Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Si unde voi putea gasi Imparatia cerurilor?
Autor: Ciprian Muresan  |  Album: Evanghelia lui Isus Hristos  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de MihailCiprianMuresan in 26/04/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Referințe

Nu stiu daca s-a intrebat cineva de curand, sau cel putin odata in viata, ca unde va putea sa gaseasca Imparatia cerurilor. Cu siguranta ca fiecare ne-am gasit un loc, o banca, un scaun, intr-o adunare mai mica sau mai mare. Dar oare cu ce ne-am asigurat in ce priveste Imparatia cerurilor? Predicile, cantarile, rugaciunile, poeziile, darurile, talentul, slujbele, lucrarile? Sa isi mai gaseasca oare Dumnezeu placere in toate acestea? Mai suntem noi o companie placuta in preajma unui Dumnezeu atat de mare. Care  este partea noastra la Imparatia cerurilor? Fratilor in fericirile de pe munte doar doua fericiri vorbesc la timpul prezent, celelalte vorbesc la timpul viitor. Fericirile care vorbesc la prezent vorbesc depsre Imparatia cerurilor, iar cele care vorbesc la viitor vorbesc de viitoare mosteniri, mangaieri, incredintari, rasplatiri.

Ferice de cei saraci in duh, caci a lor este Imparatia cerurilor! Matei 5:3

Ferice de cei prigoniti din pricina neprihanirii, caci a lor  este Imparatia cerurilor. Matei 5:10.

A lor este Imparatia cerurilor. Mai cautati Imparatia cerurilor? Vreti legaturi cu ea? Exista oare si in noi aceea sete pe care o avea cea mai frumoasa dintre femei: unde iti pasti oile, unde te odihnesti la amiaza? Caci de ce  sa umblu ca o ratacita pe la turmele  tovarasilor tai? Cantarea Cantarilor 1:7. Unde esti tu oare Imparatie a cerurilor? In mijlocul nostru vor zice multi. Asa este, dar oare noi suntem in mijlocul ei? Acesti saraci si acesti prigoniti defapt ei sunt cei mai bogati, au totul, au Imparatia cerurilor la prezent. Daca o sa ii gasesc pe ei , o sa gasesc Imparatia cerurlior. Dar oare ii caut? Ii vom cauta? Cand ati cautat ultima data un om sarac in duh? Cand ati cautat ultima data un om prigonit  din pricina neprihaniri? Cautam pastori, si nu ii rau, cautam prorocii, si uneori este nevoie, cautam  oameni cu daruri ca sa avem ce invata de la ei. Dar toate aceste sunt trecatoare, slujbele, lucrarile, darurile. Imparatia cerurilor  este vesnica, cei care o au  si ei vor ramane vesnic. Va aprinde oare in noi aceasta  sansa o dorinta vie. Dorinta de a fi sarac in duh, dorinta de fi prigonit din pricina neprihanirii.

Va trebui sa ajungem saraci in duh pentru ca inadevar sa putem avea la prezent Imparatia cerurilor. Va trebui ca neprihanirea noastra sa fie una nu de comfort, ci mai degraba una prigonita, pentru ca la prezent sa avem Imparatia cerurilor. Pavel zice ca dealtfel toti cei care  voiesc sa traiasca cu evlavie in Hristos vor fi prigoniti. 2 Tim 3:12. Dumnezeu ne face parte de prigoane ca sa putem fi partasi ai Imparatiei cerurilor, si desi pare o pricina de intristare, prigoana mai degraba este un izvor de castig.

In rabdarea mea, in suferinta mea, in hotararile mele, in neajunsurile mele. Acolo.

24.04.2017

Irlanda.

Valoarea omului este dată de umblarea omului. Omul care umblă după lucruri de nimic ajunge un om de nimic, iar cel ce umblă după lucruri de valoare ajunge un om de valoare.
Dacă vorbim de umblare, vorbim de o cale: calea neprihăniri pe care umblă oameni de valoare sau calea nelegiuiri pe care umblă oameni de nimic.
Când vorbim de o cale vorbim de lucruri care caracterizează aceea cale: drumul de la Arad la Bucureşti, este caracterizat de nişte lucruri concrete care nu se schimbă în funcţie de cei ce merg pe el.
Apostazia are ,,meritul,, că a adaptat drumul spre împărăţia lui Dumnezeu în funcţie de preferinţele drumeţilor.
În cei cinci sute de ani de la reformă, fiecare generaţie a adăugat nimicurile ei pe drumul celor reformaţi. Aşa că astăzi avem ca zestre, şi noi ,evanghelici, nimicuri după toate gusturile, şi pentru toate confesiunile: de la cele mai ,,sfinte,, nimicuri până la cele mai profane. De aceea drumul spre cer nu ne mai schimbă din oameni de nimic în oameni de valoare, pentru că lucrurile de valoare ca postul, rugăciunea şi pocăinţa, pentru noi nu valorează nimic, în comparaţie cu o predică de ,,cinci stele,, care ne dă garanţia că suntem mântuiţi chiar dacă suntem săraci, nenorociţi, orbi şi goi...


Adăugat în 26/04/2017 de pascaioan
Amin. Doamne ajută-ne să înțelegem cu inima acest mesaj profund și plin de har!
Adăugat în 13/05/2017 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 457
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni