Dumnezeu este cunoscut
Autor: Ciprian Muresan  |  Album: Pelegrini printre daramaturi  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de MihailCiprianMuresan in 08/05/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Dumnezeu este cunoscut in istoria omenirii ca a ridicat daramaturile cu ajutorul daramaturilor. Iosif a ajuns sa fie vandut in Egipt, apoi acolo sa cunoasca  culmile si adancimile Egiptului, ca mai pe urma sa poata sa zideasca si sa innoiasca daramaturile care  venisera din Canaan, pe fratii lui, pe cei care l-au vandut, pe cei care nu l-au iubit. Apoi Moise a trebuit ca sa ajunga  si el o daramatura, uitat de toti, strain, plimbandu-se intre pustie si munte, 40 de ani, ca mai apoi, de acolo, din daramatura, sa fie luat de Dumnezeu si sa fie adus in Egipt ca sa scoata si sa ridice daramaturile facute de Faraon. Ghedeon, doar atunci cind s-a vazut o daramatura a putut fi luat de Dumnezeu ca sa ridice daramaturile lui Israel. Samson, marele judecator al lui Israel, el nu era pe culmi cind Dumnezeu, prin el, ridica daramaturile, ci era si el o daramatura. David cand a fost cel mai daramat, a reusit totusi sa isi adune puterile si din daramaturi sa inceapa ca sa zideasca daramaturile, si fiindca Duhul lui Hristos S-a coborat peste el, zidirea lui a ramas pana si in zilele noastre, sunt ridicate daramaturile prin psalmiii lui David, sunt innoite cetatile pustiite, si sunt ridicati si astazi prin sfaturi si invataturi oamenii credinciosi. Ce sa mai zicem de  momentele  in care Daniel a ajuns o daramatura, in groapa leilor, ca prin  daramarea lui, multi asemenea  lui, daramaturi, sa poata sa fie ridicati. Ce sa mai zicem de Ieremia, care  daramat a putut sa zideasca daramaturile. Si ceilalti prorocii, totii, au ajuns sa fie daramaturi mai intai, ca mai apoi, sa poata sa fie folositi sa  ridice,  sa zideasca daramaturile din jurul lor, de aproape si de departe. Si Isus a ajuns o daramatura, L-a vazut de departe prorocul Isaia cand a zis despre El astfel: odrasla slaba, fara frumusete, fara stralucire, fara nimic care sa placa, dispretuit si parasit de oameni, strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre, chinuit si asuprit, luat prin apasare, sters de pe pamantul celor vii, lovit de moarte, ingropat, dar mai apoi inviat, si inaltat, si viu in vecii vecilor, iar astazi  ridica si zideste si innoieste daramaturi, cetati pustiite, inimi nelocuite, oamenii parasiti si incercati.

Asemeni lui Isus, mai tarziu, au intrat in norul de daramaturi si apostolii, a intrat si Pavel, si el cind era cel mai daramat zidea cel mai bine ( 1Corinteni 4:9-13, si 2 Corinteni 6:4-10.)  "In toate privintele aratam ca suntem niste vrednici  slujitori  ai lui Dumnezeu prin multa rabdare in necazuri, in nevoi , in stramtorari, in batai, in temnite, in rascoale, in osteneli."  Ce sa mai zicem de Ioan, ucenicul iubirii, cand a fost cel mai  daramat, pus deoparte, inchis in Patmos, atunci a fost luat sa ridice daramaturile viitoare, pe noi astazi, a scris Apocalipsa, lucrarile care  au fost acoperite iar mai apoi  descoperite, lucrari care  ridica, zidesc si innoiesc. Si mai apoi, ce sa mai zicem de Richard Wumbrand, care atunci cind era cel mai daramat a putut fi folosit sa  zideasca daramaturile din jurul lui. Ce sa mai zicem de  cei care au scris cantarile crestine, care astazi zidesc si innoiesc; ele au fost scrise in timp ce scriitorii lor erau daramati, trantiti jos, chinuiti, dispretuiti ( Traian Dorz, Nicolaie Moldoveanu).

Si tu, daca ai ajuns sa fii o daramatura, nu ai ajuns degeaba, ci  pentru un scop nobil, o cauza sfanta. Tu vei zidi cum n-ai zidit, vei ridica cum n-ai ridicat, vei fi unealta de innoire in mana lui Dumnezeu, pentru cei care  traiesc in apasare, pentru cei uitati, pentru cei fara nadejde si fara viitor. Se aproprie cununa pentru tine ce locuiesti in cenusa, in daramaturi. Se aproprie bucuria pentru tine  ce plangi, dar nu o bucurie trecatoare ci un untdelemn de bucurie va fi turnat peste tine si in tine. Se aproprie haina de lauda pentru tine care ai duhul mahnit, imbraca-o si apoi ridica-te; tu vei zidi, vei ridica, vei innoi, vei sluji si vei iubi, vei intari si vei veghea, vei rabda si te vei bucura cum numai El, Isus a putut si ne-a aratat si noua, si ne va da putere si vointa ca sa fim ca El, pentru El, si din El.

   A Lui sa fie slava si inchinarea in veci de veci. Harul Domnului nostru Isus Hristos sa fie peste noi toti. Amin.

8.05.2016. Irlanda.

Muresan Ciprian.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1495
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni