Învățătura sănătoasă
Autor: Necunoscut  |  Album: Meditații biblice  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de IonPuiu in 22/12/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Referințe

  „Tu însă vorbeşte lucruri care se potrivesc cu învăţătura sănătoasă". (Tit 2:1)

   Religia fără convingeri distinctive este o religie fără coloană vertebrală. Religia fără adevărurile Bibliei este o religie fără mântuire. Oamenii vor să le fie atinsă inima, să fie impresionaţi sufletește. Dar stârnirea emoţiilor nu este suficientă. Avem nevoie de un adevăr pe care să îl înţelegem clar cu mintea noastră. Tărâmul credinţei nu există izolat de tărâmul cunoașterii clare a marilor adevăruri din Biblie. Credinţa implică întreaga noastră fiinţă. Orice apel religios este inutil când nu implică activitatea neîngrădită a minţii. Dacă credinţa noastră nu ar cuprinde și acest aspect, nu am putea ști dacă experienţa noastră religioasă se bazează pe adevăr sau pe eroare. Credinţa biblică izvorăște din Cuvântul lui Dumnezeu. Cunoașterea personală a adevărului lui Dumnezeu și răspunsul pozitiv al inimii și al minţii sunt întruchipate în credinţa noastră.

   Cei care nu sunt dispuși să pătrundă cu mintea lor învăţăturile Bibliei se mulţumesc cu experimentarea unei anumite emoţii. Şi le este atât de convenabil! Oricine poate avea această experienţă, indiferent de convingerile sale.

   Trăim în vremea în care oamenii pier din lipsă de cunoaștere a Cuvântului lui Dumnezeu și a adevărului. Până când nu este împlinită această nevoie, nu poate avea loc o redeșteptare a adevăratei evlavii. Nu studiul atent al Cuvântului lui Dumnezeu reduce religia la păzirea literei Legii, ci, din contră, refuzul de a ne consacra viaţa ascultării de adevăr. Suntem chemaţi să-L iubim pe Dumnezeu cu tot cugetul nostru la fel cum Îl iubim cu toată inima noastră.

   Unii creștini nu își pun mintea la lucru pentru a înţelege tot adevărul din Scriptură de teamă să nu-și piardă experienţa religioasă sufletească. Acesta este un semn de îndoială și de neîncredere serioasă. Dragostea cea mai profundă faţă de Dumnezeu și faţă de semenii noștri emană dintr-o inimă și o minte care cunosc adevărul. Cu cât iubim mai mult, cu atât mai profundă și mai clară devine cunoașterea lui Dumnezeu și a Cuvântului Său. Cei care Îl iubesc pe Dumnezeu astăzi în mod real sunt cei care privesc la El cu inimile și cu minţile larg deschise, care ajung să priceapă tot ce a descoperit El despre Sine și despre voinţa Sa. Religia sentimentelor și a închipuirilor este pentru oamenii slabi. Cei care Îl iubesc pe Domnul cu toată inima și cu tot cugetul au parte de cea mai înaltă împlinire în viaţă

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 743
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni