PUTEREA CARE VINE DE SUS (2)
Autor: Fundația S.E.E.R.  |  Album: Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Softy in 18/07/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Pentru a sprijini publicarea acestor devoționale prin donații vă rugăm să vizitați site-ul fundației S.E.E.R..

„În lume veţi avea necazuri…” (Ioan 16:33)

     Menționăm astăzi două motive pentru care trebuie să valorifici puterea care vine de sus: 1) Ea aduce biruința în suferință. Boala te secătuiește de putere fizică, emoțională și mentală – moment în care ai nevoie de puterea care vine de sus. Biblia spune: „Duhul omului îl sprijineşte la boală; dar duhul doborât de întristare, cine-l va ridica?” (Proverbe 18:14) Charles Spurgeon a fost cunoscut drept „prințul predicatorilor.” Lucrarea sa a avut impact asupra Londrei și asupra unei bune părți din Insulele Britanice. Cu toate acestea, a fost atât de bolnav, încât a trebuit să-și petreacă o bună parte din viață în sudul Franței. Soția sa, care devenise invalidă după nașterea celor doi fii gemeni, a putut trece peste limitările sale fizice doar cu ajutorul puterii care vine de sus. Deși era paralizată, a coordonat din pat lucrarea de distribuire a cărților soțului ei. Iar datorită efortului său, și a puterii ei de mobilizare, cărțile lui Spurgeon se află azi pe rafturile multor oameni din întreaga lume. 2) Puterea care vine de sus învinge limitările financiare. Lucrarea lui George Muller, care a fondat mai multe case pentru îngrijirea copiilor orfani din Bristol, e un exemplu de necurmată intervenție divină. Așa a salvat el viețile a mii de copii, și a făcut-o prin credință! De multe ori n-a avut banii necesari pentru mâncarea de la masa următoare, însă nu s-a plâns niciodată. În schimb, s-a rugat. Și ca răspuns la credința sa, au venit bani din toate colțurile lumii, majoritatea de la persoane pe care nici nu le cunoștea. Se poate spune că Muller a trăit după principiul Scripturii (Romani 12:11-12): „În sârguință, fiţi fără preget. Fiţi plini de râvnă cu duhul. Slujiţi Domnului. Bucuraţi-vă în nădejde. Fiţi răbdători în necaz. Stăruiţi în rugăciune.”  Cuvinte absolut valabile și pentru tine – astăzi!


Din dorința de a respecta drepturile de autor, copierea textului resursei este blocată.
Puterea dată de sus: Puterea dată de sus este pentru slujire nu pentru mântuire, că mântuirea e una din roadele slujiri. Când Dumnezeu se uită la Iov nu spune, ai văzut pe mântuitul meu Iov, ci spune ai văzut pe robul meu Iov, iar când apostolul Pavel se prezintă el nu se prezintă ,Pavel mântuitul lui Isus Hristos ci se prezintă Pavel robul lui Isus Hristos. Când Pavel ajunge în partea practică a slujiri, el ne îndeamnă ca în sluijre să fim sârguincioşi , să slujim cu râvnă, să fim bucuroşi în nădejdea că slujirea noastră nu-i degeaba, să fim răbdători în necazurile din cauza slujiri, să fim stăruitori în rugăciune pentru slujire

, A FII ŞI A DEVENI : DACĂ eşti sârguincios în slujire DEVII sârguincios în slujire. Când un om a devenit CU ADEVĂRAT ceva, el, are putere să facă acel lucru.

Dacă ne uităm la puterea sufletească de a FII sârguincios, în slujire ,plin de râvnă în slujire şi răbdător în necazul din pricina slujiri , bucuros în nădejdea că slujirea nu-i degeaba, staruitori în rugăciune ca să fim eficienţi în slujire, vom observa că sârguinţa , râvna şi răbdarea ne consumă puterea iar bucuria , nădejdea şi rugăciunea ne încarcă de putere. Dar vom mai observa ceva, că la început nu avem puterea de a FII sîrguincioşi, plini de rîvnă, răbdători, bucuroşi, rugători, dar pe măsură ce practicăm aceste lucruri DEVENIM sârguincioşi , râvnitori, etc, în slujire

Pericolul este ca noi să aşteptăm ca Dumnezeu să ne încarce de putere de sus într-un mod supranatural fără ca să o consumăm în slujire în mod natural, ( CUM AR FI NORMAL) Dacă scoatem slujirea din viaţa unui credincios, nu mai rămâne nimic din PUTEREA credinţei lui.

Dragii mei fraţi creştini ( de orce culoare confeşională) PUTEREA DATĂ DE SUS NU ESTE PENTRU MÂNTUIRE, CI ESTE PENTRU SLUJIRE. Mântuirea este UNA din roadele slujiri, că slujirea are mai multe roade ca de exemplu: sfinţirea, creşterea spre desăvârşire, cunoaşterea lui Dumnezeu , îmbogăţirea sufletească, răsplata cereasca, etc.

Adăugat în 19/07/2017 de pascaioan
Statistici
  • Vizualizări: 815
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni