică mulțimilor care ascultă foarte atente. Dacă unul dintre acești mari predicatori s-ar îmbolnăvi, vom convoca o mare adunare de rugăciune. Am putea chiar să facem un foc continuu timp de o noapte întreagă, amintindu-I lui Dumnezeu cât de importantă și necesară este acea persoană pentru cauza Sa.

  Așa că trimite doi oameni după Petru, în orașul învecinat, și ucenicul primește permisiunea de a o readuce la viață pe Dorea. Când Petru a murit, el n-a primit aceeași favoare. Sigur, Dumnezeu are multe lucruri pe care le ia în calcul când face minuni. Dar cazul Dorcăi subliniază stima Lui pentru dragostea în acțiune.Dar, în acest eveniment abia menționat, vedem o femeie ale cărei credite nu sunt grade sau predici. În acea localitate, ea este cunoscută ca fiind cea care coase haine pentru familiile tuturor tâmplarilor săraci și care oferă hrană tinerelor mame necăjite. Se culcă târziu și se scoală devreme, pentru că este foarte bună în a cunoaște ceea ce oamenii au nevoie – ascultă cu iubire și atinge cu îndemânare. Și când a murit, lasă un gol în formă de dragoste atât de mare, încât Dumnezeu spune: „Asta e o adevărată pierdere”.

  Pe ce căi poți fi o Dorca pentru familia, biserica sau localitatea ta și să pui dragostea în acțiune?



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 805
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni